Return to site

Şebeke Bağlantılısistemde Güneş Paneli ile Elektrik üretimine öncelik Veriliyor

August 27, 2021

"Kendi kendine kullanım için kendiliğinden kullanılır, şebekede kalır",fotovoltaik güç istasyonu tarafından üretilen elektriğin yüke öncelik verilmesi ve yükün şebekeye gönderilmeden önce tüketilmemesi anlamına gelir. Yükün kullandığı elektriğin şebekedengönderilen elektrik yerine fotovoltaik güneş enerjisi tarafından üretilen elektrik olduğunugöstermenin bir temeli var mı? 

1. Güneş panellerinin ürettiği elektrik neden önce kullanılabilir? 

Fotovoltaik enerji üretimi birtür güç kaynağıdır,elektrik enerjisi verebilir ve sadece elektrik enerjisi verebilir. Ve elektrik şebekesiözel bir güç kaynağıdır,sadece yüke elektrik enerjisi sağlayamaz,aynı zamanda elektrik enerjisi almak için bir yük olarak da kullanılabilir. Akımın yüksek gerilimli yerden alçak gerilimli yere akmasıilkesine göre, Fotovoltaik güçüretimi, yük açısındanbakıldığında, şebekeyebağlı invertörün voltajı her zaman şebekeninvoltajından biraz daha yüksektir. Bu nedenle yük tercihen fotovoltaik enerji üretimikullanır.Sadece fotovoltaik güç yük gücünden az olduğunda,şebeke bağlantınoktasındaki voltaj düşerve şebeke yüke güç sağlar. Dağıtılmışfotovoltaikler kendi kendine üretilir ve kendi kullanımlarıiçin kullanılır vekalan bakiye internete bağlanır.Genellikleiki elektrik sayacı kurulur.İnverter,fotovoltaik enerji üretimini kaydetmek için bir elektrik sayacı ilekurulur.Şebeke elektrik satın alır.  

Şebekeyebağlı beslemesisteminde, ana şebeke gücü esas olarak ulusal şebekeningerilim/frekans/faz inşasınakatılmak için kullanılır. Şebekeye bağlıinvertör voltaj çıkışıyapmaz, şebekenin fazını vedalga biçimini izler ve yalnızca şebekeyeakım verir. Fotovoltaikinverterin voltajı şebekevoltajından daha yüksek olduğundan,devre prensibine göre akım, yüksek voltajlı bir yerden düşük voltajlı bir yere akar,böylece fotovoltaik elektrik üretebildiği sürece, olacaktır. önce yük ucuna gönderilmelidir. Yük açısından,yükün tükettiği akım,kendisine en yakın akımkaynağından elde edilir. Çatısistemini örnek alırsak, şebekebağlantılıeviricilerin hepsi şebeke trafosunun peşindedirve tabii ki önce şebekeye bağlıeviriciler kullanılır. 

 

2. Kullanılan elektriğin güneş fotovoltaik elektriği mi yoksa şebeke elektriği mi olduğu nasıl ayırt edilir? 

Güç kalitesi açısından,kullanıcılar elektriğinin nereden geldiğini söyleyemezler. Aslındahangi tür elektriğin kullanıldığını ayırtetmeye gerek yoktur. Şebeke bağlantı noktası trafo merkezine kuruludur ve şebeke bağlantı noktası iki yönlü bir sayaç ile donatılmıştır.Akımıniki yönü vardır, bunlar fotovoltaik tarafından üretilen elektriği, ne kadar yük kullanıldığını vene kadar olduğunuölçebilir. internete gönderildi. 

3. Şebekeye bağlı fotovoltaiksistem, akımın aynı anda sadece bir yönü vardır 

Devre prensibinden akım,gerilimi yüksek olan yerden düşük gerilimi olan bir yere akar.Aynızamanda akımınyönü tektir yani akımaynı noktadan içeri ve dışarıakamaz. aynı zamanda. Kullanıcıtarafındaki elektrik sayacını düğüm olarak alıyoruz.Aynızamanda akımıntek yönü var, ya fotovoltaik akım şebekeyegidiyor ya da şebeke akımı yüke gidiyor. Dolayısıylafotovoltaik enerji üretiminin aynıanda şebekeye gönderildiği veyükün şebekedençekildiği bir durum söz konusu değildir.   

 

4. Fotovoltaik güçüretiminin ve şebeke güçüretiminin sık sık değiştirilmesi inverteri veya fotovoltaikekipmanı etkiler mi? 

Işıkkararsız olduğundan, zaman büyük ve zaman küçük olduğundan, fotovoltaik güç üretiminin gücü de kararsızdır,bu nedenle yükün kullandığıelektrik bazen fotovoltaik güç, bazen de şehirgücü olabilir. 

Teorik olarak, kullanıcılarınkullandığı elektrik şebekeninelektriğidir, çünkü invertör, bileşenlertarafından üretilen elektriği şebekeile aynı elektriğe,aynı voltaj, aynıfrekans ve aynı elektriğedönüştürebilen bir işlevesahiptir. Faz. Bu geçiş işlemiaslında mevcut değil.