Return to site

Fotovoltaik modüller ve yukarı akışlı endüstriyel zincir için gerçek zamanlı fiyat teklifleri 11 Ekim-17 Ekim 2021

October 19, 2021

Solar silikon piyasa fiyatı: (her Pazartesi güncellenir)

Bu hafta, monokristal silikon malzemenin toplu fiyatı USD38.84/PC-USD41.95/KG arasında dalgalanıyor ve polikristal silikon malzemenin fiyatı USD21.75/KG-USD22.53/KG.

Silikon malzeme teklifleri bu hafta yükselmeye devam etti ve son zamanlarda yüksek fiyatlı siparişler alındı.

Güç kısıtlamaları ve üretim kısıtlamalarının etkisi nedeniyle, silikon tozu gibi hammaddelerin tedarikinin sınırlı olması bekleniyor ve fiyatlar keskin bir şekilde arttı. Buna ek olarak, solar silikon malzeme piyasası da güç kesintisi ve üretimde azalma riskine sahiptir.Polisilikon malzemelerin maliyeti keskin bir şekilde arttı ve bazı çıktılar kısıtlanabilir. Son zamanlarda, orta ve alt erişimler, fiyatlarını, güneş silikon malzemelerinin mevcut fiyatlarını destekleyen maliyet artışını yansıtacak şekilde ayarladılar.

Solar silikon malzemelerinin üretimini, işletimini ve sevkiyatını gözlemleyen Çin'de on iki solar silikon şirketi üretimde ve bir yeni şirketin Ekim ayının ikinci yarısında bakıma başlaması planlanıyor. Erken aşamada elden geçirilen iki şirketten biri planlandığı gibi kademeli olarak üretime yeniden başladı ve diğer güneş silikon malzeme şirketinin üretime devam etme programı bu ayın ortasına ertelendi. Genel olarak, Çin'in silikon malzeme pazarının dördüncü çeyrekteki üretim ritmi hala belirsiz.Enerji tüketimi ikili kontrol politikasının devam etmesi ve sürekli güç ve üretim baskısının serbest bırakılması nedeniyle, yukarı yönlü endüstriyel silikon hammaddelerinin arz sıkıntısı devam edebilir Aynı zamanda, Sincan, İç Moğolistan, Sichuan, vb. Silikon üretim alanlarında zorunlu üretim kesintileri riski vardır ve tedarik kısıtlamaları, aşamalı silikon malzeme kıtlığını yoğunlaştırabilir.

Fotovoltaik silikon gofret piyasa fiyatı: (her Pazartesi güncellenir)

Fotovoltaik silikon levha fiyatları bu hafta yükselmeye devam etti.

G1 ve M6 monokristal silikon gofret fiyatları sırasıyla 0,86 USD/PC ve 0,89 USD/PC'ye yükselirken, M10 ve G12 silikon gofret fiyatları 1,07 USD/PC ve USD1,41/PC olarak kaydedildi.

Yukarı akışlı güneş silikon malzemelerinin tekliflerinden etkilenen fotovoltaik silikon levhaların maliyeti son zamanlarda 0,0093 USD/PC-0,011 USD/PC arttı ve birkaç birinci basamak fotovoltaik silikon levha şirketi, yüksek fiyatla başa çıkmak için fiyatlarını yükseltti. hammadde maliyeti.

Açık pazar büyümesi nedeniyle, terminal pazarı durma sinyalleri vermeye devam ediyor ve bu da güneş pilleri ve fotovoltaik modüller için siparişlerin kademeli olarak azalmasına neden oluyor.Güneş yongalarının mevcut toplam işlem hacmi de düşüş eğilimi gösteriyor ve bazı şirketler ' üretim hatları buna göre onarıldı. .

Polikristal silikon gofretler sınırlı güç ve artan hammadde maliyetlerinden etkilenir.Aşağı yönde bekle-gör durumu güçlüdür.Fotovoltaik silikon gofretler pazarlık oyununda biraz yükseldi.Piyasada üretimi azaltmak için polikristal silikon gofret şirketleri de var.

Güneş pili piyasa fiyatı: (her Pazartesi güncellenir)

Bu hafta güneş pili fiyatları biraz yükseldi.

