Return to site

Fotovoltaik endüstrisi tedarik zinciri fiyatları: pazar talebi belirsiz, stok baskısı yüksek ve ürün zinciri fiyatları düşmeye devam edebilir

December 27, 2021

Güneş enerjisi silikon malzemeleri: Pazar hacmi bu ayın ilk yarısına göre arttı, ancak güneş enerjisi silikon malzemelerinin teklifleri düşmeye devam ediyor

Çoğu güneş silikon malzeme şirketi hala sipariş teslim aşamasındadır ve güneş silikon malzemesinin fiyat indirimi esas olarak spot toplu siparişlerden gelir. Bireysel şirketler hala tekliflerini ayın başında koruyor, ancak neredeyse hiç sipariş yok ve şirketlerin küçük bir stok birikimi var. Bu hafta, tek kristalli yoğun malzemeler ve tek kristalli bileşik besleme malzemelerinin fiyat indirimleri nispeten yakın ve genel tek kristal malzemelerin RMB kotasyonu yaklaşık 36.90 RMB/KG'ye düştü. Pazar geri bildirimlerine bakılırsa, önde gelen solar gofret şirketleri bu hafta fiyatlarını tekrar düşürdü ve diğer şirketlerin birbiri ardına fiyatlarını düşürmesine neden oldu ve alt pazar hala bir uyum halinde. Önümüzdeki haftadan itibaren güneş silikonlu gofret şirketleri gelecek yıl Ocak ayı için siparişler imzalayacak.Piyasa fiyatı düşmeye devam edebilir ve işlem fiyatının mevcut fiyattan daha düşük olması bekleniyor.

Solar silikon malzemelerinin üretimini, işletimini ve sevkiyatını gözlemleyin Aralık ayından bu yana, Çin'in İç Moğolistan Tongwei ve Xinjiang Daquan'ı (toplam 85.000 ton/yıl) art arda faaliyete geçti, ayrıca ulaşım projesi için Çin'in Jiangsu GCL ve Sichuan Tongwei Yatırımı, Ayın güneş silikon malzeme üretiminin Kasım ayına göre yaklaşık 45.000 ton artması bekleniyor. Siparişler açısından, nispeten düşük alt işletim oranı nedeniyle, genel güneş silikon malzeme imzalama oranı son zamanlarda yüksek olmamıştır.Bazı güneş silikon malzeme şirketleri envanterlerini artırdı ve silikon malzeme piyasası arzı küçük bir fazlalık gösterdi. Bahar Şenliği çevresinde stoklama talebi arttı, Güneş silikon malzeme pazarındaki arz-talep ilişkisi bir kez daha dengelendi.

 

Solar gofretler: Fiyat teklifi keskin bir şekilde düştü ve monokristal solar gofretler en bariz olanı

Longi'nin bu hafta yeni bir teklif açıklaması açıklamasının ardından piyasa fiyatları kaosa girdi.Bazı şirketler birbiri ardına tekliflerini düzenledi.Bazı şirketler piyasa durumunu gözlemlemeye devam etti ve stoklar sabit kalmaya devam ederken düşüşü körü körüne takip etmek istemediler. tüketildi. Pazardaki az sayıda şirket, yıl sonundaki satışları temizlemek ve stokları sindirmek için şimdiden stok fiyatlarını temizledi, ancak bu hafta piyasada işlem gören daha az sipariş var. Şu anda solar gofret fiyatlarını düşürme ve stokları temizleme işlemi devam ediyor.G1 solar gofretlerin ortalama piyasa fiyatı 0,76 USD/PC'ye düşürüldü ve M6 monokristal solar gofretlerin ortalama piyasa fiyatı 0,77 USD'de geçici olarak sabitlendi. /PC arzdaki düşüş nedeniyle. Büyüklük açısından, M10 solar wafer'ların ortalama piyasa fiyatı 0,89 USD/PC'ye, G12 solar wafer'ların ortalama piyasa fiyatı ise 1,26 USD/PC'ye düşürüldü.

Solar gofretlerin üretimi, işletimi ve sevkıyatına bakıldığında, solar gofretlerin mevcut çalışma hızı nispeten düşüktür.Aynı dönemde, yeni üretim kapasitesi ertelendi, ancak solar gofretler için nispi aşağı yönlü talep tam olarak karşılanamadı. Bahar şenliği öncesi stoklama talebi ve yukarı yönlü fiyatların sürekli aşağı yönlü ayarlanması ile solar gofretlerin çalışma oranı bir miktar artacaktır.

