Return to site

Bir makale size 210MM boyutlu güneş pili fotovoltaik modülleri hakkında derinlemesine bilgi verir

April 8, 2022

Solar gofret boyutlarındaki artış, fotovoltaik endüstrisinin gelişiminde kaçınılmaz bir eğilim haline geldi. Üretim tarafında, büyük boyutlu güneş silikon levhaları, güneş silikon levhalarının, güneş pillerinin ve fotovoltaik modüllerin çıktısını artırabilir ve böylece watt başına üretim maliyetini azaltabilir; ürün tarafında, büyük boyutlu güneş silikon levhaları, gücü etkin bir şekilde artırabilir Güneş pilleri ve güneş modüllerinin tasarımı verimliliği artırır; sistem tarafında, monolitik fotovoltaik bileşenlerin gücü ve verimliliği arttıkça, büyük boyutlu solar silikon levhalar braketlerin, birleştirici kutuların, kabloların, arazinin maliyetini azaltabilir. , vb., böylece tek watt'lık sistem maliyetini düşürür.

210MM silikon gofret, mevcut fotovoltaik modüllerdeki en büyük boyuttur.Şimdi 210MM'nin avantajlarını yukarıda belirtilen üç açıdan ayrıntılı olarak açıklayacağız: üretim sonu, ürün sonu ve sistem sonu.

 Güneş pilleri, güneş silikon gofretlerinden fotovoltaik modüllere kadar ara ürünlerdir ve güneş pillerinin maliyeti, fotovoltaik sistemin ana ekipmanı olan fotovoltaik modüllerin maliyetini belirler. Bu nedenle, fotovoltaik modüllerin boyutunun gelecekteki potansiyeline bakıldığında, öncelikle watt başına maliyet düşürme potansiyelini görmek kaçınılmazdır.Bu noktada, 210MM boyutunun mükemmelliği göze çarpmaktadır.

 210MM boyutunda solar gofretler kullanıldığında, tek bir hücrenin watt gücü artar, bu da saat başına toplam güçte bir artışa karşılık gelir ve böylece watt başına üretim maliyetini düşürür. Araştırmaya göre, 210MM solar silikon gofret kullanılarak, hücrelerin watt başına üretim maliyeti %20'den fazla azaltılabilir ve modüllerin watt başına üretim maliyeti %14 oranında azaltılabilir. 210MM fotovoltaik modülleri kullanan fotovoltaik sistemler için maliyet düşüşü USD0.016/W'dan fazla olacaktır.Piyasadaki mevcut ana fotovoltaik modüller ile karşılaştırıldığında, 210MM güneş silikon yonga levhaları kullanan fotovoltaik modüllerin watt başına maliyet düşüşü 0.016 USD'den fazla olacak ve bu da 210MM fotovoltaik modüller kullanan güç istasyonunu daha fazla yatırım değeri haline getirecektir.

 210MM solar silikon gofretlere dayalı modül ürünleri, çeşitli yerleşim tasarımları aracılığıyla çeşitli senaryolarda uygulanabilir ve her segmentli uygulama pazarında maliyet düşürme ve verimlilik artışını teşvik eder. Şu anda, endüstride piyasaya sürülen yaklaşık 5 boyutta 210MM fotovoltaik modül bulunmaktadır ve modüllerin çıkış gücü 400W ile 660W arasında değişmektedir.Ev pazarı, endüstriyel ve ticari dağıtım, tarım, balıkçılık ve diğer kompozit projeler ve büyük ölçekli projeler Yer elektrik santrali ve diğer birçok senaryo.

 Daha önce, 210MM serisinin lojistiği ve nakliyesi konusunda çok fazla tartışma vardı. Yaygın olarak kullanılan 40HC (yüksek konteyner) konteynerin iç ölçüsü 12*2.35*2.69 metre, kapı yüksekliği ise 2.58 metredir. Farklı modüllerin boyut verilerine göre, 210MM solar silikon gofret 550W (55 adet)/500W (50 adet) fotovoltaik modüllerin nakliye maliyetinin 166 (72 adet) 450W fotovoltaik nakliye maliyetinden daha düşük olabileceği hesaplanabilir. modüller sırasıyla USD0.0016 /USD0.0005/W. 210MM fotovoltaik modül 600W'a (60 adet) ulaştığında, fotovoltaik modüllerin konteyner içindeki yerleşimi yataydan dikeye ayarlandığında, nakliye maliyeti 210MM 550W fotovoltaik modülden sadece 0,0004 USD/W daha yüksektir. hala düşük 166 MM boyutlu 450 W fotovoltaik modüllerde USD0.0012/W.

