Return to site

Ev şebekesine Bağlı Güneş Fotovoltaik Sistemi Soru-Cevap

September 15, 2021

Dağıtılmış FotovoltaikEnerji üretimi Nedir? 

Geniş gelişmebeklentileri olan yeni bir güç üretimi türü ve kapsamlı enerji kullanımyöntemidir.Geleneksel merkezi güç üretiminden (termal güç üretimi vb.)farklıdır.Yakın güç üretimi, yakın şebeke bağlantısı, yakın dönüşüm ilkelerinisavunur. ve yakın kullanım; Aynı ölçekli sistem güç üretimini etkili bir şekilde sağlayabilirken, aynı zamanda güçlendirme veya uzun mesafeli taşıma sırasında güç kaybı sorununu da etkin bir şekilde çözebilir.   

Fotovoltaikenerji üretiminin avantajları nelerdir? 

Ekonomik veenerji tasarrufu: Genellikle bağımsızdır ve yetersiz olduğunda ulusal şebeketarafından sağlanır. 

Yalıtım vesoğutma: Yazın yalıtılıp 3-6 derece soğutulabilir, kışın ise ısı transferiniazaltabilir; 

Yeşil ve çevrekoruma: Güç üretimi sürecinde, dağıtılmış fotovoltaik enerji üretimprojelerinin gürültüsü, ışık kirliliği ve radyasyonu yoktur.Sıfır emisyon vesıfır kirlilik ile gerçek bir statik güç üretimidir; 

Güzel görünüm:Tüm çatının güzel görünmesi, güçlü bir teknoloji anlayışına sahip olması vegayrimenkulün değerini artırması için mimari ve fotovoltaik teknolojininmükemmel kombinasyonu.   

Çatı güneyebakmıyorsa, fotovoltaik güneş enerjisi üretim sistemi kurmak imkansız mı? 

Montajıyapılabilir ancak elektrik üretimi biraz daha azdır ve çatının yönüne göreelektrik üretimi değişkenlik gösterir. Güney için %100, doğu-batı için %70-95,kuzey için %50-70'dir. 

Her gün manuelolarak kontrol etmeniz mi gerekiyor? 

Hiç gerek yok,sistem izleme tamamen otomatik olduğu için manuel kontrol olmadan kendi kendinebaşlayıp kapanacaktır.   

Işık yoğunluğu,güneş fotovoltaik sistemi tarafından üretilen güç mü? 

Işık yoğunluğu,yerel güneş fotovoltaik sistem güç üretimine eşit değildir. Fark, fotovoltaiksistemin güç üretiminin yerel ışık yoğunluğuna dayanması ve yerel fotovoltaiksistemin gerçek güç üretimini elde etmek için bir verimlilik faktörü(performans oranı) ile çarpılmasıdır.Bu verimlilik sistemi genellikle %80'in altındadır, yakın %80 Sistem nispeten mükemmel. Almanya'da en iyi sistem %82 sistem verimliliğine ulaşabilir. 

Yağmurlu veyabulutlu günlerde güneş panellerinin elektrik üretimini etkiler mi? 

Güneşpanellerinin güç üretimi azalacaktır, çünkü ışık süresi azalır ve ışıkyoğunluğu nispeten zayıflar. Ancak tahmini yıllık ortalama enerji üretimimiz(örneğin, 1100 kWh/kw/yıl) ulaşılabilir durumdadır.   

Sisteminyüzeyinde toz veya çöp varsa güneş panellerinin elektrik üretimini etkiler mi? 

Etki çokküçüktür, çünkü fotovoltaik sistem güneşin ışıması ile ilgilidir ve belirginolmayan gölgeler sistemin güç üretimi üzerinde önemli bir etkiye neden olmaz.Ayrıca güneş enerjisi modülünün camı yüzey temizleme fonksiyonunasahiptir.Yağmurlu günlerde yağmur suyu modülün yüzeyindeki kiri yıkayabilir. Bu nedenle fotovoltaik sistemin işletme ve bakım maliyeti çok düşüktür.   

Fotovoltaiksistemde ışık kirliliği var mı? 