 

Güneş pilleri: teklifler biraz değişti ve monokristal hücre fiyatları bir bütün olarak sabit kaldı

Birinci kademe şirketlerin çoğu bir sonraki ayın fiyatını açıklamadığı için, bu hafta güneş pili piyasası fiyatları önemli ölçüde dalgalanmadı ve genel teklifler sabit kaldı, ancak toplu siparişlerde fiyat düşüşleri görüldü. Ve güneş silikonlu gofretlerin piyasa fiyatları son zamanlarda hala ayarlandığı için, güneş pili üreticileri teklifleri hafife almak konusunda isteksizler. Siparişler açısından, bu hafta terminal talebi artmadı ve güneş pillerine olan talep genel.Düşük piyasa arzı nedeniyle, monokristal M6 ürünlerinin fiyatı biraz sabit ve ortalama piyasa fiyatı USD'de geçici olarak sabit. 0.16/W. Bununla birlikte, büyük boyutlu ürün sevkiyatlarının oranı artmıştır ve monokristal M6 için pazar görünümü sınırlıdır.Bu pazar turunun süresi, temel olarak ilk etapta yapım aşamasında olan fotovoltaik projelerin yeniden kurulması talebi nedeniyle nispeten kısa olabilir. gelecek yılın çeyreği.

Polikristal güneş pilleri açısından, Hindistan'da polikristal için denizaşırı talep küçük ve fiyatlar son zamanlarda düşmeye devam etti.Son zamanlardaki siparişlerin başarı oranı düşük ve yurtiçi ve yurtdışındaki fiyatlar daha da düştü 0.72 RMB/W ve 0.016 USD /B.

 

Fotovoltaik modüllerin fiyatı biraz dalgalanıyor ve 166mm ve 210mm fotovoltaik modüllerin fiyatları düşmeye devam ediyor

Bu hafta terminal pazarında hala önemli bir artış yok.Endüstri zincirinin üst kısmındaki fiyatlar son zamanlarda terminal alımlarına olan düşük talep nedeniyle sürekli olarak ayarlanmasına rağmen, fotovoltaik modüller için daha az pazarlık siparişi var ve bu da fiyatın düşmesine neden oluyor. dalgalanmalar. Şu anda, 166mm boyutlu fotovoltaik modüllerin ana fiyatı 0.29 USD/W'a düştü, 182mm boyutlu fotovoltaik modüllerin ana fiyatı 0.30 USD/W civarında ve 210mm boyutlu fotovoltaik modüllerin fiyatı yaklaşık USD'ye düştü. 0.29/K. Fotovoltaik modüllerin üretimini ve çalışmasını ilk çeyrekteki belirsiz talep nedeniyle gözlemleyen çoğu fotovoltaik modül şirketi, işletim oranını %50 ila %70 arasında sıkı bir şekilde kontrol ediyor ve piyasa envanteri normal. Fotovoltaik modül şirketlerinden gelen geri bildirimlere göre, son zamanlarda alt tedarik fiyatlarının baskısı açıkça hissedildi ve teklifin sabit kalması zor.Fotovoltaik modül pazarının önümüzdeki hafta düşmeye devam etmesi bekleniyor.

Fotovoltaik yardımcı malzemeler açısından, cam fiyatları bu hafta sabit kaldı. 3,2 mm kalınlığındaki camın fiyatı 3,93-4,08 USD/㎡, 2,0 mm kalınlığındaki camın fiyatı ise 2,98-3,30 USD/㎡ civarındadır. Aralık ayından bu yana terminal talebi önemli ölçüde iyileşmedi, bazı fotovoltaik cam üretim hatlarının ateşlenmesi ertelendi ve bazı şirketler üretimi azalttı. Cam sevkiyatları bu hafta sorunsuz geçmedi.Bazı şirketler siparişleri soydu.3,2 mm kalınlığındaki camın 3,61-3,77 ABD Doları/㎡ olduğu bildirildi ve işlem hacmi küçüktü.

 

Önümüzdeki hafta için tahmin:

Fotovoltaik modül pazarının önümüzdeki hafta düşmeye devam etmesi bekleniyor. Şu anda çoğu şirket sipariş teslim aşamasında, sadece az sayıda gevşek sipariş var, pazar talebi büyük değil ve birçok şirketin stok baskısı var.Ayrıca, ilk çeyrekteki talep net değil ve çoğu şirketler nispeten muhafazakardır. Ancak, Bahar Bayramı öncesi stok talebinin artması nedeniyle piyasa fiyatları biraz dalgalanacaktır.