Return to site

Solar silikon malzemelerin fiyatlarındaki sürekli artış nedeniyle fotovoltaik modüllerin karı tekrar düştü ve modüllerin fiyatı tekrar yükselecek mi?

March 2, 2022

Görüntülemek için sola veya sağa kaydırmanız yeterlidir.

 

Şubat ayının sonlarına doğru bazı solar silikon malzeme firmaları Mart ayında siparişler hakkında konuşmaya başladı.Mart ayında solar silikon malzeme üretiminin üretim hattı bakımı ve üretim kapasitesinin genişletilmesi nedeniyle beklentileri karşılamaması bekleniyor. arttıkça, güneş silikon malzemelerine olan talep artacak, arz ve talep arasındaki boşluk hala var ve uzun vadeli siparişlerin ve toplu siparişlerin fiyatları değişen derecelerde arttı.

Güneş silikon malzemelerinin üretimini, işletimini ve sevkiyatını gözlemleyin.Bu hafta Çin'de 13 güneş silikon malzeme şirketi üretimde ve bunlardan biri hat bakımını tamamlamadı.Yurtdışında da hat devam eden bir güneş silikon malzeme şirketi var. bakım. hacim azaldı. Mart ayındaki uzun vadeli siparişlerin yaklaşık iki hafta içinde imzalanması ve güneş silikon malzemesinin Mart ayında her zaman yüksek fiyatta olması bekleniyor.

 

Son zamanlarda, LONGi yeni bir teklif turu duyurdu.Son teklifle karşılaştırıldığında, farklı boyutlardaki güneş silikonlu gofretlerin fiyatı, %5.7~6.1 artışla 0.0475~0.0554 USD/PC arttı. Bu hafta, M6'nın genel işlem fiyatı 0,847 USD/PC'ye yükseldi, M10'un genel işlem fiyatı %2,38 artarak 1,02 USD/PC'ye ve G12'nin genel işlem fiyatı 1,346 USD/PC'ye yükseldi. Nihai pazar talebi güçlü ve aşağı akışlı güneş pili şirketlerinin çalışma oranı arttı, bu da solar silikon gofretlere olan talebi artırdı.Güneş silikon gofretlerinin çıktısı, solar silikon malzemelerinin yetersiz tedarikinden ve üretim hatlarının üretim döngüsünden etkilenir. faaliyet oranının artmasından sonra, sınırlı üretim ve sıkı tedarik ile sonuçlanmıştır.Şu anda, birinci kademe işletmelerin faaliyet oranı yaklaşık %75'e yükselmiştir ve entegre işletmelerin faaliyet oranı da %80-100 arasında kalmıştır. Terminal talebi artmaya devam ederse, kullanım oranının daha da artması bekleniyor.

 

Bu hafta M6 güneş pillerinin genel işlem fiyatı 0.172 USD/W, M10 güneş pillerinin genel işlem fiyatı 0.177 USD/W ve G12 güneş pillerinin genel işlem fiyatı 0.179 USD/W civarında. Güneş pili siparişleri için terminal talebi çok sıcak ve bazı güneş pili firmaları fiyatlarını ayarlamaya çalışıyor.Fotovoltaik modül firmaları geçen yıl stoklarında hala var ve fiyatların artmasını kabul etmiyorlar.Ayrıca son fotovoltaik modül fiyatları sabittir ve güneş pili fiyatlarının artması için fazla yer yoktur.Ayrıca, yukarı akışlı güneş silikon levhalarının fiyatı artmaya devam ediyor ve güneş pili şirketlerinin karlılığı nispeten düşük.

 

Fiyatlar sabit kalıyor Monokristal 166MM fotovoltaik modüllerin ana işlem fiyatı 0,293 USD/W, monokristal 182MM fotovoltaik modüllerin ana işlem fiyatı 0,297 USD/W ve monokristal 210MM fotovoltaik modüllerin ana işlem fiyatı 0 USD civarında. 297/W.

21 Şubat'ta Huadian Group, 2022'de fotovoltaik modüller ve inverter çerçevelerinin satın alınması için teklifler açtı. En yüksek teklif açılış fiyatı 0,302 USD/W, en düşük fiyat 0,286 USD/W ve ortalama fiyat teklifi 0,294 USD/W idi. Şu anda, ekipman teslimatı için denizaşırı acele sona yaklaşıyor ve Çin'in yerel büyük ölçekli temel projeleri ilerlemeye devam ediyor.Birçok şirket tedarik tekliflerine başladı ve talep nispeten yumuşak. Ana sanayi zinciri ve yardımcı malzeme fiyatlarının artmasından etkilenen bazı PV modül firmaları geçici olarak fiyatlarını artırdı ancak işlem hacmi belli olmadı, savaş durumu.

Yardımcı malzemeler açısından, camın fiyatı bu hafta temelde sabit kaldı ve çoğu cam şirketi ağırlıklı olarak ön sipariş verdi. Bu hafta, 3,2 mm kalınlığındaki camın ana işlem fiyatı yaklaşık 4,28 ABD Doları/㎡ ve 2,0 mm kalınlığındaki camın ana işlem fiyatı yaklaşık 3,329 ABD Doları/㎡'dir. Hammadde fiyatlarının artmasından etkilenen fotovoltaik camın kar marjı şu anda küçüldü ve bazı şirketler beklemek ve piyasa trendini görmek için fırını kurduktan sonra ateşlemeyi geciktiriyor.

 

 

Bu hafta, güçlü terminal talebi ve güneş silikonunun sıkı arz ve talebi nedeniyle, hem güneş silikonu hem de güneş levhası fiyatları hafifçe yükseldi.

Ancak fotovoltaik modüllerin sıkıştırılmış kar marjı nedeniyle fiyatı ayarlamaya çalıştık ancak pazar hacmi belli değildi. Fiyatlar sabit kalır.

Fotovoltaik modül fiyatlarının önümüzdeki hafta sabit kalması bekleniyor, ancak yavaş bir artış olasılığı göz ardı edilmiyor.Projesi olan müşterilerin en kısa sürede stoklarını doldurması ve bunun neden olduğu maliyet kaybını azaltmak için umut ediliyor. devam eden fiyat artışı.