Return to site

Fotovoltaik endüstrisi tedarik zinciri fiyat piyasası: fiyatlar genel olarak arttı ve Şubat ayında da yükselmeye devam etmesi bekleniyor

February 15, 2022

 

 Şubat ayındaki solar silikon malzeme siparişlerinin çoğu imzalandı ve piyasada satışa sunulan çok fazla malzeme yok.Dağınık siparişlerin işlem fiyatı bu hafta solar silikon malzeme fiyatını yükseltti. Çin Yeni Yılı boyunca, güneş yongaları, güneş pilleri ve fotovoltaik modüllerin çoğu şirketi normal üretime devam ediyor.Güneş silikon malzemelerinin sevkiyatı sorunsuz ve şu an için envanter üzerinde herhangi bir baskı yok.Pazar talebi büyük. Bahar Şenliği'nden sonraki ilk hafta, çoğu şirket pazarın gelişimini izliyor.

 

Çin'de solar silikon malzeme üretimi, işletimi ve sevkiyatı, 12 solar silikon malzeme işletmesi üretimde olup, daha önce tamir ve bakımları yapılan işletmeler üretime yeniden başlamıştır.Şubat ayında 1-2 işletmenin bakıma girmesi bekleniyor. , ancak etki küçüktür ve artımlı Esas olarak üretim kapasitesi genişlemesindeki kademeli artıştan. İyi pazar talebi nedeniyle, güneş silikon malzemesinin üretimi hala güneş silikonlu gofret talebini karşılayamıyor ve arz ve talep arasındaki uyumsuzluk devam edecek.Güneş silikon malzemesinin fiyatının Şubat ayında artış eğilimi göstermesi bekleniyor. 

 

 Solar gofret teklifleri bu hafta hafifçe yükseldi.M6 solar gofretlerin bu hafta ana işlem fiyatı 0,825 USD/PC civarında, M10 solar gofretlerin ana işlem fiyatı hafifçe artarak 0,99 USD/PC'ye yükseldi ve ana akım işlem fiyatı 0,99 USD/PC'ye yükseldi. G12 solar gofretler 1,31 USD/PC ya da öylesine idi. Çin Yeni Yılı'ndan önceki geçen hafta, önde gelen şirketler birbiri ardına solar gofret fiyatlarını artırdı, ardından ikinci ve üçüncü katman solar gofret şirketleri, ancak işlem hacmi küçük. 2022'de Q1 terminal talebi artacak, downstream fotovoltaik modüller ve güneş pilleri sorunsuz sevk edilecek ve solar gofretlere olan talep artacak Ocak-Şubat 2022'de solar gofretlerin toplam çalışma oranı, Ekim-Aralık 2021'e göre artacak. Ancak, Şubat ayındaki sınırlı güneş enerjisi silikon malzemesi arzı ve piyasa arz ve talebi arasındaki sıkı denge nedeniyle, güneş silikon levhalarının fiyatı Şubat ayında yine de artabilir.

 

 Güneş pilleri fiyatları bu hafta biraz yükseldi.M6 güneş pillerinin bu hafta ana işlem fiyatı 0.171 USD/W, M10 güneş pillerinin genel işlem fiyatı 0.176 USD/W ve G12 güneş pillerinin genel işlem fiyatı civarındaydı. hücreler 0.177 USD/W ya da öylesine idi. Bahar Şenliği'nden önceki hafta, önde gelen güneş pili şirketleri M6 güneş pillerinin fiyatını düşürdü ve M10 güneş pillerinin fiyatı ilk kez ortaya çıktı. Yukarı akışlı güneş silikon malzemelerinin ve güneş silikon levhalarının artan fiyatlarının yanı sıra 2022'nin ilk çeyreğinde beklenmedik şekilde beklenenden daha yüksek nihai talep ile güneş pillerinin fiyatı artmaya devam edebilir.Silikon levhalar ve fotovoltaik modüller arasındaki çatışma nedeniyle , güneş pilleri fiyat baskısı altında kalmaya devam edecek.