Monokristal M6, M10 ve G12'nin ortalama piyasa fiyatları 0,17 USD/W, polikristal ve monokristal G1 hücrelerinin kotasyonları sırasıyla 0,14 USD/W ve 0,18 USD/W civarındadır.

Son zamanlarda, Çin'in enerji dağıtımı ve artan hammadde maliyetleri gibi faktörler nedeniyle, bazı birinci sınıf şirketler Ekim ayı fiyatlarını yükseltti, ancak gerçek işlem hacmi düşük ve piyasada güçlü bir bekle ve gör hissi var.

Son dönemde tüm sanayi zincirinde yaşanan fiyat artışı nedeniyle güneş paneli sektöründe kar marjı çok az ve güneş pili piyasası alımlarına olan talep yavaşladı. Ekim ayı başlarında Çin'deki birçok güneş pili şirketi tatil yapmaya ve üretimi kesmeye devam etti ve güneş pili piyasası işletim oranı temelde önceki dönemde düşük bir seviyeye geriledi. Güneş pili üreticilerinden gelen geri bildirimlere göre, mal alma yönündeki mevcut aşağı yönlü tutum olumlu değil ve güneş pili segmentinin çalışma oranının bu ay daha da düşmesi bekleniyor.

Güneş panellerinin piyasa fiyatı: (her Pazartesi güncellenir)

Bu hafta G1 ve M6 güneş panellerinin piyasa fiyatları 0,30 USD/W ve 0,32 USD/W'a yükseltildi.

M10 ve G12 güneş panellerinin fiyatı 0,33 USD/W'a yükseltildi.

Bazı güneş paneli siparişlerinin teklifi 0,33 USD/W fiyatını aştı ve fiyat sürekli artıyor.

Güneş enerjisi hammaddelerinin fiyatı artmaya devam ederken, bazı güneş paneli üreticileri dış tekliflerini geçici olarak askıya aldı.

Tedarik zincirinin üst kısımlarındaki teklifler yukarı doğru ayarlandığından ve yapışkan filmler ve arka tabakalar gibi yardımcı malzemelerin tedariki sıkı olmaya devam ettiğinden, güneş paneli pazarının üretim siparişlerini zamanında teslim edilecek şekilde programlaması zordur. ve üretim maliyetleri yeniden arttı.

Piyasadaki mevcut güneş paneli fiyatları terminal tarafından kabul edilmedi, ancak maliyet o kadar yüksek ki güneş paneli şirketleri artık körü körüne fayda sağlamak için üretim yapmıyor, bu nedenle işletim oranını büyük ölçüde düşürdüler. Bazı şirketler, güneş panellerinin mevcut maliyetinin 0,28 ABD Doları/W'nin üzerinde olduğunu bildirmiştir.Güneş panellerinin çoğu 0,31 ABD Doları/W'dan daha yüksek fiyatlardan fiyatlandırılsa da, gerçek kar marjı düşüktür.

Politika açısından, Çin son zamanlarda işlem elektrik fiyatlarında bir artışa dair olumlu bir sinyal yayınladı.Bu hareketin terminal talebini canlandırması, elektrik santrallerinde, özellikle endüstriyel ve ticari dağıtılmış projelerde güneş panellerinin kabulünü artırması ve kullanımı artırması bekleniyor. fotovoltaik tedarik zincirindeki yüksek enerji tüketen bağlantıların sayısı Elektrik maliyeti.

İnşaata başlaması gereken fotovoltaik santral projeleri olan müşteriler, artan güneş paneli fiyatları ve artan santral kurulum maliyetlerinden kaçınmak için tedarikçi fiyatlarını kilitlemek için önceden sipariş vermeye çalışırlar.

Solar fotovoltaik modül fiyat tahmini:

Solar fotovoltaik modül fiyatlarının artmaya devam edeceği ve artış oranının %3-%5 civarında olacağı tahmin edilmektedir.

Salgın, deniz taşımacılığı, küresel enflasyon ve Çin'in güç ve üretim kısıtlamalarından etkilenen güneş fotovoltaik modüllerinin fiyatı kısa vadede düşmeyecek.

Fotovoltaik sistemlerin kurulum maliyetini karşılayabilen müşteriler, devam eden fiyat artışından kaynaklanan kayıpları azaltmak için önceden sipariş vermelidir.