Return to site

Fotovoltaik sanayi tedarik zincirinin fiyatı: her bir bağlantının fiyatı sürekli olarak ayarlandı, ancak düşmeye devam etmesi bekleniyor

December 20, 2021

Fotovoltaik ürün zincirinin fiyatı bu hafta düşmeye devam etti, ancak pazar talebi beklendiği gibi artmadı.

 

Fotovoltaik silikon malzemeleri: Teklifler azalmaya devam etti, ancak fotovoltaik silikon levha siparişleri artmadı.

 

Fotovoltaik silikon malzemelerin aşağı yönlü fiyatlarındaki son düşüş, terminal talebini önemli ölçüde artırmadı, bu da hala çok az sayıda piyasa siparişine yol açtı.Az miktardaki spot alımlar, monokristal malzemeler için RMB kotasyonunun yaklaşık 39.67 USD'ye düşmesine katkıda bulundu. KİLOGRAM. Şu anda, orta ve alt kesimler fotovoltaik silikon malzemelerinin teklifleri konusunda hala temkinli.Alt şirketlerden geri bildirimler var.Fotovoltaik silikon malzemelerin terminal maliyeti ve karlılığı dikkate alındığında, fotovoltaik silikon malzemelerinin hala 1,57 USD azaltılması gerekiyor. -3.14/KG. Bu hafta, bazı fotovoltaik silikon malzeme şirketleri, düşük stok baskısı nedeniyle fiyatlarını önemli ölçüde düşürmek istemiyor.

 

Fotovoltaik silikon malzemelerin üretimi, işletimi ve sevkıyatı için, çoğu şirket üzerinde anlaşmaya varılan uzun vadeli siparişler doğrultusunda sevk edilir ve bazı şirketlerin yüksek silikon malzeme stokları vardır. Şu anda, fotovoltaik silikon malzemelerin genel alt envanteri hala nispeten yüksektir.Fiyat düşürme sürecinde, fotovoltaik silikon malzemeler de silikon gofret talebini araştırmaya devam ediyor ve sonraki stoklama siparişlerinin Çin Yeni Ürünlerine devam edeceğini umuyor. Yıl. Öte yandan, fotovoltaik silikon gofret pazarı, fiyat indirimleri, üretim kesintileri ve stok boşaltma gibi çeşitli yöntemlerle silikon malzeme pazarında fiyatları düşürdüğünden, silikon malzeme genel envanteri arttı, ancak yine de makul bir aralıkta. 1-2 hafta.

 

Fotovoltaik silikon gofretler: Fiyat teklifi büyük bir farkla düşürüldü ve bazı şirketler M6 silikon gofretlerin çıkış oranını yeniden yükseltti

 

Bu hafta, fotovoltaik silikon gofret piyasasında hala çok az işlem var ve fiyatlar oldukça kaotik.Fotovoltaik silikon gofret şirketleri fiyat indirimleri yoluyla stokları temizliyor. Şu anda, G1 fotovoltaik silikon levhaların ortalama piyasa fiyatı 0,80 USD/PC'ye, M6 fotovoltaik silikon levhaların ortalama piyasa fiyatı ise 0,77 USD/PC'ye düşürülmüştür. Büyük boyut açısından, M10 fotovoltaik silikon levhaların ortalama piyasa fiyatı 0,90 ABD Doları/PC'ye düşürüldü ve G12 fotovoltaik silikon levhaların ortalama piyasa fiyatı, büyük stok nedeniyle 1,29 ABD Doları/PC'ye düşürüldü. işletmeler ve yüksek satış rekabeti. Polikristal açısından, küçük terminal talebi durumunda ve endüstriyel zincirin fiyatından etkilenen polikristal fotovoltaik silikon gofretlerin teklifi büyük ölçüde azaldı.Son zamanlarda, yurtiçi ve yurtdışı fiyatlar RMB2,05 / adet'e düştü ve 0.285 ABD Doları/PC.

 

Fotovoltaik silikon gofret üretimi, işletimi ve sevkiyatı Kararsız fotovoltaik silikon fiyatları durumunda, piyasa işlem hacmi nispeten küçüktür ve fotovoltaik silikon gofret pazarında daha fazla stok bulunduğundan, birçok fotovoltaik silikon gofret şirketi vardır. üretimi azaltmak. Aynı zamanda, büyük boyutlu fotovoltaik silikon levhalar için yüksek rekabet ve gelecek yıl M6 talebinin artacağı beklentisi nedeniyle, bazı şirketler M6 fotovoltaik silikon levha çıktı oranını artırmaya başladı.

