Return to site

Fotovoltaik EndüstrisiTedarik Zinciri Fiyat Raporu

13 Eylül-19 Eylül 2021

September 22, 2021

 

Güneş silikonmalzemesi 

Silikonmalzemelerin fiyatı bu hafta yükselmeye devam etti ve işlemler ağırlıklı olaraktoplu siparişlerden yapıldı. Aşağı akışlı silikon gofretlerin çalışma hızındakisürekli artışla birlikte, silikon malzemeleri için toplu siparişlere olan talepönemli ölçüde arttı.Çoğu büyük birinci hat şirketi, siparişlerini erken aşamadaEylül ayında kilitledi ve siparişten teslim aşamasındadır. -Sipariş teslimi.Temeldesatış için marj yok.Bazı firmalar Ekim ayında da sipariş vermişler.İmzalandı. Silikon malzemelerinin kademeli olarak sıkı arzı altında, silikon malzeme pazarındaki az sayıda toplu siparişin teklifleri hafifçe yükseldi ve monokristal silikon malzemelerin ana akım tekliflerini yaklaşık 215 yuan/KG'ye ve polikristal malzeme tekliflerini 105 yuan'a itti. /KİLOGRAM. 

Silikon malzemebağlantısının üretim operasyonunu ve sevkiyat durumunu gözlemleyerek,Jiangsu'daki bir şirketin bazı üretim hatlarını elden geçirdiği on iki yerlisilikon malzeme şirketi üretimdedir ve çıktı etkisi nispeten küçüktür, gerikalan ana şirketler ise temelde tam üretim. Yurtiçi enerji tüketimi ikilikontrol politikasından etkilenen Yunnan'daki endüstriyel silikon üretimi Eylülayından Aralık ayına kadar %90 oranında azaltılacak ve yerli polisilikon hammaddeleri silikon dumanının fiyatının gelecekte önemli ölçüde artması bekleniyor. Bu aşamada, aşağı akışlı pil bileşenlerine olan talep serbest bırakılmaya devam ediyor ve silikon gofret bağlantısında hammadde satın alma hevesi yüksek.Silikon malzemelerin fiyatının, aşağı akış pilinden önce hala istikrarlı bir artış eğilimi göstermesi bekleniyor. bileşen hammadde envanteri tükendi.   

güneş gofret   

Bu hafta,silikon gofretlerin fiyatı artmaya devam etti ve polikristalin fiyatı geçiciolarak sabit kaldı. Bu hafta Longi yeni bir teklif turu açıkladı.Ağustos ayınagöre az da olsa ek artışlar olsa da %5 civarında arttı ki bu önemli birartış.Fiyatların düzeltilmesi az sayıda şirketin takibe girmesine neden oldu. G1 ve M6monokristal silikon gofret fiyatlarının sırasıyla 5,15 yuan/parça ve 5,25yuan/parçaya ulaşmasını teşvik edin.Son zamanlarda alt pil şirketlerininişletim oranlarının yukarı doğru ayarlanması nedeniyle, piyasadaki silikon gofret talebi artmaya devam ediyor ve silikon gofretlerin genel çalışma oranı arttı.Özellikle, büyük boyutlu ürünlerin çıktı oranı artmaya devam ediyor.Şu anda, birinci basamak şirketlerin M10 silikon gofretlerinin teklifi parça başına 6.41 yuan'a yükseldi ve M10'un fiyatı da M6'dan yaklaşık %20 daha yüksek.   

Polikristalaçısından, alıntılar biraz kafa karıştırıcıydı. Hindistan pazarındakimonokristal talepteki kademeli artışla birleştiğinde, önceki yükseliş trendiaşağı yönlü talebi etkilemeye başladığından, bazı şirketler aşağı yönlü tedarikhızını yavaşlattı.Genel polikristal fiyat istikrara kavuştu ve dip kaynaklarkademeli olarak azaldı. Bu hafta, yurt içi ve yurt dışı silikon gofretfiyatları 2.35 yuan./Adet ve 0.321$/adet'te sabitlendi.   

Güneş pili 

Bu hafta, pilfiyatları bir bütün olarak sabit kaldı ve hücre segmenti üzerindeki maliyetbaskısı artmaya devam etti. Talebin kademeli olarak toparlanması ile birlikte,alt bileşen üreticilerinin çalışma oranı arttı.Çoğu pil şirketi, çalışmaoranlarını kademeli olarak artırdı ve mevcut silikon gofret fiyat artışlarınıkademeli olarak kabul etti.Genel piyasa çalışma koşulları geçen aya göre önemliölçüde daha iyi oldu . Hücre segmentinde bir önceki fiyat artışının ardından terminal alım talebi bir miktar düştü ve yüksek seviyenin kabulü düşüktü. Şu anda, çeşitli boyutlardaki hücre ürünlerinin fiyatları önceki dönemde temel olarak yüksek noktaya ulaştı.Bunlar arasında M6 hücrelerinin fiyatı 1,06 yuan/W.Büyük boyutlu ürünler, artan maliyetler ve aşağı yönlü talep tarafından yönlendiriliyor. M10 ve G12 hücrelerinin fiyatları sırasıyla 1.06 yuan/W ve 1.04 yuan. /W. Bu hafta silikon gofret fiyatlarındaki önemli artışla birlikte, pil fiyatlarının da yakın zamanda maliyet baskısını geçerek buna uyması bekleniyor.   

