Return to site

Elektrikli aracınızı neden bir fotovoltaik sistemle şarj etmelisiniz?

December 15, 2022

Çevre dostu elektrikli araçlar, Fransa'da içten yanmalı motorlarla çalışan araçlara kıyasla giderek daha popüler hale geliyor. 2021 yılında elektrikli araçların yeni kayıtları %67 daha fazla oldu. 2021 yılında elektrikli araçların yeni kayıtları %67 oranında artmıştır ve bu rakamın 2022 yılında da artmaya devam edeceğine inanıyoruz. Şarj, elektrikli otomobil sahipleri için çok önemli bir konudur. Bir araba satın almadan önce, şarj etmenin pratikliklerini göz önünde bulundurmalısınız. Elektrikli aracınızı şarj etmek için bir fotovoltaik sistem kurmayı düşündünüz mü? Elektrikli bir arabayı fotovoltaik bir sistemle şarj etmenin faydaları nelerdir? Bunu yapmadan önce, ilk olarak birkaç yaygın şarj seçeneğini tanıtmalıyız.

Elektrikli araçları şarj etme yollar

Halka açık şarj istasyonları 
Son yıllarda Fransa'da kamuya açık şarj istasyonlarının sayısında istikrarlı bir artış görüldü. Giderek daha fazla insan elektrikli araç satın aldıkça, halka açık şarj istasyonlarının sayısı artmaya devam edecek.

Elektrikli araçların şarj süreleri, şarj istasyonunun performansına, elektrikli aracın batarya kapasitesine, şarj durumuna, aracın dışındaki sıcaklığa ve kullanılan şarj kablosuna bağlı olarak önemli ölçüde değişir. Fiyatlar ve faturalama yöntemleri bazen bir tedarikçiden diğerine önemli ölçüde değişebilir. Kamuya açık şarj istasyonları için en yaygın faturalandırma modelleri şunlardır: kWh şarj ederek faturalandırma, yükleme süresine göre faturalandırma, kWh şarj ederek faturalandırma ve şarj süresine göre faturalandırma vb. Bunlar hem şarj sürelerinde hem de maliyetlerde yüksek derecede belirsizlik olduğunu göstermektedir.

Ev tipi prizler 
Elektrikli bir aracı şarj etmenin en kolay yolu ev tipi prizdir, ancak daha uzun sürer. Ayrıca, tüm evlerin elektrikli araç şarjı için tasarlanmadığını ve şarjın güvenlik risklerini artırabileceğini unutmamak önemlidir. Dolayısıyla bir elektrikli aracı doğrudan evdeki prizden şarj etmek asla uzun vadeli bir çözüm değildir.

Özel duvar kutuları (Wallbox)
Ev tipi prizlerle ilişkili potansiyel güvenlik riskleri nedeniyle, bir duvar kutusu takmak daha akıllıca olacaktır. Bir wallbox'a yatırım yapmanın maliyetinin yanı sıra, şarj maliyeti elektrik fiyatına bağlıdır. Wallbox'un ve elektrikli aracın performansına bağlı olarak, şarj süresi ortalama iki ila altı saat arasındadır.

Elektrikli araçların şarjı için fotovoltaik sistemlerin faydaları

İster kamuya açık bir şarj istasyonu isterse duvara monte edilen özel bir şarj kutusu olsun, enerji kıtlığı nedeniyle şarj maliyeti artmaya devam edebilir. Elektrikli aracınızı şarj etmek ve elektrik tedarikçinize bağımlılıktan tamamen kurtulmak için bir fotovoltaik sisteme yatırım yapmayı düşünebilirsiniz.

Yenilenebilir ve temiz enerji kullanın
Elektrikli otomobil satın alan insanların çevreye değer verdiğine inanıyoruz. Elektrikli arabanızın emisyonsuz olduğundan emin olabilirsiniz, ancak elektriğin 'yeşil' üretildiğinden emin olamazsınız. Evinizdeki veya kamuya açık şarj istasyonundaki elektrotlar geleneksel yakıtlarla üretilebilir. Öte yandan bir fotovoltaik sistem, çalışırken karbondioksit, kurum veya ince toz dahil olmak üzere hiçbir emisyon üretmez. Fotovoltaik sistemler + elektrikli araçlar - tamamen temiz, yeşil ve sürdürülebilir bir kombinasyon.

Enerji bağımsızlığına doğru
Son yıllarda elektrik fiyatlarındaki dramatik artış, giderek daha fazla tüketicinin güneş enerjisi sistemlerini tercih etmesine neden oldu. Fotovoltaik bir sistem, elektrik tedarikçinizden bağımsız olmanızı sağlar. Gelecekte elektrik fiyatı ne kadar değişirse değişsin, siz bundan etkilenmeyeceksiniz.

Paradan tasarruf edin
Bir fotovoltaik sistemin satın alınmasının pahalı olduğu doğrudur. Ancak kaba tahminler, bir ev PV tesisinin yaklaşık 10 ila 15 yıl içinde kendini amorti edeceğini göstermektedir. Çatı üstü PV sistemlerinin kararlılığı ve güvenilirliği göz önüne alındığında, uygun tasarım ve seçimle hizmet ömrü 25 yıla kadar veya daha fazla olabilir ve enerji üretimi 25 yıl içinde yaklaşık %20 oranında azalır. Ev tipi bir güneş enerjisi sisteminin (depolama olmadan) ortalama maliyeti kilovat saat başına 5 ila 11 sent arasındadır ve bu da kilovat saat başına 40 sente varan mevcut elektrik fiyatlarıyla karşılaştırıldığında oldukça ucuzdur. Dolayısıyla, uzun vadede bir PV sistemi kesinlikle değerli bir yatırımdır.

Yakın zamanda elektrikli bir araba satın almayı düşündüyseniz veya zaten elektrikli bir araba sahibiyseniz, evinize ve elektrikli arabanıza güç sağlamak için bir fotovoltaik sistem kurmayı düşünün. Maysun Solar, sektörde on dört yıllık deneyime sahip uzman bir PV üreticisidir. Fotovoltaik paneller satın almak ve enerjide kendi kendinize yeterli hale gelmek için bizimle iletişime geçmenizi bekliyoruz.