Return to site

Güneş Pillerinin/GüneşPanellerinin Bileşenleri ve Performans Parametreleri

September 14, 2021

Güneşpanellerinin bileşenleri: 

1) Temperli cam 

Fonksiyonu,enerji üretiminin ana gövdesini (güneş pilleri gibi) korumaktır ve ışıkgeçirgenliği seçimi gereklidir 1. Işık geçirgenliği yüksek olmalıdır(genellikle %91'den fazla); 2. Ultra beyaz temperli işlem 

2) EVA 

Sertleştirilmişcamı ve elektrik üretiminin ana gövdesini (fotovoltaik hücreler gibi)yapıştırmak ve sabitlemek için kullanılır.Şeffaf EVA malzemesinin kalitesimodülün ömrünü doğrudan etkiler.Havaya maruz kalan EVA'nın yaşlanması kolaydırve sararır, modülün ışık geçirgenliğini etkileyen modül EVA'nın kalitesine ekolarak, fotovoltaik modül üreticilerinin laminasyon işleminin de modüllerin güçüretim kalitesi üzerinde büyük etkisi vardır.Örneğin, EVA tutkal bağlantısıkadar değildir. standarttır ve EVA ile temperli camın ve arka panelin bağlanmagücü yeterli değildir, bu da erken EVA yaşlanmasına neden olur. , Fotovoltaikmodüllerin ömrünü etkiler. 

3) Güneş pilleri 

Ana işlevielektrik üretmektir.Ana enerji üretim pazarında ana akım kristal silikon güneşpilleri ve ince film güneş pilleridir.Her ikisinin de kendi avantajları vedezavantajları vardır.Ekipman maliyeti nispeten düşüktür, ancak tüketim vehücre maliyetleri Ancak fotoelektrik dönüşüm verimi de yüksektir.İnce filmgüneş pillerinin dış güneş ışığı altında elektrik üretmesi dahauygundur.Göreceli ekipman maliyeti daha yüksektir, ancak tüketim ve pil maliyetleriçok düşüktür.Ancak, fotoelektrik dönüşüm verimliliği kristal silikon hücrelerinyarısından fazladır, ancak düşük ışık etkisi çok iyi, ayrıca bir hesapmakinesindeki güneş pili gibi sıradan ışık altında da elektrik üretebilir. 

4) EVA 

Fonksiyon yukarıdakigibidir, esas olarak güç üretimi ana gövdesini ve güneş pili arka tabakasınıbağlamak ve kapsüllemek içindir. 

5) Arka panel 

İşlev: Sızdırmazlık, yalıtım ve su geçirmezlik (genellikle TPT, TPE vediğer malzemeler yaşlanmaya karşı dayanıklı olmalıdır. Çoğu bileşenüreticisinin 25 yıl garantisi vardır. Temperli cam ve alüminyum alaşımıgenellikle iyidir. Anahtar, arka panel ve silika jel olup olmadığıdır.gereksinimleri karşılayabilir.) 

6) Alüminyumalaşımı 

Laminatıkoruyun, sızdırmazlık ve desteklemede belirli bir rol oynayın. 

7) Bağlantıkutusu 

Tüm güç üretimsistemini koruyun ve bir akım aktarma istasyonu olarak hareket edin.Fotovoltaikmodül kısa devre yaparsa, bağlantı kutusu tüm sistemin yanmasını önlemek içinkısa devre pil dizisini otomatik olarak kesecektir.Bağlantı kutusunun anahtarışudur: güneş fotovoltaik modülündeki hücre tipine göre diyot seçimi Farklı,karşılık gelen diyot da farklıdır. 

8) Silika jel 

Bileşen ilealüminyum alaşımlı çerçeve ve bileşen ile bağlantı kutusu arasındaki bağlantıyıkapatmak için kullanılan sızdırmazlık işlevi.Bazı şirketler silika jel yerineçift taraflı bant ve köpük kullanır.Silikon Çin'de yaygın olarakkullanılır.İşlem basittir , kullanışlı, kullanımı kolay ve düşük maliyetli.   

Güneşpanellerinin performansı ve analizi 

Açık devregerilimi UOC: Güneş pili AM1.5 spektral koşuluna maruz kaldığında güneş pilininçıkış gerilim değeri ve her iki ucu açıkken santimetre kare başına 100 miliwattışık kaynağı yoğunluğu. 

Kısa devre akımıISC: Güneş paneli AM1.5 spektral koşuluna maruz kaldığında ve santimetrekarebaşına 100 miliwatt ışık kaynağı yoğunluğuna maruz kaldığında güneş pilinin ikiucundan geçen akım değeridir. kısa devre. Isc(A), IV eğrisinde V=0 olduğundaI'dir (gerilim O olduğunda akım) 

Maksimum çıkışgücü: Solar fotovoltaik pillerin çalışma voltajı ve akımı yük direnci iledeğişir.Güneş pilinin volt-amper karakteristik eğrisi, çalışma voltajı ve akımdeğerlerinin farklı direnç değerlerine karşılık gelen eğrileri yapılarak eldeedilebilir. Seçilen yük direnci değeri, çıkış voltajı ve akımının çarpımınımaksimize edebiliyorsa, Pm sembolü ile gösterilen maksimum çıkış gücü eldeedilebilir. Bu andaki çalışma voltajı ve çalışma akımı, sırasıyla Um ve Imsembolleriyle temsil edilen en iyi çalışma voltajı ve en iyi çalışma akımıolarak adlandırılır. 

