Return to site

Fotovoltaik endüstrisi tedarik zinciri fiyat raporu 22 Kasım-28 Kasım 2021

November 30, 2021

Güneş silikon malzemesinin fiyatı sabittir, ancak alt mallar malları almak için yavaştır ve oyunun durumu giderek daha belirgin hale gelmektedir.

Güneş enerjisi silikon malzemelerinin fiyatı bu hafta istikrarı korumak için zayıftı.Aşağı akışlı fotovoltaik piyasası fiyatları düşürdükten sonra, pazarlık baskısı yavaş yavaş güneş silikon malzeme piyasasına yayıldı. Siparişler açısından, bazı solar silikon malzeme şirketlerinin erken aşamadaki siparişleri Aralık ayına kadar imzalanmış olduğundan, bu hafta solar silikon malzemeleri için daha az yeni sipariş var ve genel pazar hacmi küçük. Bununla birlikte, yukarı ve aşağı yönlü arasındaki oyunun durumu giderek daha belirgin hale geliyor, alt pazardaki satın alma yavaşladı ve zayıfladı ve piyasa bekle-gör atmosferi yoğunlaşmaya devam ediyor. Teklif açısından, solar silikon malzemelerin toplam fiyatı önemli ölçüde dalgalanmadı.Monokristalin solar silikon malzemelerin ortalama fiyatı 42.45 USD/KG'de kaldı ve piyasa kotasyonu 41.51-43.07 USD/KG arasında değişiyordu. yerli güneş silikon malzemeleri sabit kaldı ve döviz kuru sabit, son fiyat USD36.9/KG civarında.

Solar silikon malzemelerinin üretimi, işletimi ve sevkiyatı için Çin'deki 12 solar silikon malzemeleri şirketi üretimdedir ve bunlardan biri tam üretime devam etmemiştir. Mevcut üretim şirketlerinin yüksek kullanım oranlarını sürdürdüğü ve Çin'in yeni silikon malzeme üretim kapasitesinin birbiri ardına üretime geçtiği Aralık ayında solar silikon malzeme üretiminin her ay artması bekleniyor. Bazı güneş silikonlu gofret şirketlerinin fiyatları düşürmesi ve mal alma ilerlemesini yavaşlatması karşısında, yukarı akışlı güneş enerjisi hammaddesi silikon tozunun fiyatı önceki döneme göre düşerken, birkaç güneş silikon malzeme şirketinin küçük bir miktar yapması bekleniyor. kâr. Bununla birlikte, yılın sonunda, güneş enerjisi silikon malzeme siparişleri tamamen yüklendi ve piyasadaki arz, temel olarak aşağı yönlü satın alımlarla sindirildi ve genel güneş silikon malzeme piyasa fiyatının keskin bir şekilde düşmesi olası değildi.

Solar gofret fiyatları dalgalanıyor ve arzdaki artış nedeniyle M10 monokristal gofretlerin fiyatı gevşedi.

Solar gofretlerin fiyatı bu hafta dalgalanmaya devam etti ve M10 solar gofretlerin fiyatı biraz düştü. Monokristal solar gofret ürünlerinden monokristal M10 ürünlerin arzının artmasıyla birlikte kotasyonlar gevşemiş gibi görünse de bu haftaki işlem hacminin az olması ve önde gelen firmaların dış kotasyonlarını ayarlamaması nedeniyle piyasa, kotasyon aralığı biraz düşürülerek USD1.05-1.07/PC'ye düşürüldü.

Solar gofretlerin üretimi, işletilmesi ve sevkıyatı ile ilgili olarak, entegre şirketler, sonraki sevkiyatların ilerlemesini hızlandırmak için nispeten yüksek bir kullanım oranını korumuştur. Önde gelen birinci basamak işletmelerin kullanım oranı, esas olarak maliyet ve gelecekteki tedarik modeli gibi faktörler göz önüne alındığında nispeten düşüktür. Ayrıca, sevkiyatları zayıf olan ve artan stok baskıları olan ikinci ve üçüncü kademe şirketler de var, bu nedenle fiyat teklifinde bulunurken, alt pazardaki şirketlerle pazarlıkta biraz pasif kalıyorlar.

