Return to site

Fotovoltaik modüller ve yukarı akışlı endüstriyel zincir için gerçek zamanlı fiyat teklifleri 20 Eylül-26 Eylül 2021

September 27, 2021

Güneş sınıfı silikon malzemelerin fiyat eğilimi

Güneş sınıfı silikon malzemeleri pazarı bu hafta nispeten yatay seyretti ve genel fiyat biraz yükseldi. Güneş sınıfı silikon tesislerinin çoğu hala teslimat dönemindedir ve ana fiyat tekliflerini ayarlamamıştır.Piyasadaki güneş sınıfı monokristal silikon malzemelerin ana fiyat teklifleri RMB217/KG (USD30.22/KG) ve teklifler polikristal silikon malzemelerin oranı RMB108/KG (USD15.02/KG) civarındadır. İkinci ve üçüncü kademe güneş sınıfı monokristal silikon malzemelerin toplu siparişlerinin küçük bir kısmı, fotovoltaik silikon levha fiyatlarındaki artıştan kaynaklandı ve fiyat hafifçe yaklaşık RMB220/KG'ye (USD30.21/KG) yükseldi. Ay sonuna doğru, birinci sınıf güneş sınıfı silikon malzeme şirketlerinin çoğu Ekim fiyatlarını açıklayacak ve güneş sınıfı silikon malzemelerin piyasa fiyatının daha da artması bekleniyor.

Güneş sınıfı silikon malzemelerin üretimini, işletimini ve sevkiyatını gözlemleyerek, Çin'deki on iki güneş sınıfı silikon şirketi üretimdedir ve bunlardan üç orijinal polisilikon şirketi planlandığı gibi ekipmanlarını rutin olarak elden geçirir ve diğer iki şirket gücün etkisini artırır. üretimi durdurma ve revizyon kısıtlamaları Ay sonuna kadar, Ekim ortasından önce faaliyete geçmesi planlanıyor. Çin'in son zamanlarda güç ve üretim kısıtlamalarının ikili kontrol düzenlemesini güçlendirdiği bildiriliyor.Bunlar arasında, Çin'in YUNNAN üretim kısıtlaması güneş sınıfı silikon malzemelerin fiyatını yükseltti.Kısa vadede, fotovoltaik silikon malzeme pazarının sıkıntısı yok hafifletme işaretleri veya bazı alt fotovoltaik silikon malzemelerine neden olabilir.Film şirketleri için hammadde tedariki sınırlıdır ve Çin'in NEIMENG, XINJIANG, QINGHAI, vb. güneş dereceli silikon malzemelerinin ana kaynaklarıdır ve etkisi üretim konusundaki politikaları ve iklimi görülmeye devam ediyor. Genel olarak, bazı güneş sınıfı silikon şirketlerinin mevcut bakımı, Çin'in Ekim ayındaki silikon üretiminin beklentilerin altında kalmasına neden oldu Kısıtlama politikasının ve üretimin durdurulmasının güneş sınıfı silikon malzemelerin fiyatını yaklaşık 15 oranında etkilemesi bekleniyor. %, sonraki güneş panellerini etkileyecektir.Fiyatın itici etkisi vardır.

Fotovoltaik gofret fiyat trendi

Bu hafta, fotovoltaik silikon gofret piyasasındaki düşük fiyatlı kaynaklar kademeli olarak temizlendi ve genel fiyat yüksek bir seviyede sabit kaldı. Bu hafta, önde gelen bir fotovoltaik silikon gofret şirketi, %5-6'lık bir artışla en son fotovoltaik silikon gofret fiyatını açıkladı, ancak piyasada hala takip eden bazı fotovoltaik gofret şirketleri var ve düşük maliyetli kaynaklar giderek azalıyor, bu da teşvik ediyor. G1 158.75mm ve M6 166mm fotovoltaikler Monokristal silikon gofret fiyatları sırasıyla RMB5.18/PC (USD0.72/PC) ve RMB5,28/PC (USD0.735/PC) seviyesinde sabitlendi. silikon gofretler RMB6.41/PC'ye (USD0.883/PC) yükseldi, G12 210mm fotovoltaik silikon gofretlerin kotasyonu RMB8.35/PC ye (USD1.156/PC) yükseldi. Fotovoltaik polisilikon gofretler açısından, fiyatlardaki sürekli artıştan etkilenen piyasa işlem durumu biraz düştü ve sevkiyat hacmi giderek azaldı. Bu hafta, fotovoltaik polisilikon levhaların fiyatı RMB2.37/PC de (USD0.322/PC) sabitlendi.

Aşağı yöndeki talebin geri kazanılmasından kaynaklanan işletim oranı açısından, çoğu fotovoltaik silikon levha şirketinin çalışma koşulları, %70-90 kapasite kullanım oranıyla önemli ölçüde iyileşmiştir. Ay sonuna doğru, fotovoltaik silikon gofret şirketleri piyasa görünümü siparişlerini imzalamak üzereler.Güneş sınıfı silikon malzemelerin yetersiz tedariği, bazı şirketler tarafından sınırlı üretim ve beklenen yüksek üretim maliyetleri nedeniyle, ham petrolün satın alma maliyeti üzerindeki baskı Fotovoltaik silikon gofret pazarındaki malzemeler arttı ve piyasa görünümü fiyatları ağırlıklı olarak yükseliyor Faktörler önde gelen fotovoltaik silikon gofret şirketlerinin fiyatlarından ve Çin'in elektrik kesintisi politikasından etkileniyor Fotovoltaik silikon gofret fiyatlarının Ekim ayında artmaya devam etmesi bekleniyor .

