Return to site

Sektörün dönüm noktası mı? Fotovoltaik endüstri zincirinde fiyat indirimleri dalgası yaşanıyor

December 2, 2022

Son zamanlarda, iki silikon devi, Longi Green Energy ve TCL Zhonghuan, fiyat indiriminde başı çekti! PV endüstrisi zincirinin üst halkası fiyatları düşürerek alt halkanın bir dönüm noktası yaşadığını gösterdi. PVinfolink'in teklifinde polisilikon yaklaşık 1 ABD dolarına kadar düştü ve bunun sonucunda teklifindeki silikon gofretler, hücreler ve modüllerin hepsi belirli bir miktarda düştü.

Silikon: Son iki yılın ilk düşüşü, fiyatlar düşüyor

Silikon fiyatları bu hafta nihayet biraz düştü ve polisilikon için ana işlem fiyatı 42,912 ABD$/KG ve monokristal yoğun malzeme için 42,201 ABD$/KG ile geçen haftaya göre yaklaşık %1,65-%2,3 düşüş gösterdi. Ay sonuna doğru, piyasa Aralık silikon siparişlerini görüşmeye başladı, son gofret fiyatları düşmeye devam etti, pazarlık baskısındaki silikon işletmeleri arttı, bu hafta imzalanan silikon sipariş işlem fiyatları önemli ölçüde düştü.

Ana akım birinci hat üreticilerinin önümüzdeki haftadan itibaren siparişleri görüşmeye ve imzalamaya başlaması beklense de, bu hafta hala daha fazla sipariş gerçekleştiriliyor, ancak ikinci hat fabrika fiyat aralığı genişlemeye devam ediyor, atmosferde bir düşüş umuduyla zirveye ulaştı. Şu anda, silikon fiyatları hassas bir döneme ulaştı, her şirketin pazar hakkındaki yargısı ve farklı stratejileri, silikon gofretlerin sonraki fiyat eğilimini tahmin etmek zor.

Silikon gofretler: devasa üretim kapasitesi, fiyatlar düşmeye devam ediyor

Gofret fiyatları bu hafta da düşmeye devam etti ve M10 ana akım işlem fiyatları 0,922 ABD$/çip ve G12 ana akım işlem fiyatları 1,223 ABD$/çip ile kademeli olarak %3,35-%3,7 seviyelerine geriledi. Listelenen şirketlerin ve araştırmaların mevcut mali raporlarına göre, 2022 sonunda silikon gofret üretim kapasitesi 677GW'ı aşacak.

Ancak yılın ilk yarısındaki CPIA istatistiklerine göre, polisilikon üretimi sıkı bir dengede olmalı, yılın ilk yarısında silikon gofret üretimi 152.8GW, 677GW silikon gofret üretim kapasitesinin şüphesiz en fazla bağlantı olduğu görülebilir, fiyat indirimi kaçınılmaz bir eğilimdir. Son fiyat turuyla karşılaştırıldığında, TCL Central'ın bu fiyat indirimi %4,6'ya kadar çıkarken, bir önceki Longi Green'in yeni tur silikon gofret fiyat indirimi %1,6'ya kadar çıkmıştı. Şu anda, silikon fotovoltaik üretim endüstrisinin darboğazıdır, fiyatları düşürmek için silikon kapasitesinin serbest bırakılmasıyla birlikte, kısa vadeli arz fazlası durumu devam edecek, silikon gofret fiyatlarının düşmesi için hala yer var.

Pil hücreleri: fiyat gevşiyor, talep zayıflıyor

Hücre teknolojisi rotalarındaki farklılıkların neden olduğu endüstri zincirindeki arz ve talep arasındaki uyumsuzluk nedeniyle fiyatlar biraz gevşedi ve yüksek fiyatlarla işlem yapmak nispeten zorlaştı, bu da aşağı yönlü pazardaki uzmanlaşmış işletmelerin bekleyip görmeye başlamasına neden oldu. Bu hafta, monokristal M6 hücrelerinin ana işlem fiyatı %7,65 düşüşle yaklaşık 0,169 $ / W; M10 hücreleri ana işlem fiyatı sabit; G12 hücreleri ana işlem fiyatı %1,17 düşüşle yaklaşık 0,169 $ / W. Kısa vadede hala aşağı akış başlatma durumuna dikkat etmek gerekir, eğer modül işletmeleri başlatma oranını düşürürse, arz sıkıntısı durumunun batarya tarafı değişebilir.

Modüller: Silikon ve yonga plakası fiyatlarının ayarlanmasıyla modül fiyatları sabit kaldı

Vadeli emirlerin gerçekleştirme fiyatı 0,272-0,277 ABD$/W seviyesinde tutulmaktadır ve şu anda öncelikli emirlerin gerçekleştirilmesi ana odak noktasıdır. Endüstri zincirinin üst kısmı kısa süre önce modül fiyatlarını düşürebilecek ve terminal kurulu talebini daha da canlandırabilecek bir fiyat indirimi kanalı açtı, ancak şu anda kurulu talep jeopolitik ve işgücü faktörleri vb. nedeniyle soğudu.

N tipi modüller bu hafta stabilize oldu ve ana pazar teklifleri 0,306-0,312 ABD Doları / W seviyesinde. Silikon gofret ve silikon malzeme fiyatlarının aşağı doğru ayarlanmasıyla, alt talebin artması bekleniyor ve bu da alt performansın yukarı doğru onarılmasına yardımcı oluyor. Piyasa bu hafta stabil seyretti ve ana akım kotasyonlar 0,306-0,312 US$/W aralığında yer aldı.

Maysun solar, 2008'deki kuruluşundan bu yana yüksek kaliteli PV modülleri üretiminde uzmanlaşmıştır, ürünlerimiz hakkında daha fazla bilgi için lütfen bizimle iletişime geçin.