Return to site

Monokristal silikon, polikristal silikon, amorf silikon güneş paneli farkı

December 21, 2022

Fotovoltaik enerji üretimi, güneş enerjisini elektriğe dönüştürmek için esas olarak pillere dayanır, bir fotovoltaik güç istasyonu kurmadan önce, fotovoltaik ürünleri daha iyi seçebilmeniz için pil hakkında net bir anlayışa sahip olmanız gerekir. Şu anda, piyasadaki ana güneş pilleri monokristal silikon, polikristal silikon ve amorf silikon hücrelerdir, güneş pilleri ilk olarak monokristal silikon güneş pillerinde tanıtılmıştır.

Monokristal silikon, polikristal silikon ve amorf silikon hücreler arasında doğru ayrım nasıl yapılır?

Görünümdeki farklılık

Monokristal silikon hücrenin dört köşesi yuvarlatılmıştır ve yüzeyinde herhangi bir desen yoktur; polikristal silikon hücrenin dört köşesi karedir ve yüzeyinde buz çiçeğine benzer bir desen vardır; amorf silikon hücre ise genellikle ince film modülü olarak adlandırdığımız şeydir.

Kullanımdaki farklılık

Monokristal modül teknolojisi hızla gelişiyor, yüksek verimlilik, modülün yaklaşık% 21'lik dönüşüm verimliliği,% 24'e kadar, gelişmiş zengin, düşük ışıklı güç üretimi versiyonu iyi, son yıllarda monokristal de çok hızlı güç bozulması, gelişme potansiyeli sorununu çözdü.

Polikristalin bileşenler düşük maliyetlidir, bileşenlerin dönüşüm verimliliği yaklaşık %12-%17'dir, ancak bileşenler kalın ve kırılgandır, yüksek sıcaklık performansı zayıftır, düşük ışık zayıftır, yıllık çürüme oranı yüksektir.

İnce film modülleri, tek modül gücü nispeten biraz daha düşüktür. Bununla birlikte, yüksek güç üretim performansına, iyi yüksek sıcaklık performansına, iyi düşük ışık performansına, gölge gölgeleme nedeniyle düşük güç kaybına ve düşük yıllık zayıflama oranına sahiptirler. Geniş uygulama yelpazesi, estetik açıdan hoş ve çevre dostu.

Üretim süreci

Monokristalin kullanım alanı daha yüksek olacak ve monokristalin alan kullanımında daha iyi olacaktır. Polikristalin güneş pillerinin üretim sürecinde tüketilen enerji, monokristalin güneş pillerine göre yaklaşık %30 daha azdır ve malzemelerin üretimi kolaydır. Bununla birlikte, aynı alanda, monokristal ve polikristal modüller aynı malzeme maliyetlerini kullanır, çünkü polikristal hücrelerin düşük dönüşüm oranı watt başına maliyetin yükselmesine neden olur.

Amorf silikon güneş pilleri ve monokristal silikon ve polikristal silikon güneş pilleri tamamen farklı bir şekilde yapılır, süreç büyük ölçüde basitleştirilir, silikon malzeme tüketimi çok azdır, elektrik tüketimi çok daha düşüktür, ana avantajı düşük ışık koşullarında da elektrik üretebilmesidir. Bununla birlikte, amorf silikon güneş pillerinin temel sorunu düşük fotoelektrik dönüşüm verimliliğidir, uluslararası ileri seviye yaklaşık% 10'dur ve yeterince kararlı değildir, zamanın uzamasıyla dönüşüm verimliliği azalır.

Geleceğin trendi hangisi? 

PV pazarının sürekli gelişmesiyle birlikte, yüksek verimli hücreler yavaş yavaş pazara hakim olacaktır. Silisyum güneş pilleri, temel malzemesi silisyum olan güneş pilleridir. İlk nesil, monokristal silikon hücreler ve polikristal silikon hücreler dahil olmak üzere kristal silikon güneş pilleridir. Yarım yüzyıldan fazla süren sürekli gelişimin ardından, modüllerin enerji dönüşüm verimliliği büyük ölçüde iyileştirilmiş ve üretim maliyeti sürekli olarak azaltılmıştır.

Monokristal silikon modüllerin dönüşüm verimliliği genellikle polikristal silikondan daha yüksektir. Son yıllarda fotovoltaik endüstrisinin gelişiminin genel durumuna bakıldığında, monokristal kristal çekme teknolojisinin ilerlemesi ve elmas tel dilimleme teknolojisinin sanayileşmesi ile monokristal silikon gofretlerin maliyeti önemli ölçüde düşmüş ve monokristal silikon modüllerin pazar payı hızla artmıştır.

Bileşik yarı iletken ince film hücreleri ve amorf silikon ince film hücreleri dahil olmak üzere ince film güneş pilleri, bu ince film hücreleri yüksek sıcaklıklarda çok az zayıflamaya sahiptir ve sabah erken ve akşam geç saatlerde, bulutlu ve kapalı koşullar gibi düşük ışıkta da çalışabilir.

İnce film hücreler ve yeni güneş pilleri, kristal silikon hücrelere kıyasla düşük dönüşüm oranları, zayıf stabiliteleri ve yüksek üretim maliyetleri nedeniyle henüz kullanılmamaktadır, ince film güneş enerjisi üretim teknolojisi henüz olgunlaşmamıştır ve yeni güneş pilleri hala laboratuvar araştırma ve geliştirme aşamasındadır.

Bu nedenle, fotovoltaik modülleri seçtiğimizde, daha olgun ürünlerin gerçek durumuna göre kristalin silikon fotovoltaik modülleri seçmeliyiz, elbette, fotovoltaik modüllerin seçimi, yalnızca güneş ışığı yansıtıcılığını etkili bir şekilde azaltmak için değil, aynı zamanda pil fotoelektrik dönüşüm oranının daha yüksek bir seviyeye çıkmasına izin verirken tanınmış bir marka olmalıdır.

2008'de kurulan ve zengin deneyime sahip bir modül üreticisi olan Maysun Solar'a hoş geldiniz. Fotovoltaik hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız, ihtiyacınız olan her konuda size yardımcı olmak için buradayız. Şimdi WhatsApp üzerinden bize ulaşın ve fiyat teklifi alın. Bize güvenin. Buna değer!