Return to site

Enerjide kendi kendine yeterliliğe doğru: balkonlarda fotovoltaikler

March 31, 2023

Artan elektrik fiyatları krizi şimdiden bizi etkilemeye başladı, gittikçe yükselen faturalar herkesi şikayetlere boğuyor. Aynı zamanda enerji krizi de giderek derinleşiyor. Yenilenebilir enerji arayışı kaçınılmazdır ve güneş enerjisi mümkün olan en kısa sürede kullanabileceğimiz yenilenebilir bir enerji kaynağıdır, bu nedenle güneş fotovoltaik panelleri kurmak uygun bir seçenektir. Ancak herkesin kendi müstakil evi yoktur ve herkes komple bir fotovoltaik sistemi karşılayamaz. Bu durumlarda, balkon PV uygun fiyatlı ve çevresel açıdan etkili bir çözümdür.

Balkon PV nedir

Şehirlerde dağıtılmış PV'nin gelişimi genellikle çatı kaynakları ile sınırlıdır. Dağıtılmış PV güç istasyonları inşa etmek için çeşitli PV uygulama modelleri ortaya çıkmıştır. Balkon fotovoltaik enerji üretimi, güneş enerjisi üretim sistemlerini düzenlemek için balkon kaynaklarını kullanan, son zamanlarda ortaya çıkan yeni bir modeldir.
Balkon fotovoltaik enerji üretiminin kurulmasının avantajı, konutlarda veya yüksek katlı apartmanlarda ayrı bir çatı kaynağına ihtiyaç duyulmamasıdır. Binanın ana yapısına zarar vermeden, PV modülleri evin dışındaki balkona yerleştirilir ve elbette bunları sadece birkaç parça ile duvarlara, teraslara, bahçelere kurabilirsiniz. Sadece küçük bir alan kaplamakla kalmaz, aynı zamanda bina kaynaklarını tam olarak kullanır, mimari, çevre koruma, enerji tasarrufu, enerji üretimi ve pratikliği bir arada gerçekleştirir ve temizlenmesi ve bakımı daha kolaydır.

Balkon PV panelleri kurmak için hangi koşulların yerine getirilmesi gerekir?

Genellikle şebekeden bağımsız elektrik üretimidir. Balkonunuz güneye baktığı sürece bu "balkon enerji santralini" inşa edebilirsiniz, ancak elbette güney-batı veya güney-doğuya bakan balkonlar için de uygundur. Sistemin boyutu performansı ve nihayetinde maliyeti belirler ve üretilen elektrik miktarı, kurulan güneş panellerinin sayısına ve güç seviyesine bağlıdır.
"Balkon enerji santrali" kurmanın, panellerin eğim açısının konumun enlemine göre ayarlanmasını ve balkonun yük taşıyıcılığının dikkate alınmasını gerektiren çeşitli yolları vardır. Genellikle duvara monte edilen paneller duvara paralel yerleştirilir, duvara doğru eğilir veya tekerlekli raflar kullanılarak doğrudan balkonun ortasına yerleştirilebilir veya sarkan bir kanopi olarak kurulabilir.

Üretilen elektrik bir duvar prizine yönlendirilmelidir - uzatma kabloları veya güç şeritleri kullanmayın. Tüketiciyi Koruma Derneği, güneş PV sistemi kuran her haneye ev sigortası kapsamını kontrol etmelerini ve PV sisteminin mevcut sigorta sözleşmelerine dahil edilip edilemeyeceğini sormalarını tavsiye etmektedir.
Ocak 2023'te, Alman VDE, bu tür PV'nin gelecekte yaygın olarak kullanılacağı umuduyla, balkon PV'nin kurulumu ve kullanımı için eşiği basitleştirmeyi önermektedir. Hatta federal bir eyalet, konut sakinlerinin balkonlarına mini güneş enerjisi sistemleri kurmalarına olanak sağlamak için sübvansiyon vermeye karar verdi.
İtalya'da güç, herhangi bir izin gösterme zorunluluğu olmaksızın 800w'ın altında sınırlandırılmıştır, ancak bazı düzenlemelerin yerine getirilmesi gerekmektedir.

Balkon fotovoltaiklerinin avantajları ve dezavantajları

Bu yeni balkon PV modeli, diğer çatı projelerine kıyasla kurulu kapasite açısından hem avantajlara hem de dezavantajlara sahiptir.
Avantajlar:

  1. Küçük boyutu sayesinde yer kaplamaz, PV modülleri evin dışındaki balkonlara, duvarlara vb. döşenebilir
  2. Düşük eşik, neredeyse hiç yönetim izni gerekmez (bazı ülkelerde daire müdürü ile iletişime geçmeniz gerekir)
  3. Hareket ettirilebilen ve güneş ışığının en iyi yönüne ayarlanabilen dört tekerlek destekli güneş panelleri (kamp için)
  4. Elektrik kesintisi durumunda kullanılabilir
  5. Bakımı ve temizliği kolaydır
  6. Düşük maliyet

Balkon PV kurulumunun birçok avantajı vardır, ancak bazı uyarıları da vardır:
1. Küçük PV sistemleri tüm dairenin günlük enerji ihtiyacını karşılamayı garanti edemez ve az sayıda kurulum düşük güç çıkışı ile sonuçlanır
2. Duvara monte edilen güneş panelleri profesyonel bir inşaatçı gerektirir ve kurulum için yüksek risk faktörüne sahiptir

Maysun Solar, 15 yıllık deneyime sahip bir fotovoltaik modül üreticisi olup, Almanya, Hollanda, Polonya, Macaristan ve İtalya dahil olmak üzere 13 ülkede yerel depolara sahiptir ve size en yakın fotovoltaik panelleri tedarik edebilir. Şimdi bize ulaşın ve fiyat teklifi alın. Bize güvenin, buna değer!