Return to site

Fotovoltaik sanayi tedarik zinciri fiyatları: yüksek fiyatlar geçici olarak sabittir, yalnızca M10 monokristal hücrelerin fiyatı artar

November 1, 2021

Fotovoltaik silikon malzeme: fiyat teklifi biraz dalgalandı ve polisilikon malzemenin renminbi teklifi iptal edildi

Fotovoltaik silikon malzeme fiyatı bu hafta biraz dalgalandı.Bu ayın sonuna doğru, çoğu fotovoltaik silikon malzeme şirketi Kasım ayı için sipariş görüşmelerine başladı.Piyasa geçen hafta 42.94 USD/KG fiyatını açıkladıktan sonra, daha az işlem vardı. pazar ve yeni siparişler imzalandı.Ana fiyatlar ağırlıklı olarak 41.53-42.47 USD/KG'de yoğunlaşıyor. Bununla birlikte, "enerji tüketiminin ikili kontrolü" politikasının etkisi altında, zaten arz sıkıntısı olan polisilikon malzemelerin piyasa arzı daha da sıkılaştı.Bazı gevşek siparişlerin fiyatları yükselmeye devam etti, ancak aşağı yönlü ödenmeyen. Polisilikon malzemeler açısından, mevcut işlem durumundaki daha fazla düşüş ve ürün pazar payının azalması nedeniyle, polisilikon malzeme projeleri için renminbi teklifleri bu hafta iptal edilecek.

Fotovoltaik silikon malzemelerin üretimini, işletimini ve sevkiyatını gözlemleyin.Çin'in on iki fotovoltaik silikon malzemeleri şirketi üretimde ve bunlardan biri kısıtlı elektrik politikası nedeniyle üretimi azaltmaya devam etti.Bu hafta bakım için yeni bir şirket eklendi. Şu anda bakım aşamasında olan 5 şirket var. Normal bakımda olan dört şirketin Kasım ayı başlarında üretime yeniden başlaması bekleniyor. Genel olarak, sınırlı güç yükünün azaltılmasının ve işletmelerin günlük bakımlarının etkisi nedeniyle, Çin'in Ekim ayındaki fotovoltaik silikon üretimi, temelde beklenen seviyeyle uyumlu olan bir önceki aya göre 42.000 tona düştü. Fotovoltaik silikon malzemelerin arzı dördüncü çeyrekte sınırlı kaldı. Genel arka plan altında, salgın silikon malzemelerinin teslimatını defalarca engelledi.Güç kısıtlama politikasının kuzeybatı bölgesindeki silikon malzemelerinin üretimini etkilemesi ve gelecekte yüksek seviyeleri korumak için silikon malzemelerinin fiyatını artırması bekleniyor.

Fotovoltaik silikon gofretler: istikrarlı teklifler ve aşağı akış beklemeye ve görmeye devam ediyor

Bu hafta, fotovoltaik silikon gofretlerin fiyatı istikrarı korumak için zayıftı ve aşağı akım bekleyip görmeye devam etti. Şu anda, fotovoltaik silikon gofret şirketlerinin farklı pazar stratejileri var.Dikey entegre şirketler, her bir bağlantının çalışma oranını düşürerek, yukarı akışlı fotovoltaik silikon malzeme fiyatlarını aşağı akış maliyetleri ve sevkiyatlar gibi faktörlere bağlı olarak istikrara kavuşturmaya çalışıyor.Uzman şirketler fotovoltaik tedarikini garanti ediyor. silikon gofretler Üretim ve ürün karı göz önüne alındığında, bazı şirketler, mevcut fotovoltaik silikon gofret fiyatlarının istikrarlı çalışmasını destekleyen OEM siparişleri ile nispeten yüksek bir üretim hattı başlatma seviyesini sürdürmeye devam ediyor. Orta ve alt güneş pili modülü şirketlerinin işletim oranları düşmeye devam ederken, fotovoltaik silikon levha segmenti kademeli olarak sevkiyat baskısını hissediyor.Kasım ayındaki yeni talepler karşısında, fotovoltaik silikon levha fiyatları genel olarak sabit. fotovoltaik silikon malzemelerin fiyatları yükselmeye devam ediyor, silikon Filmin basınç taşıma alanı sınırlıdır ve piyasa fiyatı daha da yükselebilir.

Mevcut ürünler arasında M10 monokristal silikon gofretler nispeten düşük bir fiyata sahip olup, ortalama fiyatı 1,07 USD/PC'dir.Son zamanlarda sevkiyatlar giderek artmıştır. Siparişler açısından, bu ayın sonuna doğru, çoğu şirket birbiri ardına fiyat vermeye başladı, ancak gerçek ticaret hacmi küçüktü ve aşağı yönlü bekle-gör atmosferi güçlendi. Fotovoltaik silikon gofretlerin çıktısı açısından, Qinghai, Yunnan, İç Moğolistan ve diğer yerlerde büyük voltaj sınırları vardır ve yerel fotovoltaik silikon gofret şirketlerinin çıktıları sınırlı olmaya devam etmektedir.

