Return to site

Çatıdaki güneş enerjisinin yük taşıma kapasitesi nasıl anlaşılır?

October 22, 2021

Geçmişte, ağırlıklı olarak güneş enerjisi üretimi yoğunlaştı, ancak şimdi çatı güneş enerjisi üretimi hakimdir.

Çatı üstü fotovoltaik enerji santralleri, dağıtılmış fotovoltaik enerji üretiminin ana güçlerinden biridir ve atıl endüstriyel ve ticari çatılar tamamen kullanılmaktadır. Aynı zamanda, birçok sakin çatılarına çatı güneş enerjisi santralleri kurdu.

Bir ev tipi güneş enerjisi sisteminin inşası sırasında elektrik santralinin yük taşıma kapasitesi nasıl tahmin edilir, Çatının ağırlığını taşıyabileceği nasıl hesaplanır? Bu, bir elektrik santralinin tasarımının başlangıcında dikkatlice düşünülmelidir.

Aşağıda bir örnek verelim: 3KW'lık bir ev tipi çatı güneş enerjisi santrali 12 adet 280W güneş paneli gerektirir, 12 panelin ağırlığı 216kg ve taban alanı 21 metrekaredir.Bu standarda göre güneş enerjisi santrali ekipmanının basıncı çatıda hesaplanmıştır.10kg/m²'dir. Evin çatı taşıma kapasitesi genellikle 30kg veya daha fazlasını aşar, bu nedenle üzerine güneş enerjisi santralleri kurmakta sorun yoktur.

Normal şartlar altında, profesyonel fotovoltaik şirketleri, çatı üstü güneş enerjisi üretimi tasarlarken yukarıdaki faktörleri tam olarak göz önünde bulunduracaklardır.Bu nedenle, kullanıcılar çatı üstü güneş enerjisi üretimini güvenle kurabilir ve kullanabilir.