Return to site

Fotovoltaik endüstrisi tedarik zinciri fiyat raporu: yukarı akış fiyatları geçici olarak sabit ve modül fiyatlarının yavaş yükselişi norm haline geldi

October 25, 2021

 

Fotovoltaik silikon malzeme fiyatı: 

Bu hafta, fotovoltaik silikon malzemelerinbüyüme hızı yavaşladı ve monokristal malzemelerin işlem fiyatı biraz yükseldi.Birinci basamak fotovoltaik silikon malzeme şirketlerinin uzun vadelisiparişlerinin çoğu temel olarak indiğinden, piyasa kotasyonları önemli ölçüdeayarlanmadı, ancak az sayıda sipariş artmaya devam etti ve işlemler art arda yapıldı, bu da RMB döviz kurunun ABD doları karşısında sürekli güçlenmesinden ve Çin kotasyonlarındaki yüksek artıştan etkilenen denizaşırı piyasalarda bu hafta monokristal silikon malzemelerin ana fiyatı 40.24-43.06 USD/ KG seviyesinde, denizaşırı fotovoltaik silikon malzemelerin fiyatı bu hafta daha da arttı ve ortalama fiyat 36.603 USD/KG'ye ulaştı.   

Fotovoltaik silikon malzemelerinin üretimi,işletilmesi ve sevkiyatını gözlemleyen Çin'in on iki fotovoltaik silikonmalzemesi firması üretimde olup, bu hafta iki yeni firma rutin bakımagirer.Biri elektrikten etkilenen toplam 4 firma bakımdadır. kısıtlamapolitikası. Ekim ayından bu yana Çin'in fotovoltaik silikon malzemelerinin fiyatı %20'den fazla arttı.İki ana nedeni var: Birincisi, silikon tozu ve diğer hammaddelerdeki artış, silikon malzemelerin maliyetinde önemli bir artışa neden oldu. İkincisi, mevcut fotovoltaik silikon malzeme fiyat artışları, sorunsuz bir şekilde aşağı akışa aktarılabilir ve piyasa, fotovoltaik silikon malzeme tekliflerini yüksek derecede kabul eder. Aşağı yöndeki talebin sürekli olarak çekilmesi ve fotovoltaik silikon malzemelerin nispeten kısa tedariki ile bazı şirketler Kasım sipariş imzalama sürecini başlattı, ancak bazı bölgelerde tekrarlanan salgın hastalıklar lojistik maliyetlerinin artmasına ve teslimatların engellenmesine neden oldu. malzeme silikon tozu Fiyatlar yüksek kalmaya devam ediyor, elektrik kesintisi politikaları ve diğer etkiler, piyasadaki istikrarsızlık faktörleri baş gösteriyor ve fotovoltaik silikon malzemelerinin tedarik durumu hala belirsiz.   

Güneş gofret fiyatı 

Bu hafta solar gofret talebi toparlandı vesolar gofret fiyatları istikrarlı bir şekilde devam ediyor. Önde gelen silikongofret şirketlerinin geçen hafta yaptığı fiyat ayarlamalarını takiben,piyasadaki diğer ikinci ve üçüncü kademe şirketler de bunu izledi.Alt tarafışirketler, yakın gelecekte fiyat artışlarını kabul etmeyi bekliyor ve izliyor, bu da pazarda hafif bir toparlanmaya neden oldu. genel güneş gofret siparişleri. Bu hafta, G1 ve M6 monokristal silikon gofret fiyatları 0,87 USD/PC ve 0,90 USD/PC'de sabitlenirken, M10 ve G12 silikon gofret fiyatları 1,08 USD/PC ve 1,42 USD/PC'de sabitlendi. Kısa vadede aşağı yönlü talebin kademeli olarak artması ve Çin'deki güneş silikonlu gofretlerin fiyatının fotovoltaik silikon malzemelerin fiyatlarındaki dalgalanmaları iletmeye devam etmesi bekleniyor. Ancak çalışma oranları açısından farklı firmaların farklı çalışma oranları vardır.Dikey entegre firmalar daha yüksek çalışma oranlarına sahiptir ve bazı firmalar solar gofret OEM siparişlerini kabul ederek üretim operasyonlarını sürdürürler. Bazı şirketler "Kasım" tatilinden önce üretimi kesti ve tatilden sonra toparlanmadı.Genel piyasa işletim oranı hala düşük seviyede.   