Polikristalpiller için fiyatlar bu hafta sabitlendi. Erken aşamadaki polikristalürünlerindeki önemli artış nedeniyle, polikristal pillerin fiyatı da buna bağlıve düşük maliyetli kaynakları bulmak çok zor. Ancak, alt polikristalfiyatlarının kabulü sınırlıdır ve bekle-gör durumu güçlenmektedir.Bu haftapolikristal pillerin yurtiçi ve yurtdışındaki fiyatları 0.82RMB/W ve 0.112USD/Wseviyelerindedir.   

fotovoltaikmodül   

1 Bu hafta,Çin'deki güneş enerjisi modülleri fiyatları sabit kaldı. Silikon malzemelerinfiyatı son zamanlarda önemli ölçüde artmasına rağmen, endüstriyel zincirdekiçeşitli bağlantıların maliyeti katman katman arttığından, fotovoltaikmodüllerin fiyatı neredeyse hiç önemli ölçüde değişmedi. Bazı bileşenüreticileri, hammadde fiyatlarının artmasına ve yardımcı malzemelerin artmasınave bileşen maliyetlerinin artmasına rağmen, terminalin daha fazla fiyat artışını kabul etmesinin, bileşen üreticilerinin maliyetleri fiyat artışları yoluyla yansıtamamasına neden olduğunu bildirmiştir. 

2 Büyük boyutlumodüller kademeli olarak pazarın ana akımı haline gelecek, talep serbestbırakılmaya devam edecek ve kurumsal rekabet giderek daha şiddetli halegelecektir.182MM ve 210M hücrelerden oluşan hafif panel versiyonu ve giderekdaha eksiksiz fotovoltaik sistem giderek daha fazla hale gelecektir. piyasanınana akımı ve fiyat savaşları piyasa görünümünde büyük ölçekli rekabet halinegelebilir. 

3 Çin pazarınıgözlemleyerek, tüm ilçe, önümüzdeki üç yıl içinde Çin'in dağıtılmış fotovoltaikpazarının gelişme alanını etkin bir şekilde garanti edecek, fotovoltaik güneşpanellerinin aşırı kapasitesini çözecek, başvuru için pilot alanlarınlistesinin belirlenmesini destekledi ve kısa vadede fotovoltaik sektörününfiyatının düşmesine neden olmaz. 

4 İhracataçısından: ciddi liman tıkanıklığı, nakliye programlarındaki ciddi gecikmelerve tarihsel olarak yüksek deniz navlun oranları nedeniyle Avrupa, Asya, Afrika,Güney Amerika pazarları, yerel fotovoltaik pazarında yetersiz arz ve artan spotfiyatlar ile sonuçlanıyor. Kuzey Amerika ülkelerinde, Güneydoğu Asya, Vietnam,Malezya, Tayland ve diğer ülkelerdeki şiddetli salgın nedeniyle güneşmodüllerinin üretimi azalmış, daha ciddi destinasyonlarda liman tıkanıklığı, nakliye programlarındaki gecikmeler ve yükselen nakliye ücretleri ciddi sorunlara yol açmıştır. yerel fotovoltaik pazarındaki kıtlıklar ve artan spot fiyatlar.   

Güneş panelipazar tahmini   

Daha sonrakiaşamada güneş modüllerinin fiyatı Çin'deki yoğun talepten kaynaklanmaktadır.Sonzamanlarda modüllerde kullanılan cam, EVA, alüminyum çerçeve gibi yardımcımalzemelerin ve diğer malzemelerin fiyatları yükselmeye devam etmiş vefotovoltaik fiyatları yükselmeye devam etmiştir. Çin'deki modüller yüksekseviyede çalışıyor. 

Denizaşırıpazarlar açısından, nakliye ücretlerinin sürekli artması ve salgının etkisinedeniyle fotovoltaik sanayi zinciri sıkılaşmaya devam ediyor ve çeşitli bölgeve ülkelerde güneş modüllerinin fiyatları yükselmeye devam edecek. Aralık2021'den önce büyük çaplı bir düşüşe yer yok.