Return to site

PV modül boyutlandırması yeniden değişiyor: artan rekabet veya düzenleyici kaos

March 1, 2023

2023 yılında PV endüstrisi bir kez daha "boyut kaosu" dönemine girecek! En uygun boyutun ne olduğunu tartışmaktan 182mm ve 210mm boyutları üzerinde fikir birliğine varmaya kadar PV çalışanları 2 yıl harcadı ve bu yıl, 2 yıl sonra, standart modül boyutu konsensüsü tekrar bozuldu!
Geçmişe bakıldığında, Kasım 2020'de Trina Solar, 210 modül ürün boyutunu birleştirmek ve 210 İttifakını oluşturmak için Rising East, Atlas ve Central dahil olmak üzere 8 modül üreticisiyle birleşti; Eylül 2021'de üç PV modül devi, Longi, JA ve Jinko, 182 modül boyutu ve kurulum deliği aralığı standardının birleştirildiğini duyurdu ve 182 İttifakını oluşturdu. Geçtiğimiz iki yılda, her iki kamp da 182mm modüllerin veya 210mm modüllerin avantajlarını çeşitli şekillerde duyurmak için sık sık hamleler yaptı, bazen diğer kampın dezavantajlarına saldırmayı unutmadan, "boyut savaşı" barutla dolu.

Fotovoltaik modüllerin boyutunu kim değiştiriyor?

Daha önce, her iki kamp da 182 mm veya 210 mm kare hücrelere dayalı modül versiyonlarını eşit şekilde kesmeye zorladı, ancak Trina Solar'ın 15 Nisan 2022'de 210 * 182 mm gofret hücreleri kullanan 210R Supreme modülünün resmi duyurusundan bu yana kare gofret klişesi kırıldı. Öncü ajans Clean Energy Associates tarafından 2022 yılında yayınlanan PV Market Intelligence Quarterly Report'a göre, 182 silikon gofret 182*185mm'lik dikdörtgen bir boyut oluşturmuştur. Ve yakın geçmişte, araştırmama göre, üç geleneksel 182 temsilcisi üç farklı özellik oluşturdu: 182 * 183.75mm (Longi, mikro adım, modül boyutu aynı kalır), 182 * 185mm (JA, sıfır adım teknolojisi kullanarak, modül boyutu aynı kalır), 182 * 186.8mm (JinkoSolar, modül uzunluğu 2335mm olur); ve bir 210 ittifak şirketi 182*192mm hücreli modülleri piyasaya sürdü ......

Sistem avantajları boyutta yeniden devrimi tetikliyor, yukarı akış yönetimi yeniden kaotik hale geliyor

Yenilikçi dikdörtgen silikon gofret konseptinin her işletme için yeni bir maliyet azaltma ve verimlilik artışı yönü açtığı yadsınamaz. Trina Solar'ın halka açık tanıtımına göre, 210R 66 versiyon tipi modül gücü, geleneksel 182 PERC modüllerinden 30W daha yüksektir ve 580W'a ulaşarak geleneksel 182mm 545W modüllere kıyasla sistem maliyetinde 0,33 Euro sent / W tasarruf sağlar ve N tipi teknoloji istiflendikten sonra güç 600W'a yakındır Üst düzey endüstri kaynaklarına göre, dikdörtgen silikon gofretlerin sistem ucunda bariz avantajları var, ancak bir kez daha yukarı akış tedarik ucunda sorunlara neden oluyor, "silikon gofret boyutlarının tekdüze olmaması, hem hammadde tedariki hem de envanter yönetimi, kapasite planlaması ve ekipman otomasyon oranları açısından ilk önce yukarı akış üretimini zorluyor ve bunların hepsi bize büyük bir yük getiriyor ".

Boyut değişiklikleri PV endüstrisinde yeniden yapılanmayı tetikleyebilir

Boyutlarına ince ayar yapan şirketlerin hepsinin son derece entegre olduğunu, temelde dünyanın ilk 10 PV modül üreticisi olduğunu ve kullanılan silikon gofretlerin hepsinin kendi kendine üretildiğini ve kendi kendine satıldığını ve nihai hedeflerinin modül ürünlerini daha rekabetçi hale getirmek olduğunu görebilirsiniz. Endüstrinin gelişmesi, teknolojinin yinelenmesi, maliyetlerin düşmesi gerekiyor ve maliyetleri düşürmek ve verimliliği artırmak dizinin ebedi yasasıdır. Entegre olmayan işletmeler için, dikdörtgen silikon gofretler şu anda satışa açık değildir, yalnızca geleneksel 182 veya 210 bileşen üretebilirler, ürün rekabetçiliğinde büyük bir fark vardır, pazar payı bir kez daha sıkıştırılır, marka etkisi daha da zayıflar. Bunun bir kabus olduğu söylenebilir, başlangıçta 182/210'un birleşmesinden sonra endüstrinin barışçıl bir gelişime yol açabileceğini düşündüm, PV'nin kendisinin kaos özellikleriyle geldiğini bilmiyorum, geleneksel devler üretimi sürekli genişletiyor, yeni ortaya çıkan sermaye büyük bir vuruş ve sonunda yarı ölü işletmeler bir tavuk tüyü! O zamandan beri, entegre şirketler büyüklük hendekleri inşa ettiler, PV endüstrisinin başka bir yeniden karıştırma aşamasına girip girmeyeceğini bekleyip görelim.

Maysun Solar, 15 yıllık profesyonel deneyime sahip bir PV modül üreticisi olarak, uzun zamandır bu değişimin farkındaydı ve hızlı bir şekilde tepki verdi, yakın zamanda 182 * 210mm dikdörtgen hücreli bir modül ürünü piyasaya sürdü, ilgili taraflar ürün detayları için aşağıdaki düğmeye tıklayabilir.