Return to site

Fotovoltaik modüller ve yukarı akışlı endüstriyel zincir için gerçek zamanlı fiyat teklifleri 2 Ekim 8 Ekim 2021

October 8, 2021

Güneş sınıfı silikon malzemelerin fiyat eğilimi

Bu hafta, Çin'in karbon emisyonu düzenlemeleri nedeniyle, güneş sınıfı silikon malzeme piyasası, kurumsal güç tüketimine ve sınırlı kurumsal üretime kısıtlamalar getirdi.Genel fiyat yükseldi. Piyasadaki güneş dereceli monokristal silikon malzemelerin fiyatı yaklaşık %25'lik bir artışla RMB255/KG-RMB260/KG (USD36/KG) seviyesinde ve polikristal silikon malzemelerin fiyatı RMB130/KG-RMB135/KG 'te tutulmaktadır. (USD18,5/KG) Yaklaşık 24,6% arttı. İkinci ve üçüncü kademe güneş sınıfı monokristal silikon malzemelerin toplu sipariş fiyatı, hafifçe RMB270/KG'ye (USD37,25 /KG) ayarlandı ve artış oranı yaklaşık 25.5% oldu.

Güneş sınıfı silikon üreticileri, Çin'in elektrik kullanımı üzerindeki katı kısıtlamaları nedeniyle, büyük ölçekli güneş sınıfı silikon şirketlerinin üretimini büyük ölçüde etkiledi ve bu da arz ve talep, işletme ve sevkiyat koşulları arasındaki çelişkiyi daha da ağırlaştıracak. ana güneş sınıfları Silikon malzeme şirketlerinin üretimi 40-50% oranında etkilemesi bekleniyor ve birçok yerli polisilikon malzeme şirketi, üretimi askıya almak, hata ayıklamak ve ekipmanı elden geçirmek için bir kısıtlama politikası uyguladı. Son zamanlarda Çin, fabrika güç tüketimine ve fabrika üretimine kısıtlamalar getirdi.2021'in sonundan önce herhangi bir gevşeme belirtisi olmaması bekleniyor.Daha sonraki politikaların eğilimi tahmin edilemez.Kısa vadede, fotovoltaik silikon malzeme tedariği Pazar arzı aşıyor.Aşağı akışlı fotovoltaik silikon gofret şirketleri satın almayı temelde durdurdu.XINJIANG, NINGXIA, QINGHAI, vb. güneş sınıfı silikon malzemelerin ana kaynaklarıdır ve fotovoltaik endüstrisinin müteakip etkisinin sürekli olarak gözlemlenmesi gerekir. Genel olarak, fabrikaların güç tüketimini kısıtlama politikası nedeniyle, Çin'de Ekim, Kasım ve Aralık aylarında güneş sınıfı silikon malzemelerin üretimi, talep edilen çıktının çok altındaydı ve aradaki fark çok büyüktü. Güneş sınıfı silikon malzemenin sonraki aşamasında, güneş sınıfı silikon malzemenin fiyatı, kısıtlama politikasında herhangi bir değişiklik olmaması koşuluyla şiddetli bir şekilde dalgalanacaktır; bu, fotovoltaik panellerin fiyatındaki artışı büyük ölçüde teşvik edecektir. sonraki dönem.

Fotovoltaik gofret fiyat trendi

Bu hafta fotovoltaik silikon gofret pazarında silikon malzemelerinin artması nedeniyle, birçok büyük fotovoltaik silikon gofret üreticisinin sevkiyatları ve teklifleri askıya alındı. Çin'in Ulusal Bayram tatilinin (8 Ekim'de resmi çalışma) bildirilmesinden sonra fiyatlar yükseltilecek.Artışın büyüklüğünün gözlemlenmesi gerekiyor.Düşük fiyatlı stok kaynaklarının erken dönemde kademeli olarak azalmasıyla birlikte fotovoltaik fiyatı fotovoltaik monokristal silikon gofret G1 158.75mm, fotovoltaik monokristal silikon gofret M6 166mm, fotovoltaik monokristal silikon gofret M10 182mm, fotovoltaik monokristal silikon gofret G12 210mm fotovoltaik silikon gofret, en son Ulusal tatil fiyatları nedeniyle birkaç büyük fotovoltaik silikon gofret üreticisinin Ekim ayında en düşük fiyatı fotovoltaik güneş silikon gofretlerinin en düşük fiyatının %10'dan fazla olması bekleniyor Fotovoltaik polikristal silikon gofretler açısından, güneş sınıfı silikonun yükselen fiyatı nedeniyle piyasa işlemleri durgun malzemeler ve sonraki polikristal hücre üreticileri kenardadır.