Maksimum nominalgüç Wp max (W), Pmax (W), IV eğrisindeki I ve V çarpımının en büyük olduğunoktaya karşılık gelen I çarpı V değeridir, Vmp anma gerilimi olan Pmax W*Stc'nin standart test koşulları altında Imp Nominal akım hesaplanır. 

Dönüşümverimliliği: Ef.%, elektrik enerjisine dönüştürülen bir birim alandaki ışıkenerjisinin oranıdır.Güneş fotovoltaik modüllerinin dönüşüm verimliliği, en iyiyük direnci harici devreye bağlandığında maksimum enerji dönüşüm verimliliğiniifade eder, bu da güneş pilinin çıkış gücüne ve güneş pilinin yüzeyine gelenenerjinin oranına eşittir. Güneş pillerinin fotoelektrik dönüşüm verimliliği,hücre kalitesi ve teknik düzeyini ölçmek için önemli bir parametredir ve hücreyapısı, bağlantı özellikleri, malzeme özellikleri, çalışma sıcaklığı,radyoaktif parçacıklardan radyasyon hasarı ve çevresel değişiklikler ileilgilidir. 

Doldurmafaktörü: Güneş modüllerinin bir diğer önemli parametresi, maksimum çıkışgücünün açık devre voltajı ve kısa devre akımının ürününe oranı olan doldurmafaktörüdür (FF). Doldurma faktörü (maksimum güç)/(kısa devre akımı X açık devrevoltajıdır). 

FF: Güneşpanellerinin çıkış özelliklerini ölçmek için önemli bir göstergedir.Güneşfotovoltaik panelinin en iyi yük ile yüklendiğinde verebileceği maksimum gücünözelliklerini temsil eder.Değer ne kadar büyükse çıkış gücü o kadar büyük olur.güneş fotovoltaik paneli. FF değeri her zaman 1'den küçüktür. Seri ve paraleldirençler, doldurma faktörü üzerinde daha büyük bir etkiye sahiptir. Seridirenç ne kadar büyük olursa, kısa devre akımı o kadar fazla azalır ve doldurmafaktörü o kadar azalır; paralel direnç ne kadar küçükse, akımın buna bölünmesio kadar büyük olur, sonuç olarak 

Tepe gerilimiÇalışma gerilimi Vmp(V) Vpm(mV) Tepe akımı Çalışma akımı Imp(A) Açık devregerilimi Voc(V), IV eğrisinde I=0 iken V olan (akım O iken gerilim) 

Etkin alan Alan(cm2) Boyut (mm) Ağırlık (KGS) 

Seri direnç Rs,elektrot direnci, temas direnci, difüzyon levha direnci ve silikon gövdedirenci ile birlikte eklenen bir dirençtir. 

Paralel dirençRsh, kaçak akımın büyüklüğünü yansıtan ve pil parametrelerine eklenen sanal birparametredir. 

Kaçak akım Irev,güneş piline ters voltaj uygulayarak PN bağlantısından geçen akımdır. 

Çalışma Sıcaklığı(℃) 

NOCT NormalÇalışma Hücresi Sıcaklığı, güneş modülü veya güneş pili açık devredurumundayken ve aşağıdaki temsili koşullar altında ulaşılan sıcaklığı ifadeeder. 

Maksimum sistemgerilimi Maksimum Sistem Voltgae, açık gerilim seri bağlantıdan sonrakimaksimum gerilim, seri bağlantıdan sonraki toplam gerilim açık devre gerilimiile hesaplanır * dizi sayısı 

Maksimum serisigorta değeri Maksimum Seri Sigorta Değeri, fotovoltaik modül bağlantı kutusutarafından izin verilen maksimum nominal akım 15A 20A 25A Ne kadar büyükse okadar iyidir 

Sıcaklıkkatsayısı 

ModülVerimliliği Modül Verimliliği, güneş panellerinin ışık enerjisinden elektrikenerjisine dönüşüm verimliliği, sıradan güneş panelleri, IBC üst düzey güneşpanelleri %22'ye ulaşabilirse %20,5-21'dir. 

STC standart testkoşulu 

Güç ÇıkışıToleransı Güç Çıkışı Toleransı Tüm güneş paneli modülünün nominal wattüzerindeki çıkış toleransı 

Pozitif güç toleransı Pozitif güç toleransı ±%3 yazmak için kullanılır, şimdi teknoloji güncellemesi sadece 0-﹢5W güç farkı yazar. 

Çoklu baralarçoklu baralar yüksek sıcaklıkta sıkma için kalay kaplı bakır metal tel. Aynıgüneş pilinde ızgara çizgileri olduğu kadar çok BB sınıflandırması yazın. 

Kaynak şeridi:Güneş pili modülünün arka panele giden lehim telinin yanında bir bağlantıkutusu olacak ve bağlantı kutusu arka tarafta karşılık gelen konumda. 

Fiziksel basınçtaşıma kapasitesi 

Kalınlık: Tümgüneş panelinin kalınlığı.