Return to site

Maysun Bilgi: PV Sanayi Tedarik Zinciri Fiyat Raporu

29 Kasım-5 Aralık 2021

December 6, 2021

Solar silikon malzemelerinin teklifleri sabit kalıyor, ancak aşağı yönlü fiyatlar üzerinde aşağı yönlü bir baskı var ve fiyatların biraz düşmesi bekleniyor

Solar silikon malzemelerin fiyatı bu hafta sabit kaldı, ancak işlem baskısı arttı. Bu hafta, çoğu silikon malzeme şirketi Aralık ayı için yeni siparişler için pazarlık yapmaya başladı.Son zamanlarda aşağı yönlü sinyaller nedeniyle, fiyat indirimlerinin baskısı da güneş silikon malzeme bağlantısına iletilmeye devam etti.Bazı silikon malzeme şirketleri işaretler gösterdi. eski müşterilerden gelen siparişler için fiyat tekliflerinde hafif gevşeme. Şu anda, aşağı yönlü stoklar temizlenmeye devam ediyor ve satın alma bekle-ve-gör atmosferi nispeten güçlü ve bu hafta güneş enerjisi silikon malzemeleri işlem hacmi nispeten küçük. Bazı birinci sınıf malzeme şirketleri, arz ve talep koşulları nedeniyle tekliflerini hala ayarlamak istemiyor ve stok baskısı yok. Şu anda, genel güneş enerjisi silikon malzeme fiyatı önemli ölçüde dalgalanmadı ve monokristal silikon malzemenin ortalama fiyatı 42,55 ABD doları/KG'de kaldı. Çin güneş silikon malzemelerinin istikrarlı tekliflerinden ve küçük döviz kuru dalgalanmalarından etkilenen denizaşırı güneş silikon malzemelerinin fiyatları sabit kalmaya devam ediyor ve son fiyat yaklaşık 37 USD/KG.

Güneş silikon malzemesinin üretimini, işletimini ve sevkiyatını gözlemleyerek, Çin'de üretimde olan 12 güneş silikon malzemesi şirketi var.Dördüncü çeyreğin tamamı açısından, erken aşama, enerji tüketiminin ikili kontrolünden ve normal bakım açısından etkilendi. şirket.Ekim ve Kasım aylarında güneş silikon malzeme üretimi Flat, toplam üretim ise 84.000 tondur. Çin'in Sichuan, Jiangsu ve diğer yerlerindeki yeni üretim kapasitesinin kademeli olarak artması ve üretimdeki işletmelerin yüksek kullanım oranı ile, Aralık ayında güneş silikon malzemelerinin üretiminin aylık olarak artması bekleniyor. Mevcut güneş silikon malzeme sektörü, alt üretim kapasitesi açısından hala nispeten yetersizdir, ancak fiyatları düşürme baskısı silikon malzeme pazarına iletilmiştir ve çeşitli alt bağlantılarda yeniden stoklama talebi tam olarak serbest bırakılmamıştır. oyundan sonra silikon malzemenin fiyatının biraz düşeceğini söyledi.

Solar gofretlerin teklifleri keskin bir şekilde düştü ve M6 ve M10'un teklifleri önemli ölçüde düştü

Son zamanlarda, önde gelen solar gofret şirketleri en son gofret fiyatlarını açıkladı ve her tür monokristal gofret fiyatlarında düşüşler gördü. Bu hafta G1'in ortalama piyasa fiyatı 0,80 USD/PC'ye, M6 piyasasının ortalama fiyatı 0,83 USD/PC'ye ve G12 piyasasının ortalama fiyatı 1,40 USD/PC'ye düşürüldü. Monokristal M10 boyutlu silikon gofretlerin düşüşü en belirgin olanıydı ve piyasa kotasyon aralığı 0,96-0,98 USD/PC'ye düşürüldü. Bunun ana nedeni, piyasadaki monokristal M10 silikon gofret arzındaki son artış, ancak daha yavaş akış aşağı tedarik ritmi nedeniyle, daha az solar gofret halkasının sevk edilmesi, bunun sonucunda artan envanter seviyeleri ve artan nakliye basıncı ile sonuçlanmasıdır. kısa vadede olacak.Teklif istikrarlı olmayacak.