Polikristal silikon gofretler açısından,erken aşamada güç kısıtlamalarının ve artan hammadde maliyetlerinin etkisinedeniyle, polikristal silikon gofret şirketleri üretim kesintileri ilekarşılık verdi.Bu hafta genel fiyat nispeten sabit kaldı.Yurt içi polikristalsilikon gofret fiyatları ve yurt dışında 0,38 USD/PC ve 0,329 USD/PC idi.     

Güneş pili 

Güneş pili fiyatları bu hafta birazdalgalandı ve denizaşırı fiyat teklifleri yükseldi. Döviz kuru dalgalanmalarındanetkilenen denizaşırı güneş pillerinin fiyatları biraz yükseldi. Şu anda, Çin'demonokristal M6, M10 ve G12'nin ortalama piyasa fiyatı 1.12 USD/W'de sabit vemonokristal G1 hücrelerinin teklifi 0.18 USD/W civarında.Polikristal hücreler için genel pazar nispeten istikrarlı.   

Son zamanlarda, yukarı akış endüstrisizinciri tarafından yönlendirilen güneş pillerinin maliyeti keskin bir şekildearttı, ancak terminal kabulü düşük.Üst akış maliyeti artmaya devam ettikçe,yeni siparişlerin sayısı azaldı. Ekim ayında bazı bölgelerde elektrikkesintisinin devam eden etkisi ile birleştiğinde, mevcut güneş pili piyasası işletim oranı önceki dönemde temel olarak düşük seviyeye düştü ve üretimin azaltılması hala çoğu şirketin mevcut tepkisi.   

PV modül fiyatı 

Fotovoltaik modüllerin piyasa fiyatı buhafta geçici olarak sabit, ancak işletmelerin teklifleri hala kaotik. G1 ve M6modüllerinin bu haftaki ortalama piyasa fiyatı 0,30 USD/W ve 0,32 USD/W, M10 veG12 modüllerinin ortalama fiyatı ise 0,33 USD/W. Ekim ayındaki fiyat artışı,piyasadaki sipariş sayısında hafif bir daralmaya neden oldu.Fotovoltaik modül sonu ile sistem satıcısı arasındaki oyun ortada ve bazı projelerin tedariki askıya alındı. Halihazırda yurtiçi ve yurtdışındaki ihale projelerinin teklifleri bir önceki döneme göre önemli ölçüde artmıştır.Terminal elektrik fiyatlarındaki olumlu beklentilere bağlı olarak fotovoltaik modüllerin işletme oranı ve sipariş fiyatları "11" tatilinin ardından yükselmiş, işletmelerin envanteri de artmaktadır. Bu hafta, fotovoltaik modüllerin teklifleri bir bütün olarak sabit kaldı ve teklifler hala kaotikti.Bazı teklifler 0.36 USD/W kadar yüksekti ve bazı ikinci ve üçüncü kademe fotovoltaik modül şirketlerinin teklifleri hala USD civarındaydı. 0.31/W.   

Şu anda, güç kısıtlamalarından etkilenmeyenfotovoltaik modül fabrikaları tam üretimde ve siparişler zamanında teslimediliyor, ancak fotovoltaik silikon malzeme ve yardımcı malzemelerin artanfiyatlarının neden olduğu maliyet baskısı hala az değil. Eski müşterilerinmallar için sabit fiyatları var ve yeni müşteriler hala kenarda.Projesi olan müşteriler, proje takviminin etkisi nedeniyle mümkün olan en kısa sürede fotovoltaik modülleri satın almayı düşünmelidir.   

PV modülü fiyat tahmini: 

Geçen hafta fotovoltaik modül fiyatları yavaşyükselmeye devam etti ve teklif sadece yüksekti.Önümüzdeki hafta bu yüksekseviyede kısa bir süre kalabilirim ancak fotovoltaik modül fabrikalarınınçalışma hızı elektrik kesintisi nedeniyle yetersiz Fotovoltaik santralprojeleri için mevcut sipariş talebini karşılayamayan fiyat devam ediyor Yavaş yükselme olasılığı da daha fazla. Silisyum malzemeler hariç fotovoltaik malzemelerin mevcut fiyatı geçici olarak sabittir, bu da fotovoltaik modüllerin maliyeti üzerindeki baskıyı biraz azaltır. İnşaatı devam eden projeleri olan yatırımcılar, inşaat süresi acil değilse satın almadan önce bir süre bekleyip görebilirler, ancak fiyat düşüşü olası değildir. Proje teslim tarihi uzatılamazsa, fotovoltaik modüllerin fiyatlarındaki sürekli artışın neden olduğu kayıpları önlemek için fotovoltaik modüllerin önceden satın alınması tavsiye edilir.