Return to site

Başlıca güneş paneli türleri nelerdir?

January 17, 2023

Farklı gereksinimlere ve amaçlara hizmet eden çeşitli güneş panelleri vardır. Kurulum için en uygun güneş paneli türleri, mülke ve sistemlerin istenen özelliklerine bağlı olacaktır. Bazı türler aşağıda daha ayrıntılı olarak ele alınmıştır:

Adından da anlaşılacağı üzere tek sürekli kristal yapıdan oluşan tüm teknolojilerin en eskisi ve gelişmişi olarak tanımlanır. Bu panel, tek bir düz renk olarak görünecek güneş pillerinden analiz edilebilir. Silisyumun yüksek saflığı, mono kristal güneş panelinin %20'nin üzerinde en yüksek verimlilik oranlarına sahip olmasına neden olur. Daha fazla güç verimine sahiptir, az yer kaplar ve en uzun süre dayanır. Bu güneş panelinin ana avantajı, diğer panellere kıyasla yüksek sıcaklıklar tarafından önemli ölçüde daha az abartılı olmaya eğilimli olduklarını düşünmektir. Bu güneş panelinin en büyük dezavantajı ise kurulum ve inşaat için büyük maliyet gerektirmesidir. Bu panelin kristal formatı, saf ve en yüksek düzeyde verimlilik üretmesi için hiçbir kazanç işareti olmadan sabit mavi renk üretmektedir.

Erimiş silikonun bir döküm içine dökülmesiyle yapılır ve bu panel sisteminin yapım yöntemi nedeniyle kristal yapı mükemmel bir şekilde oluşmaz ve kristal oluşumunun kırıldığı sınırlar oluşturur. Kristal biçimindeki sınırları vurgulayan pürüzsüz görünüm, ayırt edici ve değerli taş deseni sağlar. Kristaldeki safsızlıklar nedeniyle, poli-kristalin silikon, mono-kristalin ile karşılaştırıldığında daha az verimli olarak adlandırılır. Düşük enerji ve malzemeye ihtiyaç duyduğundan diğer silikonlara göre maliyet avantajı sağlar. Ancak, mono kristal modülle karşılaştırıldığında performanslarında daha az verimli olduğu için dezavantajı da vardır.

Şu anda, sektördeki ana akım ürünlerin çoğu PERC teknolojisini kullanmaktadır. PERC PV modül üretim hattı, ana akım modül üreticileri için neredeyse bir zorunluluk haline geldi ve pazar payı önemli ölçüde arttı.

İnce film güneş panelleri

İnce film paneller, esnek olacak kadar ince olan çok ince katmanlarla karakterize edilir. Her panel bir çerçeve desteği gerektirmez, bu da onları daha hafif ve kurulumu daha kolay hale getirir. Standart boyutlarda 60, 72 ve 96 hücre sayısına sahip kristal silikon panellerin aksine, ince film paneller özel ihtiyaçlara uyacak şekilde farklı boyutlarda olabilir. Bununla birlikte, tipik silikon güneş panellerinden daha az verimlidirler İnce Film sisteminin verimliliği, hücrelerde kullanılan PV malzemesinin türüne bağlı olarak değişir, ancak genel olarak% 7 civarında ve% 18'e kadar verimliliğe sahip olma eğilimindedirler.

İnce film güneş panelleri genellikle farklı malzemelerden yapılabilir. Üç yaygın türü vardır:
1. Amorf Silikon (a-si) filmler: Bu filmler amorf silikondan yapılmıştır ve tek kristal veya polikristal güneş panellerine göre üretimi daha kolaydır.
2. Kadmiyum Tellürid film: Bu tür güneş paneli, güçlü ışık emilimine sahip kadmiyum tellürid adı verilen özel bir bileşikten yapılır.
3. Bakır İndiyum Galyum Selenid (CIGS) güneş panelleri, güçlü bir yarı iletken oluşturmak için bakır, galyum ve selenid katmanlarının üst üste istiflenmesiyle yapılır.

Perovskit

Fotovoltaik alanında "perovskit" olarak adlandırılan, belirli bir yapıya sahip malzemeler için genel bir terim olan perovskitin (CaTiO3) kristal yapısına benzer bir "ABX3" bileşikleri sınıfını ifade eder. Perovskit tipi oksitler, çeşitli fiziksel özellikleri nedeniyle katı oksit yakıt hücrelerinde, metal-hava hücrelerinde, güneş pili katalizörlerinde ve manyetik soğutma malzemelerinde yaygın olarak kullanılmaktadır.

PV Modüllerini İnternetten Nasıl Satın Alabilirim?

Son zamanlarda, temiz enerjiye olan talep ve etki zirvede, bu nedenle fotovoltaik güneş enerjisi endüstrisi en önemli kaynaktır. Tüm müşteriler için özelleştirilmiş ve özel sayfa ile birlikte en büyük İşletmeden İşletmeye çevrimiçi platformlardan biri olarak kabul edilir. İnsanlar Maysun Solar'ı çevrimiçi olarak bulabilir veya Orta Doğu, Güney Asya ve Doğu Asya ve Afrika, Güney Amerika, Avrupa ülkeleri gibi seçilen bölgelerdeki konumlarında teslimat almak için bizimle iletişime geçebilir, şirket özellikle küçük ve orta ölçekli bayilere güneş panelleri tedarik eder, Mühendislik Tedarik İnşaatı, fotovoltaik geliştiriciler vb.