Return to site

2022 En İyi 10 Küresel PV Modül Tedarikçisi

January 18, 2023

2022, küresel PV pazarı hızla gelişiyor, Çin, Avrupa, Latin Amerika ve diğer pazar ölçeği önemli bir artış gösteriyor, birçok işletmeyi sınır ötesi PV'ye girmeye çekiyor, en çok dahil olan pil, modül bağlantısı. Bazı kurumlar, 2022 yılında küresel fotovoltaik enerji üretiminin toplam yeni kurulum miktarının 260 GW'tan fazla olmasını ve bunun %90'ından fazlasının Çinli işletmelerden gelmesini beklemektedir. Çin'in fotovoltaik endüstrisinin küresel karbon azaltımı ve karbon nötrlüğüne büyük katkı sağladığını söylemek abartı olmaz. Sobi PV China & Sobi Consulting tarafından yapılan araştırma sonuçlarına ve diğer araştırma kurumlarından alınan verilere dayanarak 2022 yılında ilk 10 küresel PV modül tedarikçisine ilişkin bir tahmin.

TOP 10 Hanwha Q.CELLS.
Güney Koreli Q.CELLS, enerji geliştirme alanında küresel bir lider olan ve Kore'nin en büyük on holdinginden biri olan Hanwha Group'un bir parçasıdır. Q.CELLS resmi web sitesinde kendisini Çin, Almanya, Kore ve Malezya'da ileri teknoloji araştırma ve geliştirme merkezleri bulunan lider bir küresel güneş enerjisi şirketi olarak tanımlıyor.

TOP 9 Tongwei Solar.
Dünyanın en büyük polisilikon tedarikçisi olan Tongwei, 2022'nin ikinci yarısında PV modül sektörüne gireceğini ve böylece dikey olarak entegre, tam bir endüstri zinciri oluşturacağını duyurdu. Yukarı akış hammadde tedarik zincirinin fiyat avantajına güvenen Tongwei, Çin merkezi ve devlete ait işletmelerin sözleşmeli tedarikçi sistemine sorunsuz bir şekilde girmiş ve art arda bir dizi büyük proje kazanmıştır. Yüksek kaliteli ve yüksek verimli yığılmış karo Terra serisi ürünleri, güvenilir marka kredibilitesi ve güçlü finanse edilebilirliği ile Tongwei, Tier 1 (Kademe 1 PV modül üreticisi) olarak sıralanmıştır.

TOP 8 First Solar.
First Solar, ABD PV pazarında pazar lideri ve dünyanın önde gelen güneş PV modülü üreticilerinden biridir. Son birkaç yılda çok sayıda Çinli PV şirketi ABD pazarına girmiş olsa da First Solar'ın pazardaki konumunu sarsmak hâlâ zor. En dikkat çekici olan ise, diğer PV şirketlerinin teknoloji hatlarının çoğu kristal silikon güneş pilleri iken, First Solar'ın ince film güneş pillerinin, özellikle de CdTe güneş modüllerinin tasarımı, üretimi ve satışına odaklanmasıdır. Şirket 1999 yılında Michael J. Ahearn tarafından kurulmuştur ve merkezi Tempe, Arizona, ABD'de bulunmaktadır.

TOP 7 Astronergy (CHINT SOLAR).
Astronergy, PV modül üretimi ve enerji santrali yatırımında uzmanlaşmış Çinli bir elektrik devi olan Chint Group'un bir parçasıdır. 1984 yılında kurulan Chint Group, son 30 yılda elektrik üretimi, depolanması, iletimi, dönüşümü, dağıtımı, satışı ve kullanımından oluşan eksiksiz bir endüstri zinciri geliştirmiştir. Grubun faaliyetlerinin dünya çapında 140'tan fazla ülke ve bölgeye yayıldığını ve yıllık gelirinin 89,3 milyar RMB olduğunu belirtmek gerekir.

TOP 6 Risen Energy
N-tipi heterojonksiyon ürünlerine yatırım yapan ilk PV modül şirketi olan Risen Energy, erken planlama ve N-tipi teknolojinin derinlemesine araştırılması ve geliştirilmesi sayesinde heterojonksiyon alanında ilk hamle avantajına sahiptir. Ayrıca dünyanın ilk yüksek mukavemetli alaşımlı çelik çerçeve modülünü de piyasaya sürdü. 2022 yılının ilk üç çeyreğinde şirket 21.022 milyar yuan faaliyet geliri elde etti.