Çin'in işletmelerin elektrik kullanımını kısıtlama politikasından etkilenen fotovoltaik silikon gofret işletmelerinin çoğu çalışma koşullarını azaltmış ve kapasite kullanım oranları 60-70% 'e ulaşmıştır. Ay sonuna doğru, fotovoltaik silikon gofret şirketleri, yukarı akışlı güneş sınıfı silikon malzemelerin fiyatlarındaki artış, yetersiz tedarik artışları, bazı şirketlerin üretim kesintilerinin etkisi ve artan üretim maliyetleri nedeniyle piyasa görünümü siparişlerini imzalamak üzere. , fotovoltaik silikon gofretlerin alımı azaldı ve piyasa fiyatı gelecekte artmaya devam edecek.Fotovoltaik silikon gofretlerin fiyatındaki ana faktör, güneş sınıfı silikon malzemelerin etkisi ve Çin'in elektrik kesinti politikasıdır.Maliyet baskısı fotovoltaik silikon levha şirketlerinin sayısı keskin bir şekilde arttı ve fotovoltaik silikon levhaların fiyatı artmaya devam edecek.

Güneş pili fiyat trendi

Bu hafta, güneş enerjisi sınıfı silikon malzemelerin fiyat artışı ve kurumsal güç tüketimindeki kısıtlamalar ve kurumsal üretim politikalarındaki kısıtlamalar nedeniyle güneş pilleri üzerindeki baskı iki katına çıktı Kapasite kullanım oranı 50-60% ve piyasa fiyatları kaotik . Yakın gelecekte güneş pillerinin fiyatını etkileyen en büyük faktör şudur. Eylül ayının sonunda, güneş sınıfı silikon malzemeleri keskin bir şekilde yükseldi ve önde gelen fotovoltaik silikon levha şirketlerinin fiyat tekliflerini durdurmasına neden oldu.Birkaç şirket tarafından teklif edilen fotovoltaik silikon levhaların fiyatı yaklaşık 10% arttı, bu da güneş pili maliyetlerinin yükselmesine ve çok az kâra neden oldu. veya kayıp. Güneş pili üreticilerinin üretim durdurma maliyeti çok yüksek olduğundan, üretim durdurulup yeniden başlatıldığında, malzeme israfı ve normal üretimden önce uzun vadeli hata ayıklama olacaktır.Bu nedenle, kurumsal güç tüketimini kısıtlama politikasının üzerinde daha ciddi bir etkisi olacaktır. güneş pili şirketleri Güneş pili şirketleri Üretimi durdurmak kolay değildir, bir kez durdurulduğunda bir daha kolay kolay yeniden başlamaz. Aşağı akım fotovoltaik güneş modülü üreticileri, artan elektrik kesintisi fiyatları ve EVA alüminyum çerçeve nedeniyle güneş panellerinin satın alma siparişi önemli ölçüde azaldı. Ancak, güneş sınıfı silikon malzemelerin fiyat artışının neden olduğu fotovoltaik silikon gofretlerin fiyat artışı ve kurumsal güç tüketimini kısıtlama politikasının (haftada 3 gün çalışmayı durdurma, 4 gün çalışma) etkisi nedeniyle, işletim oranı düşüktür ve sonraki güneş pilleri arzı sıkıdır ve fiyat daha da artacaktır. Bazı güneş pili şirketleri teklifleri ve sevkiyatları askıya aldı ve güneş pillerinin Ekim ayında yaklaşık %5-12 oranında artması bekleniyor.

