Return to site

Dağıtılmış fotovoltaik güç üretimi-işletme ve bakım

November 29, 2021

Fotovoltaik en potansiyel ve en avantajlı yenilenebilir enerji haline geldi.Fotovoltaik uygulamalar için, yer tabanlı fotovoltaik elektrik santrallerinden ev çatı fotovoltaik güç istasyonlarına, fotovoltaik enerji üretimi yavaş yavaş sıradan evlere girdi.Bu nedenle, birçok açıdan anlamamız gerekiyor. elektrik üretimi çok gereklidir.Bugün getirdiğimiz şey, dağıtılmış fotovoltaik güç üretiminin işletilmesi ve bakımıdır.

1. Ev tipi dağıtılmış fotovoltaik enerji üretim sisteminin ömrü ne kadardır?

Aküsüz fotovoltaik enerji üretim sisteminin tasarım ömrü genellikle 25 yıldır.

2. Optoelektronik sistemin bakım maliyeti nasıl düşürülür?

Piyasada iyi bir üne sahip ve satış sonrası hizmeti iyi olan sistem bileşenlerinin ve malzemelerinin seçilmesi tavsiye edilir. Nitelikli ürünler, arıza oranlarını azaltabilir.Kullanıcılar, sistem ürünlerinin kullanım kılavuzuna kesinlikle uymalı, sistemi düzenli olarak kontrol etmeli ve temizlemelidir.

3. Fotovoltaik sistemin sonraki bakımıyla nasıl başa çıkılır ve ne sıklıkla? Bakımı nasıl yapılır?

 

Düzenli olarak kontrol edilmesi gereken bileşenlerin bakımları ürün tedarikçisinin kullanım kılavuzuna göre yapılmaktadır.Sistemin ana bakım işi fotovoltaik modüllerin silinmesidir.Genellikle şiddetli yağmurlu alanlarda manuel silmeye gerek yoktur ve yaklaşık olarak temizlenir. yağışsız mevsimlerde ayda bir. Çok miktarda toz bulunan alanlar, uygun şekilde mendil sayısını artırabilir.Çok miktarda kar bulunan alanlarda, güç üretimini etkilememek ve kar erimesinden sonra düzensiz gölgelenmeyi önlemek için yoğun kar kaldırılmalıdır.Fotovoltaik modülleri engelleyen ağaçları veya kalıntıları temizleyin.

4. Fotovoltaik modülleri temizlerken su ile yıkanıp silinebilir mi? Su ile silerken elektrik çarpması riski olur mu?

Fotovoltaik modülleri yüksek sıcaklık ve güçlü güneş ışığı altında silerek elektrik çarpmalarını ve fotovoltaik modüllerin olası hasarlarını önlemek için, fotovoltaik modüllerin sabah veya öğleden sonra temizlenmesi tavsiye edilir. Fotovoltaik modülün cam yüzeyini temizlerken yumuşak bir fırça ve temiz yumuşak su kullanılması tavsiye edilir.Cam yüzeyine zarar vermemek için temizleme kuvveti küçük olmalıdır.

5. Kardan sonra fotovoltaik enerji üretim sistemini temizlemem gerekir mi? Kışın kar eriyip donduktan sonra fotovoltaik modüllerle nasıl başa çıkılır? Temizlemek için fotovoltaik modüle basabilir miyim?

Kardan sonra fotovoltaik modül üzerinde kalın kar birikirse, temizlenmesi gerekir.Karı aşağı itmek için camı çizmemeye dikkat ederek yumuşak nesneler kullanabilirsiniz. Fotovoltaik modülün belirli bir yük taşıma kapasitesi vardır, ancak fotovoltaik modülün üzerine basılarak temizlenemez, bu da fotovoltaik modülün çatlamasına ve fotovoltaik modülün ömrünü etkilemesine neden olur.

6. Fotovoltaik modüller üzerindeki evlerin, yaprakların ve hatta kuş pisliklerinin gölgelenmesi elektrik üretim sistemini etkiler mi?

Her bir fotovoltaik modülde kullanılan güneş pillerinin elektriksel özellikleri temelde aynıdır, aksi takdirde elektrik performansı zayıf veya bloke olan hücrelerde (problemli hücreler) sözde sıcak nokta etkisi meydana gelir. Bir seri daldaki gölgeli güneş pili fotovoltaik modülü, diğer güneş pili fotovoltaik modülleri tarafından üretilen enerjiyi ışıkla tüketmek için bir yük olarak kullanılacaktır.Gölgeli güneş pili fotovoltaik modülü, sıcak nokta olgusu olan bu zamanda ısı üretecektir. Bu fenomen güneş pillerine ciddi şekilde zarar verebilir. Güneş pilinin ışıkla ürettiği enerjinin bir kısmı gölgeli hücre tarafından tüketilebilir. Seri dalın sıcak noktasından kaçınmak için fotovoltaik modüle bir baypas diyotu takmak gerekir.Paralel devrenin sıcak noktasını önlemek için her fotovoltaik diziye bir DC sigortası takmak gerekir.

7. Bakım için duruş süresi nasıl düzgün şekilde kullanılır?

Öncelik, sistemin bakımını yapmak için ışığın zayıf olduğu ve sistemin çalışmadığı sabah veya akşam erken saatlerde seçim yapmaktır.Bakım sırasında koruyucu önlemler alın, yalıtımlı eldiven giyin ve yalıtımlı aletler kullanın.