Güneş pili fiyatları biraz gevşedi, polikristal güneş pili fiyatları geri arandı

Yukarı yönlü güneş silikon gofretlerinin aşağı yönlü fiyat ayarlamasından ve kurumsal talebin daha büyük boyutlara kaymasından etkilenen bazı güneş pili şirketleri, aşağı akış baskısı nedeniyle monokristal hücre ürünlerinin tekliflerinde hafif tavizler verdi, ancak işlem miktarı önemli ölçüde dalgalanmadı. Monokristal M6 hücrelerinin ana fiyatları 0.169-0.172 USD/W ve M10 ve G12 monokristal hücrelerin ana fiyatları sırasıyla 0.180 USD/W ve 0.175 USD/W'dir. Son zamanlarda, bazı güneş pili şirketlerinin toplu siparişlerinin sevkiyat hacmi önemli ölçüde azaldı ve alt alımların istekliliği zayıfladı ve piyasada düşüş sesi yavaş yavaş ortaya çıktı. Ek olarak, son zamanlarda denizaşırı tarife oranlarını düşürme sinyali var, ancak yine de belirli bir yanıt süresine ihtiyacı var.

Polikristal güneş pilleri ile ilgili olarak, yüksek giriş maliyetleri altında, talep nispeten ortalama ve ürün işlemleri baskı altında.Şu anda, yurtiçinde ve yurtdışında ana fiyatlar USD0.139/W ve USD0.018/W'a düştü.

Büyük boyutlu fotovoltaik modüllerin fiyatları biraz düştü ve denizaşırı tarifelerin düşürülmesi modül pazarı için iyi

Fotovoltaik modüllerin teklifleri bu hafta dalgalanmaya devam etti ve büyük boyutlu fotovoltaik modüllerin teklifleri biraz düştü. Bu hafta, çoğu fotovoltaik modül şirketi ön siparişleri uygulamaya odaklandı ve ana akım şirketlerin teklifleri ayarlanmadı. Az sayıda fotovoltaik modül şirketi siparişler için acele ediyordu.Fiyatlar istikrarlı olmasına rağmen, işlem sırasında yaklaşık 0,003 USD/W düşüşle biraz gevşedi. Mevcut 182mm fotovoltaik modül fiyatını 0,325 USD/W'a ve 210mm fotovoltaik modül fiyatını 0,327 USD/W'a yükseltin. Yukarı yönlü sinyaller son zamanlarda gevşek kotasyonlar göndermeye devam etse de, son zamanlarda denizaşırı tarife indirim politikaları duyurusu nedeniyle, fotovoltaik modül pazarına belirli faydaları vardır ve kotasyonları destekler.

Önümüzdeki hafta PV modülü fiyat tahmini:

Fotovoltaik modüllerin fiyatları bu hafta biraz dalgalanıyor.Önümüzdeki hafta Noel ve Çin Yeni Yılı tatilleri yaklaştıkça, Çin fotovoltaik modül fabrikaları tam kapasite ile üretim yapıyor ve yeni siparişler planlamak zor. Piyasadaki fotovoltaik modüller ağırlıklı olarak sevk edilecektir. Özelleştirilmiş siparişler, fotovoltaik modül fabrikalarında üretim hatlarını değiştirmek için elverişsizdir ve birçok fabrika daha küçük siparişler için sipariş kabul etmeyi durdurmuştur. Küçük ve orta ölçekli güneş paneli distribütörleri ve montajcıları için piyasadan ana akım spot modülleri satın almaları tavsiye edilir.Fiyat kontrol edilebilir bir aralıktadır ve teslimat döngüsü hızlıdır.Gecikmeyi önlemek için Çin Yeni Yılı'ndan önce göndermeyi deneyin. Teslimat Son müşteriler kayıplar getirir.