Return to site

Güneş Paneli Uygulama Alanı

September 7, 2021

 

1. Kullanıcı güneş enerjisi: (1) Yaylalar, adalar, pastoral alanlar, sınır karakolları vb. gibi elektriğin olmadığı uzak bölgelerde askeri ve sivil yaşam içinkullanılan, 10-100W arasında değişen, elektrik olmayan durumlar için güç sağlamak, aydınlatma,televizyon, radyo kaset kaydediciler vb. gibi; (2) 3-5KW ev çatı şebekesine bağlı güç üretim sistemi; (3) Fotovoltaik su pompası: elektriğin olmadığıalanlarda derin su kuyularının içme ve sulanması sorununu çözer. Endüstriyel ve ticari çatılar ve konut çatıları için şebekeyebağlı güç üretim sistemi. 

 

2. Ulaşım alanı: Navigasyon lambaları, trafik/demiryolu sinyal lambaları, trafikuyarı/işaret lambaları, sokak lambaları, yüksek irtifa engel lambaları, otoyol/demiryolukablosuz telefon kulübeleri, gözetimsiz yol değiştirme güç kaynağı vb. Her türlü güneş enerjisi şarj cihazı, güneş sokak lambası ve güneş çim lambaları gibi güneş enerjisi günlükelektronik ürünleri. 

3. İletişim/iletişim alanı: Güneş gözetimsiz mikrodalga röle istasyonu,fiber optik kablo bakım istasyonu, yayın/iletişim/çağrı güç sistemi; kırsal taşıyıcı telefon fotovoltaik sistemi, küçük iletişim makinesi, asker GPS güç kaynağı, vb. 

 4. Petrol, deniz ve meteorolojik alanlar: Petrol boruhatları ve rezervuar kapıları, petrol kulesi ömrü ve acil durum güç kaynakları, deniz test ekipmanları, meteorolojik/hidrolojik gözlem ekipmanları vb. için katodik koruma güneş enerjisi sistemleri.  

5. Lamba güç kaynağı: Bahçe lambaları, sokak lambaları, portatif lambalar, kamp lambaları, tırmanma lambaları, balık tutma lambaları, siyah ışıklar, dokunma lambaları, enerji tasarruflu ışıklar vb. 

6. Fotovoltaik enerjisantralleri: 10KW-50MW bağımsız fotovoltaik enerji santralleri, rüzgar-güneş (dizel) tamamlayıcı enerji santralleri, çeşitli büyük parktesislerinin şarj istasyonları vb. Büyük ölçekliyer elektrik santralleri, güneş termal gösterielektrik santralleri, piramidal güneş enerjisi santralleri, uzay güneş enerjisi santralleri vb. 

7. Güneş enerjisi inşası: Gelecekteki büyük ölçekli binaların kendi kendineyeterli enerjiyi gerçekleştirmesini sağlamak için güneş enerjisi üretimini yapı malzemeleriyle birleştirmek, gelecekte önemli bir gelişme yönüdür. 

8. Diğer alanlar şunları içerir: (1) Arabaların desteklenmesi: güneş arabaları/elektrikliarabalar, akü şarj ekipmanları, araba klimaları, vantilatörler, soğuk içecek kutuları, vb.; (2) güneş enerjisi hidrojen üretimi ve yakıt hücrelirejeneratif güç üretimsistemleri; ( 3) ekipman güç kaynağının deniz suyunun tuzdan arındırılması;