Return to site

Fotovoltaik sanayi tedarik zinciri fiyatları: silikon malzeme fiyatlarındaki düşüş azaldı ve Bahar Şenliği sırasında stoklama, endüstriyel zincir fiyatlarının istikrarını destekliyor

January 4, 2022

 

Fotovoltaik silikon malzemeler: Fiyat yaklaşık %2.13'lük bir düşüşle düşmeye devam ediyor.

Ay sonuna doğru, alt şirketler bir sonraki ay için art arda sipariş imzaladılar Bazı birinci sınıf şirketler için fotovoltaik monokristal malzemelerin ortalama işlem fiyatı 36.19 USD/KG civarında kaldı, ancak pazar şimdiden bir işlem fiyatı gördü 34.62 USD/KG'den düşük. Aşağı akış fiyatları bu hafta temelde sabit ve bazı fotovoltaik silikon malzeme şirketleri, stokları azaltmak için uzun vadeli siparişlerde fiyat dalgalanmaları için geniş alana sahip. Çin'in fotovoltaik silikon malzemelerinin son fiyat tekliflerinden etkilenen denizaşırı fotovoltaik silikon malzemelerinin fiyatları aynı anda düşüyor ve son fiyat yaklaşık 31.9 USD/KG.

Fotovoltaik silikon malzemelerin üretimi ve sevkiyatını gözlemleyen Çin'de bu hafta üretimde olan 12 fotovoltaik silikon malzeme şirketi var ve Çinli fotovoltaik silikon malzemeleri şirketleri arka arkaya yeni kapasitelerini üretime soktu.Aralık ayında fotovoltaik silikon malzeme üretimi yaklaşık 49.000 oldu. ton, %10'dan fazla bir artış. Bahar Şenliği sırasında alt stoklama ihtiyaçları ve satın alma talebindeki sürekli artış nedeniyle, fotovoltaik silikon malzemelerin kısa vadeli fiyatı muhtemelen düşmeyi durduracak ve sabit kalacaktır.

 

Fotovoltaik silikon gofretler: Teklif hafifçe dalgalanıyor, işlem fiyatı kademeli olarak sabitleniyor, siparişler art arda tamamlanıyor ve envanter önemli ölçüde azaltılıyor.

Polikristal fotovoltaik silikon gofret talebi düşük ve fiyat keskin bir şekilde düştü Ana işlem fiyatı 0.275-0.279 USD/PC'dir; monokristal fotovoltaik silikon gofret fiyat eğilimi farklıdır, G1'in fiyatı düştü ve ana işlem fiyatı 0.747-0.758 yuan/PC, ana akım M6 İşlem fiyatı 0.769/PC civarında, M10'un genel işlem fiyatı 0.895-0.911 USD/PC ve G12'nin ana işlem fiyatı 1.25/PC civarında.

Fotovoltaik silikon levhaların üretimi ve sevkiyatına bakıldığında, fotovoltaik silikon levhaların mevcut çalışma hızı nispeten düşüktür.Fotovoltaik silikon malzemelerinin fiyatlarının sürekli aşağı doğru ayarlanması ve Bahar Şenliği öncesi çeşitli alt bağlantılarda stoklama talebi ile işletme, fotovoltaik silikon levhaların oranının artması bekleniyor. Fotovoltaik silikon gofret envanteri kademeli olarak azalmakta ve Aralık ayı sonlarında alt stoklama talebi kademeli olarak arttı ve fotovoltaik silikon malzemelerin fiyatı biraz azaldı ve silikon gofret fiyatları şimdilik sabit kalacak.