Solar silikon gofretlerin üretimini, işletimini ve sevkiyatını gözlemleyin.Dördüncü çeyrekte, terminal tahterevalli devam etti ve aşağı yönlü alımlar aktif değildi.Şu anda, solar silikon gofret envanteri aktif olarak fiyatları düşürmekte ve piyasaya akmaktadır. Bir yandan, solar gofretler aşağı yönde imtiyazlıdır ve solar gofret alımlarını teşvik eder. Öte yandan, güneş silikonlu gofretlerin fiyat indirimleri, fiyat baskılarını solar silikon malzeme ucuna iletmeye devam ediyor ve üçüncü taraf silikon gofret dökümhanesi şirketlerinin karlılığı da düşecek. Üretim çizelgeleme açısından ise piyasanın önde gelen firmaları silikon gofret kalınlığının 165μm'ye kadar inceltilmesine devam etmesine neden olmuştur.Entegre firmaların kullanım oranı bir önceki döneme göre bir miktar azalmıştır.Değişen dereceler vardır. reddetmek.

Güneş pillerinin fiyatı gevşetildi ve monokristal hücre ürünlerinin fiyatı önemli ölçüde düşürüldü.

Son zamanlarda piyasadaki güçlü bekle-gör atmosferi nedeniyle güneş pillerinin sevkiyatı zorlaşıyor. Ek olarak, yukarı yönlü sanayi zincirindeki fiyat gevşekliği durumunda, güneş pillerinin fiyatını korumak zordur.Bu hafta özellikle monokristal hücreler için düşmeye devam ediyor.Bu hafta, monokristal G1 hücrelerinin ana fiyatı USD0. 18/W ve M6 hücrelerinin ana fiyatı USD0,17/W'dir. M10 ve G12 monokristal hücrelerin ana fiyatlarının her ikisi de 0,18 USD/W'dir. Solar gofret fiyatları bu hafta aniden düştü ve güneş pillerinin piyasa fiyatları henüz net değil.Aynı zamanda, sonraki stoklar birikmiş ve satın alma gücü yetersiz.Güneş pillerinin genel işletim oranı önceki yıllara göre çok daha düşük . Kârlılık hususlarına dayanarak, mevcut güneş pili şirketlerinin tavizler için çok az yeri var.

Polikristal güneş pilleri açısından, polikristal pillerin genel talep ve sevkiyat durumu ortalamadır.Üst akış polikristal silikon gofretlerin teklifleri dalgalanmaya devam ederse, polikristalin pillerin tekliflerini de stabilize etmek zor olacaktır.Şu anda, yurtiçi ana akım fiyatlar ve yurt dışında 0.13 USD/W ve USD0.019/W seviyelerine geriledi.

Fotovoltaik modüllerin fiyatları düşmeye devam ediyor ve büyük boyutlu fotovoltaik modüllerin fiyatları önemli ölçüde düşüyor

Üst pazardaki solar silikon levha ve pillerin fiyatları son zamanlarda düştüğü için, bazı ikinci ve üçüncü kademe fabrikalar da modüllerin spot fiyatlarında belirli ayarlamalar yaptı.Ancak, alt terminaller için hala daha fazla fiyat indirimi bekleniyor ve fotovoltaik modül pazarında güçlü bir bekle ve gör atmosferi var 166mm boyutundaki ana fiyat teklifinin aşağı yönlü revizyonunu 0,306 USD/W'a ve mevcut 182mm boyutundaki bileşen fiyatlarının 0,307 USD/W'a yükseltilmesi, ve 210 mm boyutlu bileşenlerin fiyatı 0,31 USD/W'dir.

Talep açısından, mevcut genel pazarın hala monokristal fotovoltaik modüller için belirli bir talebi var ve bazı birinci kademe şirketler siparişleri yoğunlaştırdı ve sorunsuz bir şekilde sevk etti. Yurtdışı pazarlarda, Hindistan, Amerika Birleşik Devletleri, Brezilya ve diğer bölgelerde kurulu kapasite talebi güçlü.Güncel fotovoltaik modül fiyat dalgalanmaları yavaşlarken, fotovoltaik modül pazar stoklarının temizlenmesini hızlandırması bekleniyor.

Önümüzdeki hafta PV modül piyasası tahmini

Fotovoltaik modüllerin fiyatı bu hafta biraz düştü.Önümüzdeki hafta burada kalması bekleniyor.Güneş silikon malzemeleri ve fotovoltaik modüllerin fiyatları, Noel ve Çin Yeni Yılı yaklaştığı için düşmesine rağmen, nakliye ücretleri arttı ve dolap siparişi vermek zordur. Bu nedenle, Çin'den ihraç edilen fotovoltaik modüllerin maliyeti temelde değişmedi.Okyanus navlun fiyatı Ağustos ayında yükselmeye devam ederse, Avrupa'ya gönderilen fotovoltaik modüllerin maliyeti artmaya devam edebilir, bu nedenle fotovoltaik için en iyi zaman gelecek hafta modül müşterilerinin Noel'den önce sipariş vermesini umuyorum, onu kavramayı umuyorum.