Return to site

Fotovoltaik Endüstrisi Tedarik Zinciri Fiyat Raporu

 

30 Ağustos-3 Eylül

September 7, 2021

 

Güneş Silikon Malzemesi 

Silisyum malzemeteklifleri bu hafta yükselmeye devam etti ve tek ve çok kristalli malzemefiyatlarının tümü yükseliş eğilimi gösterdi. Şu anda, silikon malzemeleri pazarındaki bazı birinci basamakşirketler, Eylül siparişlerini arka arkaya imzaladı.İşlem durumuna göre,sipariş hacminde belirgin artış işaretleri var. Piyasa kotasyonları açısından,bazı alt şirketler daha yüksek bir kabul derecesine sahiptir. Aktif alımlar, buhafta tek kristal malzemelerin fiyatını 31.94USD/KG'ye ve polikristalmalzemelerin fiyatını 15.82 yuan/KG'ye itti.   

Silikon malzemebağlantısının üretim operasyonunu ve sevkiyat durumunu gözlemleyen Çin'de oniki silikon malzeme firması üretimde, Eylül ayında, Çin'deki iki veya üçşirketin, az miktarda silikon üretimini etkileyen bakım planları vardı.Denizaşırı üretim kapasitesi arasında, Eylül ayında istikrarlı bir silikonmalzeme tedariki sağlamak için Malezya menşeli bakım planı dördüncü çeyreğeertelendi. Bununla birlikte, salgın önleme ve kontrolün teslimat döngüsünüetkileyen ikili etkileri ve nakliye fiyatlarının düşmesinin zorluğu nedeniyle,ithal edilen silikon malzemelerin fiyatı hala yüksek bir seviyede seyrediyor.   

Genel silikonmalzeme piyasası açısından, alt işletim oranlarının hızlı toparlanması ve stoktalebi, silikon malzeme piyasasının arz açığına kaymasını hızlandırdı.Metalsilikon da dahil olmak üzere silikon malzeme hammaddelerinin fiyatları daartıyor ve silikon malzeme şirketleri yükselmek için güçlü bir isteklilik. Bazımalzeme şirketleri, siparişin bu hafta imzalanmasından sonra kalan stokun fazlaolmadığını bildirdi.Gelecek hafta açık olmayan siparişler için sürekli talepvarsa, silikon malzemelerinin piyasa fiyatı yükselmeye devam edecek.   

Güneş Gofret 

Bu hafta,silikon gofret şirketlerinin teklifleri yükselmeye devam etti ve pazarınpopülaritesi hızlandı. Önde gelen şirketler tekliflerini yükselttikçe, çoğusilikon gofret şirketi uygun ve uzlaşılmış işlemleri takip etti. Silikongofretlere yönelik son talep arttıkça, piyasa siparişleri önemli ölçüde arttıve bazı şirketler artan piyasa talebiyle başa çıkmak için işletim oranlarınıyükseltti. Şu anda, ikibirinci kademe silikon gofret şirketinin işletme oranları hızla toparlandı,silikon gofretlerin yeni genişletilmiş üretim kapasitesi piyasaya sürülmeyedevam etti ve silikon gofret sektörü, kurumsal rekabette yeni bir aşamayagirdi. Silikon malzemelerinin sıkı tedariki altında, silikon gofretlerinfiyatına, istikrarlı bir silikon malzemeleri ve yeterli malzeme tedarikine sahip silikon gofret şirketlerinin hala hakim olması bekleniyor.   

Polikristalsilikon gofretlerle ilgili olarak, piyasadaki sınırlı polikristal kaynaklarnedeniyle, piyasada polikristal silikona talep olduğunda, polikristal silikonunfiyatı hemen ayarlanacaktır. Monokristal silikon gofretlerlekarşılaştırıldığında, polikristal silikon gofretlerin teklifi, günde neredeysebir fiyatla son derece esnektir. Bu hafta, Çin yerli ve yabancı silikon gofretlerinpolikristal piyasasında fiyatı 0.33USD/adet ve 0.293USD/adet'e yükseltildi.   

Güneş Pili 

Bu hafta, pilfiyatları biraz yükseltildi. Hücre segmentinde lider bir şirket Eylülfiyatlarını açıklarken, hücre ürünleri 0.003-0.004USD/W arttı, Lider firmanın herkategorisinin ürünleri arasında, M6 ile karşılaştırıldığında, G12 pillerinfiyatı daha yavaş arttı ve G1 pillerin fiyatı sabit kaldı. Polikristalürünlerin teklifini iptal edin. Liderin talepteki değişikliklere uyumsağladığını ve eş zamanlı olarak büyük ölçekli pazarlaştırma süreciniilerlettiğini yansıtan 160 beden altı ürünlerin seri üretimi özelleştirilmiştalebe kaymıştır.   

Polikristalaçısından denizaşırı pazarlarda talep artmaya devam ediyor, Yukarı akışlıhammaddelerin maliyeti iletilmeye devam ederek, polikristal pillerin yurtiçi veyurtdışındaki fiyatını bu hafta 0,124 USD/W ve 0,109 USD/W'ye yükseltmeyezorladı.   

Mevcut güneşpili, ham madde fiyatlarıyla sınırlı olduğundan, maliyet baskısı hala çokyüksek. Bu turda liderin düzeltilmiş fiyatı halihazırda mevcut piyasadaki anafiyat teklifinde bulunuyor ve Yükseliş trendine öncülük ediyor. Şu anda, alt şirketler pil piyasasına karşınispeten açık bir bekle-ve-gör tutumuna sahipler ve sipariş hevesi bir miktardüştü.Terminal talebinin desteğine dayanarak, pil hücresi piyasa fiyatınınhafif bir düşüş için yer açması bekleniyor. yukarı ayar.   

Fotovoltaik Modül 

Modül fiyatlarıbu hafta dalgalandı ve modül piyasası fiyatları genel olarak yükseldi. Bileşenve yardımcı malzemelerdeki son artış nedeniyle, bileşen şirketleri hareketetmeye başladı.Birinci sıra bileşen şirketleri art arda Eylül fiyatlarınıaçıklarken, pazar kabulü kademeli olarak artabilir. Az sayıda şirketmonokristal M6 modül ürünlerinin fiyatlarını 0,004-0,005USD/W artırmayaçalıştı, ancak Hacim küçük. Polikristal bileşenler açısından, pazar bu haftadaha yüksek işlem hacmine sahip ve sevkiyatlar daha sorunsuz oldu. Bileşenaksesuarları açısından bakıldığında, fotovoltaik film ve arka tabakalarınhammadde fiyatları, diğer sektörlerdeki talepteki toparlanmanın etkisiyle genelolarak arttı. Fotovoltaik EVA film ve arka tabakalarının eşzamanlı olarak artan fiyatını teşvik edin Küçük ve orta ölçekli modül şirketlerinin küçük boyutu nedeniyle, modül yardımcı malzemelerinin pazarlık fiyatı nispeten dezavantajlıdır, bu da modül üretim ilerlemesini belirli bir dereceye kadar etkileyebilir .   

Fotovoltaik Cam 

Cam fiyatları buhafta hareket etmek üzere ve genel piyasa fiyatları hala istikrarlı bir şekildeilerliyor. 3,2 mm fotovoltaik camın fiyatı 3,26-3,57 USD/㎡ ve 2,0 mm fotovoltaik camın fiyatı 2.64-3.10USD/㎡. Küçük ve orta ölçekliişletmelertekliflerinde nispeten esnektir.Eylül ayındaki siparişlerin bir kısmı pazarlık sırasında 0,16-3,31USD/㎡ artışla biraz arttı.