 

Güneş pilleri: teklif sabit kaldı ve genel teklif önemli ölçüde dalgalanmadı

Tek kristal M6'nın ana işlem fiyatı geçici olarak 0.160 USD/W civarında sabit, M10'un ana işlem fiyatı 0.169-0.172 USD/W ve G12'nin ana işlem fiyatı 0.165-0.176 USD/W'dir. Fotovoltaik silikon gofret envanteri azaldıkça, endüstriyel zincirin yukarı akışındaki silikon malzemeleri ve silikon gofret fiyatları istikrarlı bir trende sahip ve güneş pili şirketleri birbiri ardına sipariş almaya başladı. Bu hafta, Bahar Şenliği sırasında alt fotovoltaik modüllerin stoklanmasına yönelik talebin etkisiyle, pil tarafında fotovoltaik modüllere olan talep bir miktar arttı ve güneş pillerinin sevkiyat fiyatı giderek netleşti. Güneş pillerinin üretim ve işleyişine bakıldığında, bazı güneş pili fabrikalarının çalışma hızı biraz artmış ancak salgının etkisiyle bazı bölgelerde üretim kısıtlanmış ve piyasanın genel çalışma hızı düşürülmüştür.

 

Fotovoltaik modüller: Fiyatlar düşüş eğilimi gösteriyor ve bazı monokristal ürünlerin fiyatları düştü.

Sipariş işlemleri açısından bakıldığında, monokristal ürünlerin işlem fiyatı piyasa fiyatından önemli ölçüde düşüktür.Şu anda, monokristal 166MM fotovoltaik modüllerin ana işlem fiyatı 0.287-0.295 USD/W ve monokristal 182MM fotovoltaiklerin ana işlem fiyatıdır. modüller 0.290-0.297 USD/W'dir. Bu hafta, fotovoltaik modüllere olan talep esas olarak Bahar Şenliği sırasında stoklamadan geliyor.Piyasa talebi önemli ölçüde iyileşmedi.Fotovoltaik sanayi zincirindeki çeşitli bağlantıların fiyatlarındaki son düşüşle birlikte, bazı terminal projelerinin inşaata başlaması bekleniyor. Gelecek yıl Birinci basamak fotovoltaik modül şirketleri stoklama için işletim oranını artırmayı planlıyor Küçük ve orta ölçekli fotovoltaik modül üreticilerinin genel işletim oranı hala düşük Gelecek yılın ilk çeyreğinde talep net değil ve pazar Çin'deki son teklif veren proje fiyatlarına göre, fotovoltaik modül şirketlerinin fiyat farkının büyük olması bekleniyor ve bazı birinci basamak fotovoltaik modül şirketleri hala teklif veriyor. fotovoltaik modüllerin fiyatı önümüzdeki hafta düşmeye devam edecek.

Yardımcı malzemeler açısından, cam fiyatları bu hafta geçici olarak sabit kaldı ve piyasada belirgin bir oynaklık belirtisi görülmedi. 3,2 mm kalınlığındaki camın fiyatı 3,927-4,086 USD/㎡ civarında, 2,0 mm kalınlığındaki camın fiyatı ise 2,98-3,30 USD/㎡ civarındadır. Hammaddeler açısından bakıldığında, fiyat trendleri sabit kalıyor ve kurumsal stoklar artmaya devam ediyor. Endüstri zincirindeki ana halkaların fiyatları düşmüş olsa da, nihai pazar talebi bilinmiyor ve cam fiyatlarında herhangi bir artış belirtisi görülmedi.

 

Önümüzdeki hafta için fiyat tahmini:

Şu anda, genel pazar talebi Aralık ayına göre biraz iyileşti.Bunlardan Avrupa ve Hindistan pazarları Aralık ayında taleplerini artırırken, pazarın geri kalanında nispeten zayıf talep var. Fotovoltaik modüllerin envanteri normal seviyede olup, Bahar Bayramı öncesi stoklama ile hareketle fotovoltaik modül üreticilerinin Ocak ayı üretim programı %70-80'e çıkarılacaktır. Fiyatlar açısından gelecek yılın ilk çeyreğinde talep belirsiz ve piyasa işlemleri aktif değil Fotovoltaik modüllerin piyasa fiyatının önümüzdeki hafta düşmeye devam etmesi bekleniyor.