Return to site

AB'nin kamu, ticari ve konut binaları için en son çatı PV yetkisi

May 23, 2022

Avrupa Komisyonu başkanı Ursula von der Leyen, 2027 yılına kadar ticari ve kamu binalarında çatı güneş enerjisi ve 2029 yılına kadar konut binaları için bir yetki açıkladı. AB'nin yenilenebilir enerji hedefi %40'tan %45'e yükseltildi.

Politika içeriği ve hedefleri:

AK Başkanı Ursula von der Leyen, REPowerEU planı için düzenlediği basın toplantısında, Avrupa Komisyonu'nun "mümkün olan en kısa sürede Rus fosil yakıtlarından bağımsız olma misyonunu" "başka bir düzeye" taşıdığını söyledi.

Komisyon, 2027'den itibaren ticari ve kamu binaları ve 2029'dan itibaren yeni konut binaları için bir güneş enerjisi çatı gereksinimi öneriyor. Von der Leyen, "Bunun iddialı olduğunu biliyorum, ancak gerçekçi, yapabiliriz," dedi ve yatırıma dikkat çekti. yenilenebilir enerjide bloğun “en büyük görevi”dir. Komisyon ayrıca 2030 için yenilenebilir enerji hedefini %40'tan %45'e çıkardığını söyledi.

Yenilenebilir kaynaklar için daha hızlı izinlerin daha yüksek hedefe ulaşmada kilit bir rol oynayacağını söyledi.Ayrıca üye devletlerin hızlı izin için “yenilenebilir enerjiye gidilecek alanlar” belirlemesini istiyor. Von der Leyen, "Orada izin süreci bir yıla düştü", dedi von der Leyen, mevcut ortalama altı ila dokuz yılda önemli bir gelişme. Strateji ayrıca 2030 yılına kadar Avrupa Birliği'nde güneş enerjisi için 592 GWac (740 GWdc) hedefi de belirliyor.

SolarPower Europe tarafından yayınlanan bir açıklamada vücut denildi. Bir belgeye göre, gidilecek alanlarda yenilenebilir enerji sistemleri için başvurular 14 gün içinde karar almaya hak kazanacak. Bu tür alanlarda yeniden güç verilen sahalara altı ila dokuz ay içinde izin verilmesi gerekecektir. Aynısı, 150 kW'tan daha az üretim kapasitesine sahip sistemler için de geçerli olacaktır. Açıklanan diğer öneriler arasında 2030 için AB enerji verimliliği hedefinin %9'dan %13'e çıkarılması yer alıyor.

Gelecek vizyonu:

SolarPower Europe'un politika direktörü Dries Acke, “Bugün Avrupa Komisyonu, çatı üstü güneş enerjisinin muazzam potansiyelinin yanı sıra, bir güneş enerjisi işgücünün Avrupa genelinde hem çatı hem de şebeke güneş enerjisi hizmetini yayması ihtiyacını kabul ediyor” dedi. “2030 yılına kadar Avrupa'da 1,1 milyona kadar güneş enerjisi işi öngörüyoruz ve AB Güneş Enerjisi Becerileri Ortaklığı, işçilerin sahada teslim edilmesine yardımcı olacak.”

Yukarıda bahsedildiği gibi, güneş enerjisi projelerini teşvik etmek daha fazla insan için iş yaratır, bu hem güneş enerjisi şirketleri hem de pv modülü kurulumcuları için büyük bir fırsattır. Aynı zamanda, mevcut güneş enerjisi şirketleri ve ilgili uygulayıcılar için daha fazla zorluk getiriyor.