Return to site

Fotovoltaik endüstri zinciri haftalık fiyat raporu: solar gofret fiyatları aşağı doğru ayarlanmaya devam ederek endüstri zincirinde yeni bir fiyat türbülansı dalgasını tetikliyor, 14 Aralık 2021

December 14, 2021

Solar silikon malzemelerinin fiyatı biraz dalgalanıyor ve güneş silikonu malzemeleri piyasası aşağı yönlü bir fiyat eğilimi göstermeye başlıyor

Aşağı akışlı birinci hat solar gofret şirketleri fiyatları düşürdükten sonra, solar gofret pazarının genel fiyatı önemli ölçüde düştü ve solar gofret ucunun silikon malzemeleri satın alırken fiyatları düşürmesi için güçlü bir baskı altında kalmasına neden oldu. Ancak, güneş enerjisi silikon malzemelerinin stok baskısı nispeten küçüktür.Piyasa arz ve talebinin genel dengesine dayanarak, fiyatları düşürme girişimi çok düşüktür ve yukarı ve aşağı akış henüz bir anlaşmaya varmamıştır. Solar silikon malzeme pazarında büyük ölçekli bir fiyat indirimi davranışı olmamasına rağmen, bazı şirketler eski müşterilerin baskısına maruz kalmış ve bazı uzun vadeli siparişlerin işlem fiyatları 0,31 USD düşüşle önemli ölçüde gevşemiştir. 0.79/KG. Şu anda, silikon malzemelerin genel fiyatı biraz düştü.Tek silikon malzemelerin teklifi 41.03 USD/KG.Çin'deki güneş silikonlu gofret tekliflerindeki son dalgalanmalardan etkilenen denizaşırı güneş silikon malzemelerinin fiyatları da düştü. Son fiyat 36.1 USD/KG civarında.

 

Solar silikon malzemelerin üretim operasyonu ve sevkiyat durumu incelenerek, Aralık ayında Xinjiang Daquan için 35.000 ton silikon malzeme projesi olan yeni bir şirketin üretim kapasitesi üretime alındı.Ayrıca Tongwei Yunnan'ın da devreye alınması bekleniyor. GCL ve Tongwei Sichuan'ın proje başlamadan önceki iki üretim projesine toplam 155.000 ton yeni silikon malzeme üretim kapasitesi eklenecek. Şu anda, yeni projeler üretim kapasitesini artırma dönemindedir.Bu yıl güneş silikon malzemelerinin üretimi nispeten küçüktür, bu da kısa vadede güneş silikon malzemelerinin fiyatı üzerinde sınırlı bir etkiye sahip olacaktır.

 

Solar gofret fiyatları düşmeye devam ediyor ve monokristal ve polikristal solar gofret fiyatları aynı anda düşüyor

Önde gelen iki solar gofret şirketi Aralık solar gofret fiyatlarını düşürdükten sonra, solar gofret şirketleri de onu takip etti ve düşüş daha da belirginleşti.Diğer ikinci ve üçüncü kademe şirketlerin teklifleri nispeten kaotikti.G1'deki mevcut ortalama fiyat piyasa 0,81 ABD dolarına düşürüldü/ PCS ve M6'nın ortalama piyasa fiyatı 0,83 ABD doları/PCS'ye, G12 piyasasının ortalama fiyatı 1,34 ABD doları/PCS'ye düşürüldü. Piyasada fiyatların düştüğü bir ortamda, sorunsuz sevkiyatlar için, birkaç solar gofret şirketi M6 monokristal gofret teklifleri 0,79 USD/PCS'nin altına düştü, ancak toplam işlem hacmi küçüktü.

 

Endüstri zincirinin mevcut yüksek fiyatı ve zayıf kısa vadeli terminal talebi altında, solar silikon gofretlerin üretimini, işletimini ve sevkiyatını gözlemlerken, tüm bağlantılar fiyatları düşürme ve stokları düşürme baskısı altındadır. Solar silikon gofret piyasası kotasyonlarının sürekli düşmesiyle birlikte, upstream solar silikon malzeme fiyatları biraz gevşemeye başladı.Piyasadaki gerçek güneş silikonu malzeme işlem hacmi çok fazla değil.Gofret segmenti, alt kaynaklardan gelen gözlemlerden etkilendi ve Bu nedenle, solar gofret fiyatlarının kısa vadede istikrarsız kalması bekleniyor.

