Return to site

Bir ev PV güç istasyonu kurmak için geri ödeme süresi ne kadardır?

February 3, 2023

2022'deki enerji krizinden sonra, temiz ve yeşil olarak güneş enerjisi yaygınlaştı. Ev tipi bir PV sistemi kurmak güneş enerjisini kullanmanın etkili bir yoludur, ancak ilk yatırımın maliyeti insanları tereddütte bırakmaktadır. Aslında, güneş panelleri çok değerli bir yatırım olabilir.

PV geri ödeme süresi nedir?

Bir PV yatırımının geri ödeme süresi, elektrik faturanızda güneş paneli sisteminiz için ödediğiniz kadar tasarruf etmeniz için geçen süredir. Bunu, ilk güneş enerjisi yatırımınızı ne kadar sürede tamamlayacağınızı belirlemenize yardımcı olabilecek bir hesap makinesi olarak düşünüyoruz.
PV geri ödeme sürenizi, güneş panellerinin toplam kurulum maliyetinden aldığınız teşvik veya sübvansiyonları çıkararak hesaplayabilirsiniz. Ardından, başlangıçta harcadığınız miktara ulaşana kadar kalan maliyeti aylık elektrik faturanızda tasarruf ettiğiniz miktara bölün. Örnek.

15.000 € (ev tipi PV sistemi kurulum maliyeti) - 5.000 € (alınan sübvansiyon veya teşvik) = 10.000 € yatırım maliyeti

Yılda 1.250 € tasarruf ettiğimizi varsayarsak (PV sistemi enerji maliyetlerini ayda yaklaşık 100 € x 12 ay azaltır), 10.000 € yatırım maliyeti / 1.250 € yıllık enerji maliyeti tasarrufu = PV yatırımı için 8 yıl geri ödeme süresi
Elbette bu hesaplama, elektrik maliyetlerinin artmaması, PV sisteminin bakım ve temizliğinin de yapılması ve şebekeye bağlanma seçeneğinin olmaması durumunda geri ödeme süresinin ne kadar uzun veya kısa olacağına dair yalnızca bir tahmindir.
İyi tasarlanmış bir PV tesisi ortalama 7-9 yıl içinde kendini amorti eder. Bir şirket bir teklif yaptığında, genellikle tüketiciye simüle edilmiş bir geri ödeme süresi verir.

Şebekeye güneş PV bağlantısı için üç olası model vardır.

  1. tüm öz üretim (kendi kullanımı için üretilen tüm elektrik), toplam getiri = yerel elektrik fiyatı X üretilen tüm elektrik + sübvansiyon
  2. İhtiyaç fazlası elektriğin çevrimiçi hale getirildiği kendi kendine üretim (öncelik kendi kullanımına verilir, fazla elektrik devlete satılır), toplam gelir = kendi ürettiği elektrik X yerel elektrik fiyatı + çevrimiçi elektrik X satış fiyatı + sübvansiyonlar
  3. Tüm elektrik çevrimiçi olur (üretilen tüm elektrik devlete satılır), toplam gelir = satılan elektriğin fiyatı X üretilen tüm elektrik

İkinci seçenek genellikle evsel güneş enerjisi üretimi için seçilir, yani öz tüketim için kendi elektriğini üretir ve ihtiyaç fazlası elektrik çevrimiçi olur. Elektrik depolamak için bir batarya kurabilir ("Fotovoltaik enerji üretimi için bir depolama bataryasına ihtiyacınız var mı?" başlıklı makaleye bakın) veya elektrik üretemediğiniz gecelerde doğrudan ulusal şebekeden elektrik kullanabilirsiniz. Ayrıca ülkenizde veya bölgenizde PV sübvansiyonu olup olmadığını kontrol edebilirsiniz, bazı ülkelerde kWh başına sübvansiyon veya bir kereye mahsus bonus vardır, böylece elektrik maliyetinizi hesaplayabilirsiniz ("PV LCOE" makalesine bakın).

Evim için bir PV sistemini nasıl seçerim?

Maysun Solar, aşağıdaki düğmeye tıklayarak makalemizde bulabileceğiniz bir PV sistemi satın almak için eksiksiz bir rehber sağlamıştır. (Düğme 1: Satın Alma Rehberi I, Düğme 2: Satın Alma Rehberi II) Bunlar, sizi PV panellerinize kesinlikle yaklaştıracak ve sahip olabileceğiniz tüm şüpheleri giderecek iki eksiksiz güneş paneli satın alma rehberidir!

Herhangi bir sorunuz varsa veya yüksek kaliteli güneş panelleri satın almak istiyorsanız, Maysun Solar ile iletişime geçmekten çekinmeyin.