8. Ev tipi dağıtılmış fotovoltaik enerji üretim sistemlerinin ortak hataları nelerdir? Sistemin her bir bileşeninde oluşabilecek tipik sorunlar nelerdir?

Yaygın arızalar:

Voltaj başlangıç ayar değerine ulaşmıyor, bu da sürücünün çalışmamasına ve başlamamasına neden oluyor.

Fotovoltaik modüller veya invertörler vb. nedeniyle düşük güç üretimi.

Tipik problemler: Bağlantı kutusunun yanması, fotovoltaik modüllerin kısmen yanması.

9. Ev tipi dağıtılmış fotovoltaik enerji üretim sistemlerinin yaygın arızalarıyla nasıl başa çıkılır?

Garanti süresi içinde sistemde bir sorun olduğunda öncelikle fotovoltaik sistem kurulumcusunu veya işletme ve bakım şirketini arayarak sistem sorununu anlatabilirsiniz.Montajcı veya işletme ve bakım şirketi kullanıcının açıklamasına göre cevap verecektir. gerçekleştirilemez, Revizyon sitesine özel bir kişi gönderilecektir.

10. Fotovoltaik dizideki bir fotovoltaik modülün arızalı olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Kullanıcı, sistemin elektrik üretim kapasitesinin aynı zaman diliminde azaldığını veya yakınlarda kurulu aynı kapasiteye sahip elektrik üretim sistemi ile karşılaştırıldığında. Sistem anormal olabilir. Kullanıcılar, fotovoltaik dizideki bir dizi fotovoltaik modül dizisinin arızalı olup olmadığını, birleştirici kutusundaki izleme verilerindeki anormal dalgalanmalar yoluyla öğrenebilir ve ardından, pens metreler, termal görüntüleme kameraları gibi profesyonel ekipmanlarla sistemi teşhis etmek için profesyonellerle iletişime geçebilir, ve son olarak sistemi belirleyin Söz konusu fotovoltaik modül.

11. Fotovoltaik modüllerin ağır nesneler tarafından vurulmasını önlemek için, fotovoltaik dizi bir tel koruma ağı ile donatılabilir mi?

Tel koruma ağının takılması önerilmez. Çünkü fotovoltaik diziye tel koruma ağlarının takılması, fotovoltaik modüller üzerinde kısmi gölgelere neden olarak sıcak nokta etkisi oluşturabilir ve tüm fotovoltaik güç istasyonunun güç üretim verimliliğini etkileyebilir. Ayrıca, nitelikli fotovoltaik modüller buz hokeyi darbe testini geçtiğinden, normal şartlar altında koruyucu ağ takılmasına gerek yoktur.

12. Kırılgan parçalar hemen değiştirilmeli mi?

Hemen değiştirilmesi gerekmez, değiştirmek isterseniz sabah veya öğleden sonra yapmanız önerilir. Santralin işletme ve bakım personeli ile zamanında iletişime geçilmeli ve değişim için profesyonel personel gitmelidir.

13. Gök gürültülü fırtınalar sırasında fotovoltaik güç üretim sisteminin bağlantısını kesmek gerekli midir?

Dağıtılmış fotovoltaik güç üretim sistemleri, yıldırımdan korunma cihazlarıyla donatılmıştır, dolayısıyla bunların bağlantısını kesmeye gerek yoktur. Güvenlik ve sigorta için, yıldırımdan korunma modülü tarafından giderilemeyen doğrudan yıldırımın neden olduğu zararı önlemek için birleştirici kutunun devre kesici şalterinin bağlantısını kesmeniz ve fotovoltaik modül ile devre bağlantısını kesmeniz önerilir. İşletme ve bakım personeli, yıldırımdan korunma modülünün arızalanmasından kaynaklanan zararı önlemek için yıldırımdan korunma modülünün performansını zamanında kontrol etmelidir.

14. Fotovoltaik güç üretim sisteminin kullanıcılar için elektromanyetik radyasyon tehlikeleri var mı?

Fotovoltaik enerji üretim sistemi, kirlilik ve radyasyon olmadan güneş enerjisini fotovoltaik etki ilkesine göre elektrik enerjisine dönüştürür. İnverter ve güç dağıtım kabinleri gibi elektronik cihazlar EMC (Elektromanyetik Uyumluluk) testinden geçeceği için insan vücuduna herhangi bir zararı yoktur.

15. Fotovoltaik enerji üretim sisteminin gürültü tehlikesi var mı?

Fotovoltaik enerji üretim sistemi, güneş enerjisini gürültü etkisi olmadan elektrik enerjisine dönüştürür.İnvertörün gürültü endeksi 65 desibelden yüksek değildir, bu nedenle gürültü tehlikesi yoktur.

16. Ev tipi dağıtılmış fotovoltaik enerji üretim sistemlerinin yangından korunma ve yangından korunmasında hangi hususlara dikkat edilmelidir?

Dağıtılmış elektrik üretim sisteminin yakınına yanıcı ve patlayıcı maddelerin istiflenmesi yasaktır.Yangın durumunda personel ve mal kaybı ölçülemez olacaktır. Temel yangın güvenliği denetim önlemlerine ek olarak, fotovoltaik sistemlerin ayrıca yangın olasılığını azaltmak için kendi kendini algılama, ark ve yangın tanıma işlevlerine sahip olması da özellikle gereklidir. Ayrıca her 40 metrede bir yangın önleme ve bakım kanallarının rezerve edilmesi ve kullanımı kolay bir acil durum DC sistem bağlantı kesme anahtarı bulunmalıdır.