 

Güneş pillerinin fiyatları biraz düştü ve tüm fotovoltaik piyasası hala daha güçlü sinyalleri gözlemliyor ve bekliyor.

Önde gelen solar wafer fiyatlarındaki düşüşün devam etmesinin ardından monokristal ve polikristal güneş pilleri fiyatları düşmeye devam etti Aralık ayında genel pazar talebi küçülürken, pazar bekle-gör eğilimine girdi ve toplam işlem hacmi düşüktü. Bu durumda, bazı şirketler fiyatlarını tam olarak düşürmedi ve monokristal G1'in ana fiyatını bu hafta 0,18 USD/W'a ve M6 pillerin ana fiyatını 0,17 USD/W'a düşürmeye zorladı. M10 ve G12 monokristal hücrelerin genel fiyatlarının her ikisi de 0.18 USD/W'dir. Solar gofretlerin fiyat indirimleri, özellikle terminal talebi olmak üzere alt bağlantılar için faydalı olsa da, iletilmesi hala biraz zaman alıyor ve genel fiyatın istikrara kavuşmadığı durumda, tüm bağlantıların alımları hala nispeten temkinli.

 

Polikristal güneş pilleri açısından, genel talep zayıf ve fiyatların sabit kalması zor.Piyasadaki toplam arz ve talep daralmaya devam ediyor.Yurt içi ve yurt dışında mevcut ana fiyatlar 0.13 USD/W ve 0.018 USD'ye düştü. /B.

 

Fotovoltaik modüllerin fiyatı biraz dalgalanıyor ve bazı fotovoltaik modüllerin fiyatları aşağı doğru değişmeye devam ediyor

Fotovoltaik piyasasının yukarı akışı son zamanlarda fiyat indirim sinyalleri vermeye devam etse de, geçen hafta önemli ölçüde düşen yalnızca fotovoltaik modüllerin teklifleri oldu, ancak terminal talebini önemli ölçüde canlandırmadı. Fotovoltaik modüllerin fiyatı açısından, 166mm boyutun ana fiyatı 0,31 USD/W ve 182mm boyutun mevcut ana fiyatı 0,308 USD/W ve 210mm boyutun fiyatı 0,311 USD/W'dir. Bazı birinci kademe şirketlerin yoğun siparişleri ve sorunsuz sevkiyatlar dışında, diğer ikinci ve üçüncü kademe şirketlerin hala çok az siparişi var.Bazı şirketler sipariş için acele ediyor ve fiyat pazarlığı yaparken pes ediyorlar.Toplam piyasa fiyatı zor dengelemek. Yurtdışı tarafında ise yıl sonu yaklaşırken, bazı denizaşırı bölgelerdeki siparişler yavaşlıyor ve alıcılar fiyat indirimlerini izleyip beklemeye daha meyilli.

 

Önümüzdeki hafta piyasa tahmini

Fotovoltaik modüllerin fiyatı bu hafta biraz dalgalandı ve bazı fotovoltaik modüllerin teklifleri aşağı yönlü ayarlanmaya devam etti.Bu fiyatın önümüzdeki hafta da devam etmesi bekleniyor. Yılın sonlarına doğru, bazı Çinli fotovoltaik modül şirketleri teslimat hızlarını yavaşlattı.Fabrika, 2022'nin başında sorunsuz üretime hazırlanmak için Çin Yeni Yılı'ndan sonra ekipmanların bakım ve onarımına başladı. Yeni taç virüsü, düşük kış sıcaklıklarından etkilenir ve bazı bölgelerde hafif bir salgın meydana geldi, bu da ulaşımda aksamalara neden oldu ve hammaddelerin teslim süresini etkiledi. Nakliye açısından, Avrupa Noeli ve Çin Yeni Yılı nedeniyle nakliye fiyatları artmaya devam ediyor ve yer ayırtmak çok zor.Noel'de sipariş vermeyen müşteriler, sipariş vermeden önce Bahar Şenliği'nden sonra Çin'de kalmaya çalışıyor. Çoğu Çinli fotovoltaik modül fabrikası, yıldan önce çok sıkı teslimat sürelerine sahip olacak.