TOP 5 Canadian Solar
Dünyanın önde gelen dikey entegre güneş enerjisi geliştiricisi Canadian Solar, ABD pazarındaki %10'luk payıyla batarya depolama sistemi pazarında güçlü bir varlığa sahiptir.

TOP 4 JA Solar
JA Solar, fotovoltaik modüllerin lider üreticisidir ve güneş çubukları, gofretler, hücreler ve modüller, fotovoltaik enerji santralleri ve diğer üretim ve uygulama segmentlerini içeren dikey olarak entegre bir endüstri zinciri kurmuştur. 2022 yılı performans tahminine göre, 2022 yılında %135,45 ile %174,69 arasında bir artışla 4,8 milyar yuan ~ 5,6 milyar yuan ana ortaklığa ait net kar elde edilmesi beklenmektedir.

TOP 3 JinkoSolar
2022 yılında toplam PV modül sevkiyatının 41,5-43,5 GW olması bekleniyor. 2022'nin ilk çeyreğinde şirket, dünyada toplamda 100 GW'tan fazla modül sevk eden ilk PV şirketi oldu. Araştırma enstitüsü tarafından bağımsız olarak geliştirilen 182 N-tipi yüksek verimli monokristal silikon hücre teknolojisi büyük bir atılım yaptı ve yetkili bir üçüncü taraf test ve sertifikasyon kurumu olan Çin Metroloji Akademisi'nin test laboratuvarı tarafından %26,1'lik tam alan hücre dönüşüm verimliliği ile onaylandı ve 182 ve üzeri boyuttaki geniş alan N-tipi monokristal pasifleştirilmiş temas (TOPCon) hücrelerinin dönüşüm verimliliği için yeni bir dünya rekoru oluşturdu. Şirket, 2022 yılının ilk üç çeyreğinde toplam 52,772 milyar RMB faaliyet geliri elde etmiştir.

TOP 2 Trina Solar
Toplam PV modül sevkiyatının 2022 yılında 43 GW olması bekleniyor. Trina Solar, PV modülleri, sistem çözümleri ve hizmetleri alanında önde gelen küresel bir tedarikçidir. 1997 yılında Çin'deki ilk PV sistem entegratörlerinden biri olarak kurulan Trina Solar, bugün akıllı enerji yaratmak için dünyanın dört bir yanındaki kurulumcular, distribütörler, kamu hizmetleri ve proje geliştiricilerle birlikte çalışmaktadır. Kısa bir süre önce Trina Solar, 2022 yılında bir önceki yıla göre %89,69 ila %122,68 artışla 3,422 milyar RMB ila 4,018 milyar RMB net kâr raporlamayı beklediğini açıkladı.

TOP 1 LONGi Solar
2022'de 45 GW'ın üzerinde olması beklenen toplam PV modül sevkiyatları ile dünyada ilk sırada yer almaktadır. PV gofret + modüllerinde küresel bir lider olan LONGi, kuruluşundan bu yana her zaman teknolojik yeniliğe odaklanmış ve monokristal silikon gofretler, pil modülleri, hidrojen enerji ekipmanı vb. dahil olmak üzere beş iş segmenti oluşturarak "yeşil güç" + "yeşil hidrojen" geliştirme hattı oluşturmuştur. 2 Kasım 2022'de şirket, yeni hücre teknolojisiyle sektöre öncülük eden HPBC modül ürünlerini tanıtmak için küresel bir yeni ürün lansman etkinliği düzenledi. 19 Kasım 2022'de şirketin kendi geliştirdiği silikon heterojonksiyon hücrelerinin dönüşüm verimliliği %26,81'e ulaşarak beş yıldır kapalı olan yeni silikon güneş pili verimliliği rekorunu kırdı.

Sonuç

Gelecekte küresel PV endüstrisindeki rekabetin sadece farklı ülkelerdeki işletmeler arasındaki rekabet değil, aynı zamanda farklı ülkelerdeki farklı teknoloji hatları arasındaki rekabet olacağını ve pazar rekabetinin daha yoğun olacağını tam olarak öngörebiliriz.

Dağıtılmış çatı üstü PV'ye odaklanan bir marka olan Maysun Solar, 2022'de 1GW'tan fazla sevkiyat yapmayı bekliyor ve 2023'te Avrupa'daki pazar payını daha da genişleterek Avrupalı müşterilere uygun maliyetli, yüksek kaliteli ürünler sunacak. Şimdi WhatsApp üzerinden bize ulaşın ve yeşil enerjinin kapısını aralayın.