Güneş pilleri: fiyat teklifi biraz dalgalanıyor, sadece M10'un fiyatı artırılıyor

Güneş pillerinin fiyatı bu hafta biraz dalgalandı ve sadece M10'un fiyatı yükseltildi. Monokristal büyük boyutlu güneş pillerinin yüksek maliyet performansı nedeniyle, sevkiyatlar nispeten sorunsuzdur, ancak işlem fiyatı kabaca geçen hafta ile aynıdır.Şu anda, monokristal M10 ürünlerinin ana işlem fiyatı 0,18 USD/W'dir ve G12 ürünlerinin ana fiyatı 0.17 USD/ W civarındadır. Tek kristal G1 ürünlerinin fiyatları nispeten hafif dalgalanıyor ve piyasada hala yükselen sinyaller var, ancak genel durum zor. Polikristal güneş pilleri ile ilgili olarak, genel piyasa fiyatı 0.14 USD/W civarında sabit kaldı ve terminal talebinde önemli bir dalgalanma olmadı.

Mevcut pazarda, güneş modülü stoklarının birikmesi, pil tedarik talebinin daralması ve kurumsal elektrik kesintisi gibi faktörlerden etkilenen bazı şirketler 166 üretim hattını yeniledi veya kapattı ve büyük ölçekli üretim kapasitesi artmaya devam ediyor. büyük boyutlu pil pazarı rekabeti için pazar görünümünün kademeli olarak sertleşmesi bekleniyor. Buna ek olarak, pil şirketleri, gelecekte fotovoltaik silikon yonga levhalarının tedarik edilmesini sağlamak için üretime yönelik üreticilerle yakın zamanda uzun vadeli satın alma anlaşmaları imzaladı.

Güneş modülleri: Teklifler sabit kalır, modül şirketleri ve son müşteriler hala oyunun içindedir

Güneş enerjisi modüllerinin fiyatı bu hafta sabit kaldı ve siparişlerin aşağı yönlü imzalanmasına yönelik coşku yüksek değildi. Bir önceki dönemde güneş enerjisi modülü fiyatlarındaki artışın ardından bu hafta daha az sayıda yeni sipariş imzalandı.Nedeni, son müşterilerin sınırlı kar marjları ifade etmeleri ve güneş enerjisi modüllerindeki artışı kabul etmemeleridir.Ancak, kontrat fiyatlarının bazı solar modül firmaları piyasa fiyatını hiçbir zaman yakalayamadı.Siparişlere göre emir yürütmek zor.Solar modül şirketleri eski siparişlerin fiyatlarını yeniden ayarlamaya çalışıyor.İki taraf arasındaki oyun bariz, bu da hüsrana uğradı aşağı akımın malları alma hevesi Yeni siparişler azaltıldı ve güneş enerjisi modüllerinin envanterinde sürekli birikme eğilimi var. Şu anda güneş enerjisi modülü sektöründeki firmalar, özellikle bazı gecikmiş inşaat projeleri için gerekli olan çift camlı modüllerin üretimini aktif olarak azaltıyor ve bu da yapışkan film ve cam gibi yardımcı malzeme firmalarına belirli bir sevkiyat baskısı getirecek. Kasım ayında yardımcı malzemelerden taviz verilmesi bekleniyor. Öte yandan, Çin'in politika tarafı, yakın zamanda stok projelerinin şebekeye bağlanması konusundaki rehberliğini güçlendirdi ve planlanan garantili şebeke bağlantı projelerinin ve bazı dağıtılmış projelerin yıl sonunda kurulu kapasitenin ana itici gücü olması bekleniyor.

Gelecekteki fotovoltaik endüstri zincirinin fiyat tahmini:

Güneş enerjisi modüllerinin fiyatları geçtiğimiz hafta kısa bir süreliğine yüksek seviyede kaldı ancak yüksek fiyatlı siparişlerin sayısı sınırlı kaldı. Kasım ayına girerken güneş modüllerinin fiyatı bu fiyatta kalmaya devam edebilir. Fotovoltaik silikon malzemenin fiyatı temelde sabittir ve güneş modülü yardımcı malzemelerinin fiyat artışı hakkında bilgi yoktur, ancak sürekli artan küresel enflasyon tüm sektörü ve tüm endüstri zincirini etkilemeye mahkumdur. Mevcut fiyat enflasyondan çok fazla etkilenmese de, enflasyonun neden olduğu fiyat maliyetinin uzun vadede artmaya devam edeceği kaçınılmaz bir sonuçtur. Bu nedenle, en mantıklı enflasyonla mücadele stratejisi, parayı gerçek nesnelere dönüştürmektir. Güneş modüllerinin belli bir düzeyde anti-enflasyon kabiliyeti vardır, bu nedenle son zamanlardaki küresel fotovoltaik enerji santrali inşaat projeleri hız kesmeden artmıştır ve güneş modüllerinin fiyatları uzun vadede artmaya devam edecektir.Bu sadece bir zaman meselesi.