Return to site

Fotovoltaik modül satın almak için eksiksiz bir kılavuz (I)

January 18, 2023

Hemen hemen herkes fotovoltaik enerjiyi duymuştur, ancak hepiniz fotovoltaik panellerin tam olarak nelerden oluştuğunu ve ne gibi faydalar sağlayabileceğini biliyor musunuz? PV panelleri satın almayı düşünen insanlar genellikle kendilerine bunları kurmanın hala buna değip değmeyeceğini sorarlar. Bu soruları akılda tutarak, güneş paneli satın almak için bu eksiksiz kılavuzu oluşturduk. Sizi kesinlikle fotovoltaik panellerinize yaklaştıracak ve sahip olabileceğiniz tüm şüpheleri ortadan kaldıracaktır! Bu kılavuz iki bölümden oluşmaktadır ve bu ilk bölümdür.

Bu broşür iki bölüme ayrılmıştır, bu birinci bölümdür.

Bir fotovoltaik sisteme veya yenilenebilir enerjiye yatırım yapmak için öncelikle bunun ne olduğunu ve nasıl çalıştığını anlamamız gerekir.

Bir fotovoltaik panelin görevi güneşten gelen enerjiyi toplamak ve elektrik üretmektir. Ana akım fotovoltaik paneller silikon bazlı yarı iletken malzemelerden yapılır ve PN bağlantıları hazırlanarak bu malzemeler güneş ışığına maruz kaldığında doğru akım üreten bir 'fotovoltaik etkiye' uğrar. Bu doğru akım daha sonra invertör adı verilen bir cihaz tarafından bir prizde akan alternatif akım türüne dönüştürülür. Bunun bir kısmı hemen kullanılırken, geri kalanı şebekeye geri beslenir veya daha sonra tekrar kullanılabileceği bir bataryada depolanır.

Kısacası, bir fotovoltaik sistem bu şekilde çalışır. Böylece, ev tipi fotovoltaik paneller, tükenmez bir serbest enerji kaynağı olan güneş radyasyonundan elektrik üretme sürecini destekler. PV tesisatı kuranlar bu sayede kendi yeşil elektriklerini üretebilmekte ve aynı zamanda tasarruf edebilmektedirler.

Piyasada farklı fotovoltaik ürünler sunan birçok üretici bulunmaktadır. Bu nedenle, hangi tür PV panelinin seçileceğini, nasıl farklılık gösterdiklerini ve avantajlarının neler olduğunu bilmek önemlidir. Genellikle iki tür panelden bahsedilir.

Monokristal paneller

İlk tür, tek kristalli silikondan yapılan monokristal paneldir. Serbest bir elektron akışı ve ardından yüksek verimlilik sunarlar. Koyu mavi renkleri ile karakterize edilirler ve neredeyse siyahtırlar. Fiyata gelince, genellikle diğer panel türlerine kıyasla daha yüksektir.

Polikristal paneller

Polikristal silikon fotovoltaik paneller, adından da anlaşılacağı gibi, polikristal silikondan yapılmıştır ve bu da onlara yoğun mavi bir renk verir. Bu panel türü biraz daha az verimli ve daha az ölçüde daha ucuzdur. Pek çok kişi bu tür panelleri tercih ediyor çünkü güneş ışığının az olduğu bölgelerde yüksek verim sağlıyorlar ki bu da son derece önemli bir avantaj.

Amorf silikon paneller

Üçüncü bir tür daha vardır. Bunlar, ince film paneller olarak da bilinen amorf silikon panellerdir. Birçok kişi düşük verimlilikleri nedeniyle bunları tercih etmemektedir. Ancak, yüksek sıcaklıklara maruz kalan bir mülke bir PV sistemi kurmak istiyorsanız, bu tür bir paneli düşünün.
Balkon PV panellerinin de mevcut olduğunu hatırlatmakta fayda var. Birçok kişi bu ince film panellerini teraslarına ve çitlerine yerleştirerek balkonlarının hem estetik görünmesini hem de bir miktar bedava elektrik üretmesini sağlıyor.

Bir ev PV sistemi kurmanın maliyeti nedir?

Bu en sık sorulan sorulardan biridir. İlk olarak, PV'nin maliyeti kWp (kilovat kurulu kapasite) cinsinden belirtilir. Bu nedenle tamamen PV kurulumunun boyutuna bağlıdır. Örneğin Avrupa'da 160m2'lik bir konut için 5kw'lık şebekeye bağlı bir PV sistemi için ön yatırım yaklaşık 6.000-8.000 €'dur (vergiler dahil).

Sistem kurulumunun maliyeti şunlara bağlıdır: PV sisteminin kapasitesi, evin ihtiyaçları, panellerin türü, kurulum şirketinin deneyimi veya sübvansiyon miktarı.

Bu arada, PV panelleri için sağlanan sübvansiyon, PV sistemi kurmayı planlayan herkesin dikkate alması gereken bir husustur. Yatırımın toplam maliyetini kesinlikle azaltacaktır. Sübvansiyona hak kazanmak için tam olarak hangi koşulların yerine getirilmesi gerektiği dikkate alınmalıdır. İlgili politika için yerel yönetiminize danışabilirsiniz.

Artık ne tür fotovoltaik panellerin mevcut olduğunu biliyoruz. Yüksek kalitede, iyi bir marka olmaları ve 25 yıl dayanmaları gerektiğini unutmamak daha önemlidir.

Yüksek kaliteli güneş panelleri Maysun Solar'dan satın alınabilir. Bu şirket 14 yılı aşkın bir süredir fotovoltaik sektöründe başarılı bir şekilde faaliyet göstermektedir. Maysun için en önemli şey müşteri ve onların memnuniyetidir.

Şirket, sunduğu ürünlerin satış öncesinde, sırasında ve sonrasında en üst düzeyde olmasını sağlamak için her gün çok çalışmaktadır. Bir PV modül üreticisi ararken güvenebileceğiniz tek firma Maysun Solar'dır.

Ürün alışverişi yapmak için WhatsApp üzerinden bugün bize ulaşın.