Çeşitli boyutlardaki güneş pili ürünlerinin Eylül ayı sonundaki mevcut fiyatı M6 166mm güneş pilleri için RMB1,14/W (USD0,18/W)'dir.Büyük ebatlı ürünler artan maliyetler ve aşağı yönlü talep tarafından yönlendirilmektedir. G12 210mm güneş pilleri Fiyatlar RMB1,10/W (USD0,161/W) ve  RMB1,09/W (USD0,157/W) şeklindedir. Ekim ayının başında, önde gelen birçok güneş pili üreticisi, elektrik kullanım politikalarındaki kısıtlamalar nedeniyle, güneş pillerinin kısıtlı arzını ağırlaştıracak ve fiyat artışının şiddetli olması nedeniyle üretimlerini azalttı.Bileşen ve yardımcı malzemelerin maliyeti arttı. , Ekim üretim programı beklentileri karşılamayabilir ve işletim oranı düştü.Güneş pillerinin fiyat ayarlaması, alt fotovoltaik modül şirketlerinin sipariş durumunun kararını gerektiriyor.Güneş pillerinin fiyatı Ekim ayında daha da artacak.

PV modülü fiyat trendi

Fotovoltaik modüllerin fiyatı bu hafta keskin bir şekilde arttı Birinci kademe fotovoltaik modül şirketleri Eylül sonunda kote etti M10 182mm fotovoltaik modül 400W-550W fotovoltaik modül fabrika fiyatı RMB1,95/W (USD0,275/W), G12 210mm güneş pili modülü 400W-520W Fabrika çıkış fiyatı, RMB1.93/W (USD0.273/W), çift taraflı fotovoltaik modül RMB2.0/W (USD0.28/W). Fotovoltaik güneş modülleri, alüminyum çerçeve, cam, bağlantı kutusu ve silika jelin kapsüllenmesi için EVA fiyatı ve güneş pillerinin fiyatı arttı.Ayrıca, modül şirketleri temelde elektrik kullanımını kısıtlamak için bildirimler aldı ve yalnızca haftada 3 gün çalışmayı bırak 4 gün çalıştıktan sonra fotovoltaik modül üreticileri zor durumda. İkinci ve üçüncü kademe fotovoltaik modül şirketleri, yaklaşık %50'lik bir işletim oranıyla bekle-gör durumundadır. Aşağı akışlı fotovoltaik EPC kurulumcuları, fiyatı artan fotovoltaik modülleri bekleyip görür ve satın alma istekleri düşüktür. Fotovoltaik enerji santrali proje partilerinin maliyet baskısı çok yüksektir ve şu anda fotovoltaik modül üreticileri kaybın eşiğindedir. Hükümetin kısıtlama politikası kapsamında fotovoltaik modüllerin üretim maliyeti yüksektir.İşletme hızı yetersizdir.Fotovoltaik modül fabrikalarının çıktısı azaldıkça, fotovoltaik modüllerin arzı yetersizdir.Güneş paneli fiyatlarının devam etmesi beklenmektedir. Ekim'den Kasım'a kadar yükselecek.

Güneş paneli fiyat trend tahmini

Fotovoltaik sektörü Çin'in hakim olduğu bir sektör.Silikon malzemeler, silikon gofretler, güneş pilleri ve fotovoltaik modüller her ürünün %70'inden fazlasını oluşturuyor.Güneydoğu Asya'daki fotovoltaik modül firmalarının da Çinli firmaların yatırımı ve kontrolü altında olduğunu düşünürsek , fotovoltaik modüller %90'dan fazlasını oluşturuyor. Çin'in fotovoltaik enerji santrali kurulumları, dünya toplamının %50'sinden fazlasını oluşturuyor, bu nedenle Çin'deki fotovoltaik modüllerin arz ve talebi, diğer bölgelerdeki fiyat ve kurulum hacmini belirliyor.

Bu kez, Çin'in işletmeler tarafından elektrik kullanımını kısıtlama politikası, çeşitli fotovoltaik endüstri zincirlerinin üretiminde genel bir düşüşe ve arz sıkıntısına yol açtı.Güneş sınıfı silikon malzemeleri, fotovoltaik silikon levhalar ve güneş pillerinin fiyatları devam ediyor yükselmek ve hammadde sıkıntısı, EVA film ve alüminyum çerçeveler ve fiyatlar Yükselen, fotovoltaik modül şirketlerinin başı dertte ve işletme hızının düşük olması, tüm dünyada ürün kıtlığını daha da kötüleştirdi.

Fotovoltaik modüllerin fiyatlarının Ekim'den Kasım'a kadar keskin bir şekilde dalgalanması ve 2021'in sonundan önce yükselmeye devam etmesi bekleniyor.