Prensip olarak,fotovoltaik sistem, ışık yansıması veya ışık kirliliği olmadan güneşpanellerinin güç üretim verimliliğini artırmak için ışık emilimini en üstdüzeye çıkarmak ve yansımayı azaltmak için yansıma önleyici kaplama ilekaplanmış temperli cam kullanır. Geleneksel giydirme cephe camının veya otomobil camının yansıtma oranı %15 veya üzerindeyken, fotovoltaik camın yansıtma özelliği %6'nın altındadır. Bu nedenle diğer endüstrilerdeki camın ışık yansıtma özelliğinden daha düşüktür, bu nedenle ışık kirliliği olmaz.   

Fotovoltaiksistemlerin 25 yıl boyunca verimli ve güvenilir çalışması nasıl sağlanır? 

İlk olarak, ürün seçiminde kaliteyi sıkı bir şekilde kontrol edin ve25 yıl boyunca bileşenlerin güç üretiminde herhangi bir sorun olmayacağınıkaynaktan temin etmek için birinci basamak marka bileşen üreticileriniseçmelisiniz: 

①Modüllerin verimliliğini sağlamak için modüllerin güç üretiminde 25 yıl garanti 

②Sıkı kalite kontrol sistemi 

③Büyük ölçekli üretim 

④İyi marka, garantili satış sonrası hizmet 

⑤Bileşenleri eşleştirmek için en uyumlu invertör, birleştirici kutu, yıldırımdan korunma modülü, dağıtım kutusu, kablo vb. seçin. 

İkincisi, sistem yapısı tasarımı ve çatıya sabitleme açısından enuygun sabitleme yöntemini seçin, su geçirmez tabakaya zarar vermemeye çalışınve sistemin dolu, yıldırım, tayfun gibi aşırı hava koşullarına dayanabilecekkadar güçlü olduğundan emin olun. ve yoğun kar.   

Çatı çimento vekiremitten yapılmıştır, fotovoltaik sistemin ağırlığını taşıyabilir mi? 

Fotovoltaiksistemin ağırlığı 20 kg/m2'yi geçmez.Genellikle çatı güneş enerjili suısıtıcısının ağırlığını taşıyabildiği sürece sorun olmaz.   

Evde fotovoltaikelektrik üretimi ne kadar güvenlidir Yıldırım çarpması, dolu ve elektrik kaçağıgibi sorunlarla nasıl başa çıkılır? 

Güneşpanellerinin DC birleştirici kutusu, invertör ve diğer ekipman hatlarıyıldırımdan korunma ve aşırı yük koruma fonksiyonlarına sahiptir. Yıldırımçarpması, sızıntı vb. anormal voltajlar oluştuğunda otomatik olarak kapanacakve bağlantı kesilecektir, bu nedenle güvenlik sorunu yoktur. Çatıdaki tüm metal çerçeveler ve braketler, fırtına güvenliğini sağlamak için topraklanmıştır. Güneş fotovoltaik modüllerinin yüzeyi, AB sertifikasını geçerken zorlu testlere (yüksek sıcaklık ve nem) tabi tutulan süper darbeye dayanıklı temperli camdan yapılmıştır ve genel iklimin fotovoltaik panele zarar vermesi zordur.   

Dağıtılmışfotovoltaik enerji üretimi hangi ekipmanları içerir? 

Ana ekipman:güneş panelleri, invertörler, AC ve DC dağıtım kutuları, fotovoltaik sayaçkutuları, güneş parantezleri; 

Yardımcıekipman: fotovoltaik kablolar, AC kablolar, boru kelepçeleri, yıldırımdankorunma kayışları ve yıldırımdan korunma topraklaması vb. Büyük ölçeklielektrik santralleri, transformatörler ve güç dağıtım kabinleri gibi diğeryardımcı ekipmanlara da ihtiyaç duyar.   

Dağıtılmışfotovoltaik enerji üretiminin kurulum alanı nedir? 

Çatınız için mevcutgerçek alana göre hesaplanmalıdır.Örnek olarak 1KW alın.Mevcut eğimli çatı 4metrekarelik bir alan gerektirir, düz çatı 5 metrekarelik bir alan gerektirir.Kapasite artırılırsa analoji uygulanabilir.