Return to site

Fotovoltaik panellerin camı hasara karşı hassas mıdır?

May 4, 2023

Fotovoltaik paneller, teknolojik bir ürün oluşturmak için birlikte preslenmiş hücreler, EVA destek, cam paneller ve diğer bileşenlerden oluşur. Herkes satın alma, nakliye ve kurulum sürecinde PV panelinin korunmasına dikkat etmelidir, aksi takdirde PV panelinin camının kırılmasına neden olacak ve bu da gereksiz maliyet kaybına yol açacaktır. Daha sonra bu makale, PV panellerin korunmasına dikkat çekmek için PV panellerin cam desteğinin kırılmasına neden olabilecek bazı nedenleri listeleyecektir.

Fotovoltaik cam panellerin özellikleri:

Fotovoltaik cam, yüksek güneş enerjisi iletim oranı, düşük emilim oranı, düşük yansıma oranı ve yüksek mukavemet özelliklerine sahiptir. PV camın kalitesi, PV modüllerinin ürün performansını, verimliliğini ve kullanım ömrünü doğrudan belirler, bu nedenle PV camın teknik sertifikasyonu daha sıkı ve karmaşıktır.

Cam arka tabaka kırılmasının nedenleri:

1. İnşaat faktörleri
PV çalışması sırasında, PV modüllerinin taşınması sırasında modülün yüzeyi yanlışlıkla keskin nesnelere temas eder.
İnşaat döneminde güç istasyonunun inşaatı ve kurulumu standartlaştırılmamış, bileşenlere çarpıyor.
PV modülünün kurulum pozisyonu ayarlanırken, modülü vurmak için yanlış yöntem kullanılmıştır.
2. Çevresel faktörler
Karmaşık arazi nedeniyle dağ fotovoltaik güç istasyonu, dağ kayaları düşmüş, modül camına çarpmıştır.
Arazi yapısının bir kısmı yumuşak taraftadır, braketin temeli batar, braketin deformasyonuna neden olur, braket basınç bloğu aracılığıyla modül ile sabitlendiğinden, modül strese maruz kalır, kenar çerçevesi ekstrüzyonu camın kırılmasına neden olur.
Kum fırtınalarının olduğu yerlerde, tüm stand temeli özellikle güçlü değilse, modül kolayca yukarı kaldırılabilir ve düştükten sonra tüm camın parçalanmasına neden olabilir.

3. Bileşen faktörleri
Bileşenler, belirli bir kendi kendine patlama oranına sahip olan temperli camdan yapılmıştır. Buna ek olarak, taşlar, safsızlıklar, kabarcıklar ve diğer kusurlar gibi kalite kusurları varsa, özellikle camdaki safsızlıklar, temperli camın zayıf noktasıdır, aynı zamanda bir stres konsantrasyonu, termal genleşme ve sert ortamın daralmasıdır, kendi kendine patlamaya eğilimlidir; buna rağmen, endüstrinin bazı geleneksel bilgeliği de vardır, bazı pil üreticileri nesnel gerçeklikle yüzleşerek cam tedarikçilerinin temperli cam sağlamasına izin verir, belirli bir kendi kendine patlama oranına sahiptir (tipik olarak %0,03).
Buna ek olarak, modülün içinde yüksek yerel sıcaklıklara neden olan bir sıcak nokta etkisi varsa, modül camı da uzun vadede kendi kendine patlama üretecektir.
4. Diğer faktörler
Çocukların sıklıkla oyun oynadığı ve etrafta dolaştığı kırsal ve kırsal alanlarda kurulan fotovoltaik projeler ve dağıtık güç istasyonları camın kırılmasına neden olabilir.

Kırık cam arka levhaların tehlikeleri

Cam kırıldığında, PV modülünün güvenlik koruması azalır ve su buharı, nem ve yağmur suyu kolayca içeri girerek dahili kısa devrelere neden olabilir ve tesisin çalışma güvenliğini ciddi şekilde etkiler.

Maysun Solar fotovoltaik modüllerinde özel olarak sertleştirilmiş cam kullanmaktadır. Camın sertleştirilmesi, rüzgar, kum ve dolu etkisine karşı camın mukavemetini artırmak ve güneş hücreleri için uzun süreli koruma sağlamak içindir. Panel camının temperlenmesi, camın yatay bir temperleme fırınında yaklaşık 700°C'ye ısıtılması ve soğuk hava kullanılarak hızlı ve eşit bir şekilde soğutulmasıyla gerçekleştirilir, böylece yüzeyde eşit bir basınç gerilimi ve iç kısımda bir çekme gerilimi oluşturularak camın bükülme ve darbe direnci etkili bir şekilde iyileştirilir. Panel camı temperlendikten sonra, camın mukavemeti normal cama kıyasla 4 ila 5 kat artırılabilir.

Maysun, 15 yıllık deneyime sahip profesyonel bir PV modül üreticisi olarak, geniş bir yüksek mukavemetli PV panel yelpazesine sahiptir, sormak veya ürünlerimize göz atmak için düğmeye tıklayabilirsiniz.

Siz de beğenebilirsiniz: