Return to site

Fotovoltaik güç için enerji depolama pillerine sahip olmak zorunda mıyım?

January 5, 2023

Fotovoltaik güneş enerjisi sistemi kurmanın avantajı, elektrik maliyetini düşürmesi ve ulusal şebeke kullanımını azaltabilmesidir. Ev tipi dağıtılmış fotovoltaik sistem, güneş panelleri, invertörler, fotovoltaik bağlantılar, kablolar ve akülerden oluşur; bunlardan aküler enerji depolama cihazları olarak kullanılır ve kendi seçiminize göre donatılabilir. Peki, bir enerji depolama bataryasına sahip olmak gerekli mi?

Fotovoltaik sistemler enerji depolama bataryaları ile donatılmak zorunda mı?

Fotovoltaik güç, şebekeye bağlı ve şebekeden bağımsız olarak ikiye ayrılır. Güneş panelleri yalnızca güç üreten cihazlardır ve enerji depolamaları yoktur.
Şebekeye bağlı olması, ulusal şebekeye bağlı olduğu ve doğrudan bir invertör tarafından ulusal şebekenin gerektirdiği gerilime dönüştürüldüğü ve ev kullanımı için öncelikli olduğu veya fazla elektriğin devlete satılabileceği anlamına gelir.
Off-grid ayrı olarak kullanılır, fotovoltaik sistem tarafından üretilen elektriği bir bataryada depolar, daha sonra bir invertör aracılığıyla ev aletlerine elektrik sağlamak için dönüştürülür, bu da ışığın az olduğu veya hiç olmadığı zamanlarda ve elektrik tüketiminde bir zirve olduğunda ancak yeterli elektrik olmadığında elektrik sağlamak için bataryaya güvenmesi gerekir.

Tasarruf aküsü ile donatılmış olmanın avantajları ve dezavantajları

Depolamalı bir fotovoltaik sistem, gün boyunca sistem tarafından üretilen enerjiyi depolamak için bataryalarla donatılmış bir sistemdir: bu nedenle tüm fazla enerji bataryalarda depolanır.

Avantajlar.
Bataryalar sayesinde, sistemin temiz enerji üretemediği durumlarda, örneğin geceleri veya bulutlu günlerde, gün içinde üretilen elektriği kullanmak mümkündür. Bu çözümü uygulayarak, şebekeden çekilen elektrik miktarını önemli ölçüde - %50'ye kadar (bataryanın boyutuna bağlı olarak) - azaltmak ve böylece fatura maliyetini düşürmek mümkündür.
Aküler, dağ kulübeleri veya tamamen sahibinin seçtiği yenilenebilir enerji ile sürdürülen binalar gibi şebekeye bağlı olmayan evler için hayati önem taşımaktadır.

Dezavantajlar.
Depolama bataryaları için ek para ve yüksek bir ön yatırım maliyeti gerektirir. Bataryalar tipik olarak 3-5 yıllık bir ömre sahiptir ve sonrasında tekrar değiştirilmeleri gerekir, bu da kullanım maliyetini artırır.
İkinci olarak, bataryalar büyük bir kapasiteye sahiptir ve elektriğin yalnızca bir kısmını depolayabilir.

Nasıl seçim yapacağız?

Şu anda, şebekeye bağlı PV sistemleri kurmayı tercih eden birçok ev var. Ancak, bu tüm haneler için geçerli değildir ve özel koşulların yerel politikayı karşılaması gerekecektir. Alçak gerilim dağıtım şebekesine bağlı 6 kW konut çatı üstü PV sistemleri gibi teşvikli PV sistemleri, teşviki korurken her zaman elektrik depolama ile birlikte kullanılabilir.

Maysun Solar'da, ürünlerimizin ucuz ürünler olmadığını, güvenebileceğiniz uzun vadeli çözümleri temsil ettiğini vurgulamak için 15 yıllık ürün garantisi ve 25 yıla kadar performans garantisi sunuyoruz.

Hava koşulları, binalar ve teknoloji evrensel olmadığından, bunlar yerden yere değişir. Bu nedenle, evinizin çatısının özel koşulları için uygun sistem çözümünü oluşturmada size uzman yardımı sağlamak üzere hazır bulunabilecek bölgesel uzmanlara güveniyoruz.

İtalya'da Milano gibi çeşitli ülke bölgelerinde ofislerimiz, depolarımız var ve PV panellerini size en yakın lojistik merkezinden göndereceğiz, şimdi WhatsApp üzerinden bizimle iletişime geçin ve bir fiyat teklifi alın.