Return to site

Fotovoltaik endüstrisi tedarik zinciri fiyatları: Çin Yeni Yılı sona eriyor, fiyatlar istikrar kazanıyor

February 8, 2022

Solar silikon malzeme: Silikon malzemenin fiyatı bu hafta sabit kaldı ve genel tek kristal malzeme için fiyat teklifi 236 RMB/KG civarındaydı.

Yurt içi ve yurt dışı terminal talebi artmaya devam ederken, solar gofret ucunun nispeten yüksek bir oranda çalışmasına ve tedarik talebinin artmaya devam etmesine neden oldu.Tüm siparişler Şubat ayında imzalandı.

Solar silikon malzemelerinin üretimi, işletilmesi ve sevkiyatına bakıldığında, Çin'de 11 solar silikon malzeme firması üretimde bulunuyor.Ocak ayında Çin'in silikon malzeme üretimi aylık %6,6 artışla 52.000 tona ulaşacak. O zamandan beri, güneş silikon malzemesinin üretim kapasitesi arttı ve güneş silikon malzemesinin sıkı tedariki kolaylaşmaya başladı.

 

Solar gofretler: Fiyatlar temelde sabit kalırken M10 monokristal gofret fiyatları biraz yükseldi.

Solar silikon malzemesinin kıtlığından etkilenen güneş silikonlu gofret üretiminin yeniden başlamasındaki ilerleme beklentilere ulaşmadı ve solar silikon gofret arzı kısa vadede hala kısıtlı. Bu hafta M6 solar gofretlerin genel işlem fiyatı 0,81 USD/PC civarındaydı, M10'un genel işlem fiyatı biraz artarak 0,96 USD/PC'ye yükseldi ve G12'nin genel işlem fiyatı 1,27 USD/PC civarındaydı.

Solar gofretlerin üretim, işletme ve sevkiyat durumunu gözlemleyin.Çin Yeni Yılı'nın ardından Çin'de bazı yurt içi projeler peş peşe hayata geçirildi ve son pazarda talep arttı.Aylık toplam işletme oranı 65 civarında. %.

 

Güneş pilleri: fiyatlar, daha az yeni siparişle birlikte genel olarak sabit kalıyor

Bu hafta, M6'nın genel işlem fiyatı 0.169 USD/W civarında, M10'un genel işlem fiyatı 0.174 USD/W civarında ve G12'nin genel işlem fiyatı 0.173 USD/W civarında. İlk çeyrekte terminal pazarında beklenenden yüksek talepten etkilenen güneş pili şirketlerinin karı beklentileri aştı.Ocak ayında genel işletme oranı Aralık ayına göre daha yüksek bir artışla %80 civarında gerçekleşti. 182MM güneş pilleri neredeyse dolu ve 166MM güneş pilleri neredeyse dolu.Üretim kapasitesi restore edildi, şu anda upstream solar silikon malzemeleri ve solar silikon gofret fiyatları sürekli artıyor.Güneş modülü firmalarının fiyat kabulü göz önüne alındığında, güneş pillerinin fiyatı baskı altında.

 

Güneş modülleri: fiyatlar sabit kalıyor

Upstream sanayi zincirinin fiyatı son zamanlarda artmaya devam etti.Terminal proje sağlayıcılarının kabulü göz önüne alındığında, güneş modüllerinin fiyatı buna uymadı.

Bu hafta, monokristal 166MM güneş modüllerinin ana işlem fiyatı 0,29 USD/W civarında, monokristal 182MM güneş modüllerinin ana işlem fiyatı 0,29 USD/W civarında ve monokristal 210MM güneş modüllerinin ana işlem fiyatı 0 USD civarında. .294/B. Yurt içi ve yurt dışı terminal talebi arttı ve güneş enerjisi modüllerinin genel çalışma oranı Ocak ayında yaklaşık %85'e yükseldi ve Şubat ayında çalışma oranının %90'a ulaşması bekleniyor.

 

Yardımcı malzemelerde ise bu hafta fotovoltaik cam fiyatı geçen hafta ile aynıydı ve kısa vadede büyük fiyat dalgalanmalarının olmaması bekleniyor. Bu hafta, 3,2 mm kalınlığındaki camın ana işlem fiyatı 4,09 ABD Doları/㎡ ve 2,0 mm kalınlığındaki camın ana işlem fiyatı 3,22 ABD Doları/㎡ civarındadır.

 

Gelecek hafta için tahmin:

Çin Bahar Bayramı tatilinin sona ermesiyle birlikte fotovoltaik hammadde fabrikaları birbiri ardına faaliyete başlamış olup, hammadde fiyatları artık artmaya devam etmeyecektir.Kısa vadede büyük fiyat dalgalanmaları olmaması beklenmektedir. Güneş modülleri için, tatilden sonra terminal pazarı talebi artmaya başladı ve modül fabrikalarının genel çalışma oranı artmaya devam etti, bu da Çin Bahar Şenliği nedeniyle ertelenen yabancı siparişlerin bir kısmını karşılayabilir.