Ulaşım açısından Risen Energy ve Trina Solar'ı örnek alın Risen Energy, 600W fotovoltaik modül piyasaya sürüldüğünde birçok ulaşım çözümlerinden birini verdi: örnek olarak 40 fitlik bir konteyner alarak, 584 Adet 600W fotovoltaik taşıyabilir. modüller, her 73 adet bir palet, toplam 8 palet ve her bir paletin brüt ağırlığı 2630 kg'dır.

Öte yandan Tianhe, resmi web sitesinde 210MM fotovoltaik modüllerin taşınması için bir çözüm yayınladı: kısa ve uzun çift katmanlı dikey istifleme paketleme yöntemi. Konteynerin dikey alan kullanım oranının iyileştirilmesi temelinde, kısa ve uzun iki katmanlı dikey istifleme paketleme yöntemi benimsenmiştir. Birinci nesil Apex ile karşılaştırıldığında, standart konteynerin paketleme watt'ı yaklaşık %9 daha artırılarak daha ekonomik, güvenli ve güvenilir bir lojistik çözüm sağlanır.

 2020'nin ikinci yarısından itibaren inverterler ve takip braketleri ile ilgili büyük şirketler de tamamen yükseltildi ve 210MM fotovoltaik modül adaptasyon ürünleri piyasaya sürüldü. İnverter adaptasyon sorunu, sistem tarafında 210MM ultra yüksek güçlü fotovoltaik modül ürünlerinin uygulamasının açılmasının önemli bir parçasıdır.210MM fotovoltaik modül-adaptasyonlu inverterlerin tam olarak piyasaya sürülmesi, 600W+ fotovoltaik açık inovasyon ekolojik ittifakının daha olgun olduğunu gösterir. ve ekolojik olarak eksiksiz. . Aynı zamanda, dünyanın önde gelen fotovoltaik izleme braketi üreticileri, 210 MM ultra yüksek güçlü fotovoltaik modüllere tam olarak uyum sağlayan sertifika beyanları da yayınladılar.Endüstri zinciri sorunsuz bir şekilde eşleşir ve kazan-kazan işbirliğidir.

 

Geleceğe yönelik tahminler ve beklentiler

Yaklaşık bir yıllık yağıştan sonra, 210MM büyük ölçekli fotovoltaik modüllerin ekolojisi yavaş yavaş iyileşti ve güneş silikon levhaları, güneş pilleri, fotovoltaik modüller, cam, invertörler vb. gibi çekirdek ham ve yardımcı malzemeler iyi bir şekilde eşleştirildi, büyük ölçekli ürünlerin uygulanmasına ve tanıtımına yardımcı olmak. Ek olarak, 210 MM büyük boyutlu güneş silikon levhalarına dayalı fotovoltaik modüller, çeşitlendirilmiş yerleşim tasarımı yoluyla çeşitli güç segmenti ürünlerini gerçekleştirebilir ve ev, endüstriyel ve ticari dağıtım, tarım, balıkçılık ve ışık gibi çoklu senaryoların azaltılmasını teşvik edebilir. karmaşık projeler ve yer elektrik santralleri Maliyetler verimliliği artırır.

 

Mevcut formdan teknolojinin ilerlemesi ile 210MM solar silikon gofretlerin mevcut teknik darboğazı kırılmış ve büyük ölçekli üretim genişletilmiştir.O zaman pazar yeni bir cevap verecektir. Aynı zamanda, 2021'de daha düşük sübvansiyonlar ve pariteye veya hatta düşük fiyat rekabetine tam giriş durumunda, 210MM fotovoltaik modüller, kullanıcı gelirini etkin bir şekilde artıracak ve endüstrinin daha da gelişmesini teşvik edecektir.