 

 Çin Bahar Şenliği sırasında, bazı birinci kademe işletmeler yüksek bir üretim oranını sürdürmeye devam etti ve sevkiyatlar nispeten sorunsuzdu. Bahar Bayramı'ndan sonraki ilk hafta, artan piyasa talebi nedeniyle bazı firmaların birbiri ardına yeni siparişler alması ve piyasa pazarlık ortamının nispeten hareketli olması, bazı dağınık siparişlerin kotasyonları 0,314 USD/$'a kadar yükselmiştir. W, ancak gerçek bir işlem yapılmadı. Bu hafta, monokristal 166MM fotovoltaik modüllerin ana işlem fiyatı yaklaşık 0,29 USD/W, monokristal 182MM fotovoltaik modüllerin ana işlem fiyatı 0,295 USD/W ve monokristal 210MM fotovoltaik modüllerin ana işlem fiyatı yaklaşık 0,295 USD/W W.

 

Talep açısından, denizaşırı pazarlarda Hindistan 1 Nisan'dan itibaren fotovoltaik modüllere %40 ve güneş pillerine %25 tarife uygulayacak; ABD 201 tarifesini erteleyecek ve ithal güneş pilleri için gümrüksüz kotayı artıracak. 2.5GW'dan 5GW'a Fotovoltaikler gibi yenilenebilir enerjinin gelişimini desteklemek için çeşitli politikalar peş peşe uygulamaya konmuştur.Birçok fotovoltaik proje ihale sürecine girmiştir ve terminal piyasası talebi büyüktür. Upstream bağlantı fiyatları artmaya devam ederken, terminal proje sağlayıcılarının kabulü göz önüne alındığında PV modül şirketlerinin fiyatlarında keskin bir artış ihtimali yok ve Şubat ayında hafif bir artışla sabit kalması bekleniyor.

 

Yardımcı malzemeler açısından, camın fiyatı bu hafta biraz arttı Çin Bahar Şenliği sırasında çeşitli fotovoltaik modül şirketleri faaliyetlerine devam etti ve cam piyasası da normal sevkiyatları sürdürdü Şu anda fotovoltaik cam bağlantılarının karı düşük bazı cam şirketleri fiyatları artırmaya çalışıyor, ancak fotovoltaik grup fiyat şirketlerinin kabulü yüksek değil ve işlem hacmi küçük. Bu hafta, 3,2 mm kalınlığındaki camın ana işlem fiyatı hafifçe artarak yaklaşık 4,246 USD/㎡'ye yükseldi ve 2,0 mm kalınlığındaki camın ana işlem fiyatı hafifçe yükselerek yaklaşık 3,30 USD/㎡'ye yükseldi.

 

 Çin Bahar Şenliği'nden sonra, fotovoltaik endüstri zincirinin son pazarındaki talep iyidir.Fotovoltaik endüstrisinin ön ucunda güneş silikon malzemelerinin arzının sınırlandırılması nedeniyle, silikon malzemelerine yönelik pazar talebi arzı aşıyor, ve silikon malzeme ve silikon gofret fiyatları biraz arttı ve önümüzdeki hafta da artmaya devam etmesi bekleniyor.

 

Fotovoltaik modüller açısından, yukarı akışlı silikon malzemelerin ve silikon gofretlerin artan fiyatları ile hücre ve modüllerin maliyet baskısı arttı.Fotovoltaik modüllerin fiyatı bu hafta önemli ölçüde artmasa da, terminal fotovoltaik kabulünü geçici olarak karşılayabilir. sistem montajcıları Bu hafta modül fiyatlarında keskin bir artış ihtimali yok ama hafif bir artış ihtimali var Terminal proje kurulumu olan müşterilerin fotovoltaik modül fiyatlarını kilitlemek için en kısa sürede sipariş vermeleri umulmaktadır. .