Return to site

PV santral bilgisi SSS

January 20, 2022

4. Fotovoltaik sistemin güç üretimi online olarak izlenebilir mi?

 

Her bir elektrik şebekesi işletmesi, elektrik şebekesi kapsamındaki dağıtık fotovoltaik enerji üretiminin ölçüm, bilgi izleme ve istatistiklerini aynı seviyede gerçekleştirmek için enerji otoritesi ile aynı seviyede işbirliği yapar. Fotovoltaik sistem ilgili bir izleme sistemi ile donatılmışsa, güç üretimi çevrimiçi olarak izlenebilir.Ayrıca izleme sistemi, temel ekipman parametrelerinin, güç kalitesinin ve çevresel parametrelerin çevrimiçi izlenmesini de gerçekleştirebilir.

 

5. Dağıtılmış fotovoltaik şebekeye bağlı sistemin stabil çalışıp çalışmadığına, güç kalitesinin gereksinimleri karşılayıp karşılamadığına ve sistem arızasının ev aletlerine zarar verip vermeyeceğine nasıl karar verilir?

 

Ulusal standartların gereksinimlerini karşılayıp karşılamadığını görmek için güç istasyonunun şebeke bağlantı noktasında güç kalitesini test etmek için bir güç kalitesi analizörü kullanabilirsiniz. Gereksinimler karşılanırsa, fotovoltaik şebekeye bağlı sistem kararlı bir şekilde çalışır. Genel olarak, bir fotovoltaik sistem arızası durumunda güç kaynağını kesecek bir koruma cihazı bulunacaktır, bu nedenle ev aletlerine zarar vermeyecektir.

 

6. Elektrik şebekesinde elektrik kesintisi veya başka arızalar varsa, ev tipi dağıtılmış fotovoltaik şebekeye bağlı sistem normal şekilde çalışmaya devam edebilir mi?

 

Elektrik şebekesi kesildikten sonra, ev tipi dağıtılmış fotovoltaik enerji üretim sistemi genellikle devre dışı kalacak ve normal olarak elektrik üretemez. Bununla birlikte, bazı aşırı durumlarda, bir ada oluşturma olayı meydana gelebilir, yani, elektrik şebekesinde bir elektrik kesintisinden sonra, evler için dağıtılmış fotovoltaik güç üretim sistemi, yükün bir kısmı ile çalışmaya devam eder ve bu da kişisel bakım güvenliğini etkiler. personele zarar verebilir ve ev aletlerine ve elektrik şebekesi tesislerine zarar verebilir. Bu nedenle, dağıtılmış fotovoltaik sistem, ada önleme işlevine sahip olmalıdır.