Return to site

6KW PV sistemleri: maliyetler ve faydalar

January 16, 2023

Artan elektrik ve gaz faturaları ışığında enerji ihtiyaçlarınızın karşılanması acil hale gelmiştir. 6KW ev tipi PV sistemi, konut enerji ihtiyaçlarının büyük çoğunluğuna tam ve verimli bir şekilde cevap verebilen ve aynı zamanda üç veya dört kişilik bir aileye hitap edebilen bir çözüm olduğu için şu anda en yaygın olarak bulunan seçenektir. Peki 6KW'ın fiyatları ve avantajları nelerdir?

6KW'lık bir PV'nin maliyeti nedir?

Maliyeti etkileyen birçok faktör vardır. Örneğin, İtalya pazarında depolamasız anahtar teslim 6 kW'lık bir PV sisteminin maliyeti 7.500 ila 15.000 Avro arasında değişmektedir. Birleşik Krallık'ta ise maliyeti 9.000 ila 11.000 £ arasındadır. Evinizin çatısı için doğru güneş panellerini seçmek için "Güneş enerjisi seçimi için ipuçları" başlıklı makalemizi okuyabilirsiniz.

6 kW için kaç güneş paneline ihtiyaç vardır?

Kurulacak modüllerin sayısı nihai olarak çatının büyüklüğüne ve seçilen modüllerin boyutuna göre belirlenir. Sabit bir çatı alanı için, örneğin Maysun solar'ın 210mm 400w gümüş çerçeveli güneş panelleri yaklaşık 15 panel gerektirir. Piyasada sadece 10 adet gerektiren 600 watt'lık paneller de bulunmaktadır. Ancak modülün en büyük watt değeri, daha geniş bir alana sahip olduğu anlamına gelir.

6kW'lık bir PV sistemi ne kadar yer kaplar?

Ortalama olarak yaklaşık 50 metrekare. Bu gerçek duruma bağlıdır, aslında eğimli ve düz çatılar farklı alanların kurulmasını gerektirir ve 6 kW PV panellerini nereye kuracağınıza karar vermeniz gerekecektir.

6kW'lık bir PV sistemi ne kadar güç üretir?

Bir dizi faktöre bağlı olarak, 6kW'lık bir PV sisteminin gerçek güç çıkışı değişecektir. Bu değişkenler şunları içerir
1. coğrafya ve yerel iklim
2. Güneş paneli düzenlemesinin yönü ve eğim açısı
3. Paneller üzerinde gölgeleme olup olmaması
4. Bireysel bileşenlerin performansı (özellikle paneller ve invertörler)
 

Örneğin İtalya'da yılda ortalama 6 kW'lık bir enerji en az: kuzeyde 7.200 kWh; merkezde 8.100 kWh; ve güneyde 9.000 kWh üretebilir.

6KW ev tipi çatı üstü PV sistemi projesi, üç kişilik bir ailenin elektrik ihtiyacını karşılamak için 400W Maysun Solar modüllerini kullanıyor.
Maysun Solar'da, ürünlerimizin ucuz ürünler olmadığını, güvenebileceğiniz uzun vadeli çözümleri temsil ettiğini vurgulamak için 15 yıllık ürün garantisi ve 25 yıla kadar performans garantisi sunuyoruz.
Hava koşulları, binalar ve teknoloji evrensel olmadığından, bunlar yerden yere değişir. Bu nedenle, evinizin çatısının özel koşulları için uygun sistem çözümünü oluşturmada size uzman yardımı sağlamak üzere hazır bulunabilecek bölgesel uzmanlara güveniyoruz.
İtalya ve Almanya gibi çeşitli ülke bölgelerinde ofislerimiz, depolarımız var ve size en yakın lojistik merkezinden fotovoltaik paneller göndereceğiz, şimdi WhatsApp üzerinden bizimle iletişime geçin ve fiyat teklifi alın.