Return to site

Fotovoltaik sanayi zincirinin fiyat durumu ortada ve fotovoltaik modüllerin fiyatlarındaki artış kabul edildi

March 28, 2022

 

 Güneş silikon malzeme siparişlerinin çoğu Mart ayında imzalandığı için satılık çok fazla malzeme kalmadı.Bu hafta, güneş silikon malzeme işletmeleri ağırlıklı olarak ön sipariş verdi ve piyasada çok az işlem vardı ve sadece birkaçı şirketler dağınık siparişler imzaladı. Şu anda, yeni solar silikon malzeme kapasitesinin piyasaya sürülmesindeki ilerleme, beklentileri karşılamazken, solar silikon gofret tarafında yeni kapasitenin piyasaya sürülmesi hızlanıyor.Güneş silikon gofret tarafının yüksek çalışma hızı ile birleştiğinde, tedarik güneş silikon malzemesinin arzı hala yetersiz.Wafer fiyatları arttı ve güneş silikon malzeme fiyatları daha kabul edilebilir hale geldi.Güneş silikon malzemelerinin üretim operasyonunu ve sevkiyatını gözlemleyen önceki yuvarlak hat bakım şirketleri yavaş yavaş normal çalışmaya devam etmeye başladı, ancak Nisan ayında yerli güneş silikon malzemeleri şirketlerinin iki aylık bir bakım planı var ve denizaşırı güneş silikon malzemeleri şirketlerinin bakımı var. nakliye lojistiği henüz normale dönmedi, Nisan ayında güneş silikon malzeme tedarikindeki artışın hala sınırlı olması bekleniyor.

 M6'nın ana işlem fiyatı yaklaşık 0.86 USD/parça, M10'un ana işlem fiyatı yaklaşık 1.04 USD/parça ve G12'nin ana işlem fiyatı yaklaşık 1.39 USD/parça. Son zamanlarda, çeşitli yerlerde salgının yoğunlaşması nedeniyle, bazı işletmelerin işletme hızı ve lojistiği belirli bir ölçüde etkilenmiştir.Ayrıca kuvars kumu sıkıntısı, tek kristal çubuk pota hammaddesi ve bazı büyük -boyutlu güneş silikonlu gofretlerde arz sıkıntısı var.Siparişler, sonraki yetersiz pota arzı, çubuk çekme sürecini etkileyecekse, arz eksikliği durumunu ağırlaştıracak ve solar silikon gofretlerin fiyatı yine de artabilir.

 Monokristal M6 hücrelerinin ana işlem fiyatı 0.17 ABD Doları/W civarında, M10 hücrelerinin ana işlem fiyatı 0.18 ABD Doları/W civarında ve G12 hücrelerinin ana işlem fiyatı 0.18 ABD Doları/W civarındadır. Son zamanlarda, upstream ve downstream arasındaki oyun durumu giderek netleşti.Mart başında güneş pillerinin fiyatlarındaki artışın ardından, PV modül tarafı art arda fiyat artışlarını kabul etti ve güneş pillerinin yüksek ve düşük fiyatlarındaki işlem yükseldi. Daha az talep ile takipte güneş pillerinin fiyatının sabit kalması bekleniyor.

 Bu hafta, monokristal 166MM fotovoltaik modüllerin ana işlem fiyatı yaklaşık 0.29 USD/W'a yükseldi, monokristal 182MM fotovoltaik modüllerin ana işlem fiyatı biraz yükseldi ve monokristal 210MM fotovoltaik modüllerin ana işlem fiyatı yaklaşık 0.3 USD/W'a yükseldi. %1.06 artarak 0.3 ABD Doları/W'a yükseldi. Son zamanlarda, Shandong Electric Power Engineering Consulting Institute Co., Ltd., 2022'de fotovoltaik modüller çerçevesi için resmi ihaleyi açtı. Teklif fiyatına bakıldığında, 182MM ve 210MM tek taraflı fotovoltaik modüllerin teklifleri 0.28 USD/W arasındadır. -0.3 USD yuan/W. Bir süre oyun oynadıktan sonra, terminal piyasası fotovoltaik modüllerin fiyatlarındaki artışı kademeli olarak kabul etti.Hem merkezi hem de dağıtık teklifler arttı ve ortalama işlem fiyatı arttı.Ancak bazı proje geliştiriciler hala bekle-ve- tutuma bakın.Yardımcı malzeme bazında, cam fiyatı bu hafta sabit kalmaya devam etti Bu hafta 3.2 mm kalınlığındaki camın ana işlem fiyatı yaklaşık 4.24 ABD doları/㎡ ve kalınlığındaki camın ana işlem fiyatı yaklaşık 4.24 ABD doları/㎡ seviyesindeydi. 2.0mm yaklaşık 3.3 USD/㎡ idi. Bu hafta cam şirketleri fiyatlarını yükseltmeye çalıştı ancak cam piyasası son zamanlarda yeterli arza sahip ve fotovoltaik modül segmentinde cam fiyatındaki artışın kabulü düşük.Şu anda cam fiyatı sabit kalmaya devam ediyor. kararlı.

 gelecek hafta tahmini

gelecek hafta tahminiFotovoltaik modül fiyatlarının önümüzdeki hafta da artmaya devam etmesi bekleniyor.Sürekli fiyat artışının yol açtığı maliyet kaybını azaltmak için projeli müşterilerin en kısa sürede stok yapması umulmaktadır.