Return to site

PV modülleri kullanırken oluşabilecek yaygın hatalar nelerdir?

April 27, 2023

Modül arızaları

1. Sıcak nokta etkisi
Bu, belirli bir durumu ifade eder, fotovoltaik modül serisi dal devresinin güç üretim durumunda bloke edilir veya arızalı alan yük olarak kullanılır, üretilen diğer ışık alanını tüketir, yerel aşırı ısınmaya neden olur, bu fenomen fotovoltaik modül "sıcak nokta etkisi" olarak bilinir
Çözüm:

  •  Modülleri taşırken cam bükülmesini en aza indirin
  •  Modül yüzeyini tıkayan yabancı cisimlere karşı düzenli olarak kontrol edin
  •  Güneş paneli bağlantı kutusundaki baypas diyotunu ve sıcaklık testini düzenli olarak kontrol edin
  •  Güneş modülünün yüzeyini temiz tutun

2. Güneş modülü bağlantı kutusu arızası
Güneş modülleri çalışırken, bağlantı kutusu diyot arızası ısı yanığı kaybı, açık kaynak yanığı ile yakınsama ve ciddi durumlarda tüm bağlantı kutusu yanığı, güç çıkışı yok
Çözüm:

  •  bağlantı kutusunun bir uzatma bağlantı bloğu ile donatılmasını önerir
  •  farklı diyot özelliklerinin kurulumu, bağlantı kutusunun maksimum çalışma akımını her zaman değiştirebilirsiniz
  •  bağlantı kutusunun iç ısısını dışarı atmak için kullanılan bağlantı kutusunun kapağına hava kılavuz valfi yerleştirilmesini veya ısı emici eklenmesini önerir
  •  bağlantı kutusunun çalışma koşullarını düzenli olarak kontrol edin ve sıcaklık testleri yapın

İnvertör arızaları

1. İnverter ekranında görüntü yok
Arızayı analiz edin, DC girişi yok, invertör LCD'si DC ile çalışıyor, DC anahtarı kapalı olmayabilir veya bileşenlerden birinde kısa devre olabilir.
Çözüm:
İnverterin DC giriş voltajını bir multimetre voltaj dişlisi ile ölçün. Voltaj normal olduğunda, toplam voltaj her bir grubun voltajının toplamıdır. Voltaj yoksa, normal olup olmadıklarını görmek için DC anahtarını, terminalleri, kablo konektörlerini ve bileşenleri sırayla test etmeniz gerekir. Çok yönlü bir bileşen ise ayrı ayrı test edilmeli ve ayrı ayrı bağlanmalıdır.
İnverter bir süre kullanılmışsa ve herhangi bir neden bulunamazsa, inverter donanım devresi arızalıdır, lütfen satış sonrası şirketle iletişime geçin.

2. İnverter donanım arızası
İnverter devre kartı, algılama devresi, güç devresi, iletişim devresi ve diğer devreler arızalı veya fan veya üfleyici arızalı.
Çözüm:
İnverterde yukarıdaki donanım arızası meydana gelirse, lütfen tüm DC ve AC terminallerinin bağlantısını kesin ve inverterin 30 dakikadan daha uzun süre kapanmasına izin verin. Kendiniz kurtarabiliyorsanız kullanmaya devam edin, kurtaramıyorsanız satış sonrası teknik mühendisle iletişime geçin. İnverteri normal zamanlarda düzenli olarak temizlemeniz ve inverter çalışmasının izlenmesini güçlendirmeniz gerekir.

Sistem çıkış gücü ideal güce ulaşmıyor

Güneş radyasyonu miktarı, güneş pili modüllerinin eğim açısı, toz ve gölge engeli ve modüllerin sıcaklık özellikleri dahil olmak üzere bir PV tesisinin çıkış gücünü etkileyen birçok faktör vardır.
Yanlış sistem yapılandırması ve kurulumu nedeniyle düşük sistem gücüne yönelik yaygın çözümler şunları içerir

  •  Kurulumdan önce her bir modülün gücünün yeterli olup olmadığını kontrol edin.
  •  Modüllerin montaj açısını ve yönünü ayarlayın.
  •  Bileşenlerde gölge ve toz olup olmadığını kontrol edin.
  •  Bileşenler seri bağlandığında voltajın voltaj aralığında olup olmadığını kontrol edin, çok düşük voltaj sistemin verimliliğini azaltacaktır.
  •  Birden fazla dizi kurmadan önce, her dizinin açık devre voltajını kontrol edin, fark 5 V'u geçmemelidir. Voltajın yanlış olduğu tespit edilirse, kabloları ve konektörleri kontrol edin.
  •  kurulumuna gruplar halinde erişilebilir, her gruba erişildiğinde her grubun gücünü kaydedin, diziler arasındaki güç farkı %2'yi geçmemelidir.
  •  Kurulum yerinin iyi havalandırılmaması, inverter ısısının zamanla yayılmaması veya doğrudan güneş ışığına maruz kalması, inverter sıcaklığının çok yüksek olmasına neden olur.
  •  inverter çift MPPT erişimine sahiptir, her yönden giriş gücü toplam gücün yalnızca %50'sidir, prensip olarak, her yönden tasarım kurulum gücü eşit olmalıdır, yalnızca tek yönlü MPPT terminaline bağlanırsa çıkış gücü yarı yarıya azalacaktır.
  •  kablo bağlantıları zayıf temas, kablo çok uzun tel çapı çok ince voltaj kaybı var nihayet güç kaybına neden olur.
  •  PV tesisi şebekeye bağlı AC anahtar kapasitesi, inverter çıkış gereksinimlerini karşılamak için çok küçüktür.

Maysun Solar, 15 yıllık profesyonel deneyime sahip bir PV modül üreticisi olarak size yüksek kaliteli güneş panelleri sağlayabilir, ürün teklifi için bizimle iletişime geçmek için aşağıdaki düğmeyi tıklayın.

Siz de beğenebilirsiniz