Return to site

Bu tür yüzer yüzey enerji santrallerini biliyor musunuz?

April 21, 2023

Su fotovoltaik güç istasyonları, rezervuar, göl, baraj gölü gibi alanlarda oluşan göller gibi su üzerinde kurulan fotovoltaik güç istasyonlarıdır. Su PV'sinin iki ana kategorisi vardır, kazık çakma su santralleri için 3 metreden daha az su derinliklerinde. Diğer kategori ise suyun üç metreden daha derin olduğu durumlarda kullanılır ve yüzer su elektrik santrali olarak adlandırılır. Ne tür elektrik santralleri vardır? Bu makale sizi bir göz atmaya yönlendiriyor.

Yüzen bir su fotovoltaik güç istasyonunun bileşenleri temel olarak fotovoltaik paneller, lavabo kutuları, invertörler, transformatörler, kolektör hatları ve polietilen yüzer raf platformlarıdır. Güneş panellerinin su üzerinde yüzmesini sağlamak için esas olarak yüzer gövde raf platformuna dayanır, esas olarak dört farklı stil vardır.

1. Yüzer tüp tipi su güç istasyonu

Yüzer tüp tipi yüzer su PV güç istasyonunun avantajı, PV modül yapısının sağlam olması, en iyi kurulum eğimine göre düzenlenebilmesi, kurulum düzlüğünün daha iyi olması, güç istasyonunun genel güç üretim kapasitesinin daha büyük olmasıdır; ancak bu formun dezavantajı çelik ve yüzer gövde kullanımının daha büyük olmasıdır. Genellikle, 5 m'den daha büyük su derinliğinin en yüksek sel seviyesi ve 1 m'den daha büyük sabit olmayan su alanının en düşük kuru su seviyesi için, yüzen su fotovoltaik güç istasyonu inşa edebilir.

2. Bağımsız şamandıra tipi

Su güç istasyonunun bağımsız şamandıra tipi yapısının avantajları şunlardır: her şamandıra tek tip kuvvetin üzerindedir, arıza oranı azalır, güç istasyonu ömrü uzundur. Dezavantajı ise şamandıra bağlantısının rüzgar ve zerafetin neden olduğu dalgalanmalara karşı yeterli olmaması ve şamandıra düğümlerinin çelik yapılarla güçlendirilmesi gerekliliğidir.

3. Standart şamandıra tipi

Standart şamandıra tipi su güç istasyonları tek sıralı bileşenler ve çift sıralı bileşenler halinde inşa edilir. İyi bir genel düzlük ve estetik görünüm gibi ortak avantajlara sahiptirler. Tek sıralı modüller suyu birden fazla bölgeye ayırır ve bu da su akış performansının düşük olmasına neden olur. Çift sıralı düzenek geniş bir ön ve arka açıklığa sahiptir, desteğin çelik yapısı eşit olmayan bir şekilde gerilir ve rüzgar direnci daha büyük bir etkiye neden olur; aynı zamanda zayıf su akış performansı ile sonuçlanır.

4. Yüzer kutu tipi yüzer su güç istasyonu

Yüzen kutu tipi yüzen su fotovoltaik güç istasyonu, yüzen kutu ve fotovoltaik bileşenler tarafından. Daha az çelik kullanma avantajına sahiptir, yüzen gövdenin toplam ağırlığı küçüktür ve kurulumu ve bakımı kolaydır; ancak bu formun dezavantajı yüzen gövdenin şekli ile sınırlıdır, PV modülünün kurulum açısı genellikle 20 ° 'yi geçmez, güç istasyonunun genel güç üretim kapasitesini etkileyecek en iyi kurulum açısına ulaşamaz.

Şimdilik, derin sularda, yani 3-10 metre su derinliği olan alanlarda yüzen su enerji santralleri şu anda gösteri aşamasındadır ve teknolojinin olgunluğunun geliştirilmesi gerekmektedir. Ancak bu, gelecekte uykuda PV için önemli bir gelişme yönüdür. Teknoloji olgunlaştığında, derin su alanlarında su yüksekliği sınırını aşacak ve yüzer enerji santrallerinin uygulaması gelecekte büyük ölçüde artacaktır.
Yeşil ekoloji ve çevre korumanın küresel inisiyatifi altında, çeşitli bölgeler çeşitli fotovoltaik proje türlerini şiddetle teşvik etmektedir. Bireysel kullanıcılar olarak bizler, evde güneş enerjisi üretiminin faydalarını deneyimlemek için çatılarımıza, balkonlarımıza, bahçelerimize, garajlarımıza ve diğer yapılı ortamlarımıza ev tipi PV sistemleri kurmayı seçebiliriz.

Maysun Solar, 15 yıllık uzmanlığa sahip bir fotovoltaik modül üreticisidir. Çok çeşitli ürün stilleri ve tasarımlarına sahibiz ve boyutlar vb. için özelleştirme hizmeti sunuyoruz. Popüler ürünlerimiz TwiSun serisi ve Venusun serisidir. Güneş panelleri için Maysun Solar'ı seçin, güvenilecek şirket biziz!