Return to site

Fotovoltaik Güneş Enerjisi Santralleri Kurmak için ne Tür bir çatı Uygundur?

September 8, 2021

Evler için fotovoltaik çatılar kurmak için en uygun olan villalardır - çatılariyi durumda ve engelsizdir. Kendi çatınızınetrafında engeller olup olmadığını veaydınlatma koşullarının iyiolup olmadığınıgözlemleyebilirsiniz. Genel olarak, düz çatılarve eğimli çatılar,fotovoltaik güneş enerjisi santralleri kurmak için dahauygundur. Düzçatı, yatay bir çatı üzerindedir ve fotovoltaik dizi, maksimum güç üretimini elde etmek için en iyi açıyla kurulabilir; düz bir çatıya bir fotovoltaik güç istasyonu kurmanın en büyük avantajı, ısı yalıtımı vesoğutmadır.Genelolarak, sıcaklık 5ile 7 derece arasında alçaltılabilir.Betonpayanda+fotovoltaik destek şeklinialır. Yatırım maliyeti yüksek değildirve ekonomi nispeten iyidir. 

                             Düz çatı üzerine fotovoltaik güç istasyonu kurulumuna ilişkin Örnek 1 

Eğimli çatılara fotovoltaik güneş enerjisi montajı

Fotovoltaik enerji santrallerini eğimli çatılara kurmak daha güzeldir.Çatının büyük eğimi nedeniyle yağmur suyunun boşaltılması kolaydır ve konstrüksiyon basit ve onarımı kolaydır. Bu tür bir çatıya monte fotovoltaik güçistasyonunun, fotovoltaik güç istasyonunu kurmak içinbraketi artırması ve eğim açısını hesaplaması gerekmez. Kurulumsırasında çatının kendisinin eğim açısına göre döşenebilir ve kurulumkapasitesi alandan etkilenmez.Büyük eğim nedeniyle elektrik santralini otomatik olarak temizleme etkisi deolabilir. 

                              Eğimli bir çatıya fotovoltaikgüç istasyonu kurulumunun 2. çizimi 

2. Fotovoltaik enerji santralleri kurmak için ön koşullar 

İlk ön koşul, çatı mülkiyet haklarının açık olmasıdır. Ev tipi fotovoltaik enerji santrallerinin inşası, çatının bağımsız kullanımını gerektirir. Bu nedenle bağımsız çatılara sahip kırsal alanlarda villa sakinlerinin montajı nispeten daha uygundur, çok katlı veya yüksek katlı konut binalarında çatı çatıları ortak bir alana aittir ve tek birhaneye ait değildir. tüm bina birlikte kullanım hakkına sahiptir.Üzerine elektriksantrali kurmak için tüm bina sahibinin rızasını almanız gerekir aksi takdirde kurulumtamamlansa bile şebeke şirketi onu şebekeye bağlamayacaktır. Kafes. 

3.Bir konut çatısınane kadar büyük bir fotovoltaik güneş enerjisi santrali kurulabilirve maliyeti ne kadar olur? 

Kişinin kendi evinin çatı alanının büyüklüğüne göre 3kW-10kW ev projelerindegenel ev çatısı kurulabilir tabii ki alan daha büyükse ve daha yüksekgüçlü güneş modülleri kullanılıyorsa daha büyük projeler yapılabilir. elde edilebilir. Normal şartlar altında, 1kW ile yaklaşık 10 metrekarelik bir çatı kurulabilir.Dizi ve gerçek yerleşimi, yüksek güçlü bileşenler kullanarak ayarlamak da birkilovat yapmak için 7-8 metrekare elde edebilir. 

Çoğu fotovoltaik santral sistemininfiyatlandırma ve faturalandırma yöntemi watt bazındadır.Mevcutpiyasa fiyatı watt başına 3.5 yuan ile 4 yuan arasındadır (mevcutpiyasa fiyatı artışı ciddi bir sorundur ve spesifikfiyat esas olarak yerel bazdadır. yükleyicinin teklifi). Bu nedenle, evinizde 100 metrekarelik bir çatınız varsa, yaklaşık 10kW'lık birfotovoltaik elektrik santrali kurabilirsiniz.Watt başına 3.5 yuansistem fiyatı teklif ederseniz, yaklaşık 35.000 yuan yatırım yapmanızgerekecektir. 

4. Bir dizi fotovoltaik güç istasyonu kurmak için hangiürünlerin satın alınması gerekiyor ve nasıl seçilir? 

Bir dizi fotovoltaik santral, fotovoltaik modüller, inverterler, şebeke kutuları, kablolar, braketler ve diğer ürünlerden oluşmaktadır.Her ürünün özenleseçilmesi gerekir.Bu nedenle güneş fotovoltaikleri hakkında fazla bir şey bilmiyorsunuz.Yerel kuyuları bulmanız tavsiye edilir. bilinen güneş panelleri kurulumu Üretici veya marka distribütörü tarafından kurulum (danışmak için maysun güneşmarkasının resmi web sitesini arayın), tasarım ve kurulumun başlangıcından itibaren profesyonel ekip,gelecekteki elektrik üretimini ve gelirini sağlamak için kurulumu tamamlayacaktır.