 

Siparişler açısından, iki orta ölçekli fotovoltaik silikon gofret şirketi, uzun vadeli monokristal fotovoltaik silikon gofret siparişlerinin imzasını yakın zamanda tamamladı.Fotovoltaik silikon gofret pazarında dördüncü çeyrekten bu yana sık görülen uzun vadeli siparişlerin eğilimini birleştiren, Entegre olmayan şirketlerin fotovoltaik silikon levhaların tedarikini sağlamaya daha fazla dikkat ettiği görülüyor.

 

Güneş pilleri: teklifler düşmeye devam ediyor ve genel aşağı yönlü talep hala düşük

 

Son zamanlarda, fotovoltaiklerin çeşitli yönleriyle fiyatları düşüyor, ancak piyasa terminal talebindeki beklenen artış eğilimini göstermedi.Şu anda, fotovoltaik modül şirketleri güneş pili satın alırken, hala siparişlere göre satın alıyorlar.Mevcut güneş enerjisi için Hücreler için de belirli bir fiyat düşüşü beklentisi var.Bu hafta monokristal G1'in ana fiyatı 0,17 USD/W'a ve M6 pillerin ana fiyatı USD0,16/W'a düştü. M10 hücrelerinin ana fiyatı USD0,17/W'a düştü ve G12 monokristal hücrelerin ana fiyatı USD0,16/W'a düştü. Polikristal güneş pilleri açısından, küçük terminal talebi ve monokristal güneş pillerinin fiyatı nedeniyle, yurtiçi ve yurtdışındaki fiyat 0,75 RMB/W ve USD0,016/W'ye düştü. İşletim oranı açısından, alt pazardaki minimum işlem hacmi nedeniyle, bazı ikinci ve üçüncü kademe şirketler hala faaliyet oranlarını düşürmeyi planlıyor.

 

Fotovoltaik modüller: Özellikle büyük boyutlu monokristal fotovoltaik modüller için teklifler gevşek

 

Piyasadaki bazı birinci kademe şirketlerin nispeten istikrarlı teklifleri dışında, ikinci ve üçüncü kademe şirketlerin çoğu tekliflerini ayarlamıştır.Bazı şirketler büyük stoklar nedeniyle düşük fiyat muamelesini benimsemiştir.Bazı tek camlı fotovoltaiklerin fiyatları 500W ve üzeri modüller 0 USD kadar düşük.29-0.294/W Genel olarak, piyasa fiyatı kaotik ve daha az sipariş var.Şu anda, 166mm fotovoltaik modüllerin ana fiyatı 0,29 USD/W iken ana akım 182 mm fotovoltaik modüllerin teklifi 0,297 USD/W civarına düştü ve 210 mm fotovoltaik modüllerin fiyatı 0,299 USD/W civarına düştü. Şu anda, 2022'nin başında fotovoltaik modüllere olan talep, Hindistan pazarında ve birbiri ardına başlatılan yurtiçi projelerde yoğunlaşıyor, ancak endüstriyel zincirin fiyatının sabit olmadığı durumda fotovoltaik modül pazarı, hala küçük kurumsal siparişler ve erken aşamada sipariş teslimatı hakimdir.

 

Yardımcı malzemelerde ise cam fiyatları bu hafta hafif düştü.3,2 mm kalınlığındaki camın fiyatı 3,91-4,07 ABD Doları/㎡, 2,0 mm kalınlığındaki camın fiyatı ise 2,97 ABD Doları civarındadır. -3.29/㎡.

 

Fotovoltaik modüllerin zayıf sevkiyatından etkilenen cam bu hafta biraz ayarlandı ve genel talep yüksek değil Ancak, yılın ikinci yarısında doğal gaz fiyatı yüksek kalmaya devam etti ve bu da maliyeti artırdı. fotovoltaik cam üzerindeki baskı Bazı cam şirketleri doğrudan gaz tedarikini benimsemeyi planladılar Maliyetleri düşürmenin yolları. Arka tabakanın piyasa fiyatı istikrarlı olmaya devam ediyor.PET ve flor film kıtlığından ve artan maliyetlerden etkilenen şirketler, fiyat indirimlerinden elde ettikleri karlarını azalttı veya arka tabaka şirketlerini nispeten iyi maliyet performansına sahip ürünlere geçmeye teşvik edebilirler. Plastik filmin piyasa fiyatı sabit kalmaya devam ediyor ve fotovoltaik modül şirketlerinin talebi nispeten iyi.Bazı film şirketleri işletme oranlarını yükseltti.

Yüksek fiyatlı parçacık envanterinin tüketimini hızlandırın.