Return to site

Konut çatılarına güneş panelleri kurmak için önlemler

September 30, 2021

Yerleşik çatı güneş enerjisi üretimi, enerji tasarrufu, emisyon azaltma ve yeşil çevre koruma özellikleri ile tüm dünyada popülerdir. Gittikçe daha fazla villa sahibi, dekorasyon için standart ekipman olarak dağıtılmış fotovoltaik kullanıyor. Dağıtılmış fotovoltaiklerin kurulumu sırasında nelere dikkat edilmelidir?

1. Konut çatısı güneş enerjisi kurulumuna uygun mu?

Dağıtılmış fotovoltaiklerin çatıya kurulması gerektiğinden, çatı koşulları için gereklilikler vardır.

Öncelikle kendinize ait bir çatınızın olması gerekiyor. Bir çatıya sahip olmak en iyi koşuldur.

İkincisi, çatının alanı ve yönü, doğrudan elektrik üretim durumuna yol açar. Geniş alanlı güneye bakan çatı, kesinlikle dağıtılmış fotovoltaiklerin favorisidir. Sadece güneş panellerini maksimuma kurmakla kalmaz, aynı zamanda güç üretiminin verimliliğini de maksimuma çıkarır. Ancak gerçekte, bu tür çatılar sonuçta bir azınlıktır. Çatıların çoğunda küçük çatı alanı ve kuzeye bakma gibi sorunlar vardır. Dağıtılmış fotovoltaik kurulum sürecinde bu küçük bir engel olmamasına rağmen, profesyonel yerleşim tasarımı sayesinde çatının kullanım verimliliği en üst düzeye çıkarılabilir.

Son olarak, çatının yakınında engeller olup olmadığı da dağıtılmış fotovoltaik güç üretiminin verimliliğini doğrudan etkiler. Çatı çevresinde telefon direği, uydu saksısı, ağaç gibi engeller olabilir. Ağaçlar vb. için uygun budama ile kaçınılabilir. Ancak, telefon direkleri gibi kaçınılmaz faktörler için, gölge etki aralığını hesaplamak için yalnızca gölge analizi kullanılabilir. Sonraki yerleşimde referans olarak, en güçlü yerleşim tasarımını tasarlayın.

2. Profesyonel bir fotovoltaik enerji üretim sistemi hizmet sağlayıcısı seçin

Uygun bir çatı ile profesyonel bir fotovoltaik enerji üretim sistemi hizmet sağlayıcısı seçmeniz gerekir.

Dağıtılmış fotovoltaik kurulumu profesyonel teknoloji gerektirir.İnşaat personelinin hidroelektrikte bir geçmişe sahip olması, yapıyı anlaması, çizimleri anlaması, elektriği anlaması ve çeşitli aletlerin kullanımına ve fotovoltaik sistemin özelliklerine aşina olması gerekir. Fotovoltaik sistemin tasarım ömrü 25 yıl olduğundan, sistemin olabildiğince güvenli ve kararlı olması, yardımcı malzeme ve donanımların uzun ömürlü olabilmesi gerekmektedir. Çatının, birden fazla su yalıtım tekniğiyle bile su geçirmez hale gelmesi için belirli bir anda kırık deliklerle sabitlenmesi gerekir.