Güneş pili fiyat trendi

Bu hafta, güneş pillerinin maliyeti üzerindeki baskı iki katına çıktı ve piyasa kayıp durumunda ve piyasa kotasyonları kaotik. Yakın gelecekte güneş pillerinin fiyatını etkileyen en büyük faktör, yukarı akışlı fotovoltaik silikon fiyat artışının ve güç kısıtlamasının ve üretim kısıtlamasının etkisidir. Son iki hafta içinde, önde gelen fotovoltaik silikon levha şirketleri, fotovoltaik silikon levhalar için fiyatlarını art arda artırdı, bu da güneş pili maliyetlerinin yükselmesine, kar marjlarının daralmasına ve para kaybına yol açtı.Bu nedenle, fotovoltaik silikon levhalarla oyun nispeten açıktır. Aşağı yönlü talebin toparlanması nedeniyle, az sayıda güneş pili şirketi, fotovoltaik silikon levhaların en son fiyatlarını kabul etti, fotovoltaik silikon levhaların alımlarını artırdı ve 0 RMB'lik bir artışla güneş pillerinin en son fiyat tekliflerine karşılık gelen ayarlamaları yaptı. RMB0.02-0.03/W (USD0.005/W), ancak genel işlem hacmi büyük değil.

Şu anda, çeşitli boyutlardaki güneş pillerine sahip M6 166mm güneş pillerinin fiyatı RMB1.12/W (USD0.17/W)'dir.Büyük boyutlu ürünler, artan maliyetler ve sonraki taleplerden kaynaklanmaktadır.M10 182mm ve G12 fiyatları 210mm güneş pilleri sırasıyla RMB1.08/W (USD0.155/W), RMB1.06/W (USD0.153/W). Ay sonuna doğru, önde gelen birkaç güneş pili imalat şirketi, elektrik kesintileri ve kesintileri nedeniyle güneş pili arzını ağırlaştıracak üretim kesintisi yapacak.Fiyat artışının güçlü olması bekleniyor.Aşağı akışlı fotovoltaik modül üreticileri, artıştan dolayı kısıtlanıyor güneş pilleri ve fotovoltaik modül yardımcı malzemelerinin artan maliyeti. Ekim ayında daha da artacak.

PV modülü fiyat trendi

Bu hafta, elektrik kesintisi önlemlerinin etkisiyle fotovoltaik modüllerin fiyatı bir bütün olarak yükseldi.Fotovoltaik modül kapsülleme için EVA'nın fiyatı, hammadde kıtlığı nedeniyle 45% arttı. fotovoltaik modüllerin maliyeti Ayrıca, fotovoltaik modüller için kullanılan alüminyum çerçeveler, cam, bağlantı kutuları ve silika jel de vardır.Fiyatlar arttı ve bazı fotovoltaik modül şirketlerinin teklifleri biraz arttı. Son zamanlarda, yukarı akışlı fotovoltaik silikon levhaların ve güneş pillerinin fiyatları arttıkça, fotovoltaik modüllerin maliyeti artmaya devam etti. Bazı fotovoltaik modül şirketleri, tekliflerini geçici olarak yükseltti ve yaklaşık RMB0.065/W (USD0.01/W) artış gösterdi ve bazıları işlem görebilir. Birinci kademe fotovoltaik modül şirketlerinin ana fiyat teklifleri henüz ayarlanmadı.Bazı fotovoltaik modül şirketleri, alt talep müşterilerinin satın alırken fotovoltaik modüllerin fiyat artışını düşük kabul ettiğini bildirdi.Fotovoltaik enerji santrali proje partilerinin maliyeti altında büyük basınç ve fotovoltaik modüller üzerindeki baskı şu anda en fazla baskı altındadır. , Kaybın eşiğinde. Fotovoltaik modüllerin üretim maliyeti, güneş pilleri ve çeşitli yardımcı malzemeler yükselirken büyük baskı altındadır ve işletim oranı sadece 60-80% civarındadır. Fotovoltaik modül fabrikalarının üretimi azaldıkça, güneş panellerinin fiyatlarının artmaya devam etmesi bekleniyor.

Güneş paneli fiyat trend tahmini

Bu haftanın güneş paneli fiyat eğilimi: Çin'in elektrik kesintisinin etkisiyle, fotovoltaik endüstri zincirlerinin üretimi genel olarak düşüyor ve arz yetersiz.Güneş sınıfı silikon malzemelerin 15% oranında artması ve sürekli yavaşlamaya yol açması bekleniyor. fotovoltaik silikon gofretlerin ve güneş pillerinin yükselişi ve EVA filminin yükselen fiyatı Hammadde sıkıntısı ve satın alma zorluğu nedeniyle, fotovoltaik modüllerin maliyeti ve üretimi etkilendi ve fotovoltaik modüllerin fiyatları düşük kalmaya devam ediyor baskı yapmak. Fotovoltaik modül firmalarının kabulü zor, işletme hızı düşmüş, üretim daha da düşmüş ve erken siparişler kayıp durumda.Güneş paneli fiyatlarının Ekim ayında yaklaşık 4-6% artması bekleniyor.