Return to site

Akıllı fotovoltaik, geleceğin şehri

September 23, 2021

Temiz bir enerji olarak güneş fotovoltaik enerji üretimi yaşamda yaygın olarak kullanılmaktadır.Fotovoltaik enerji üretimini otoparklar, fabrika çatıları, alışveriş merkezi çatıları, villa çatıları, sokak lambaları, reklam panoları, akıllı evler gibi birçok yerde görebiliriz.

Solar fotovoltaik uygulaması giderek yaygınlaşmakta, enerji tasarrufunun enerji üretimine dönüştürülmesi modern yaşamın bir parçası haline gelmektedir.

"3060" karbon zirvesi ve karbon nötrlüğü arka planı altında, ülke gelecekte kurumsal karbon kontrolünün ve karbon emisyonunun azaltılmasının yoğunluğunu kademeli olarak artıracak ve gereksinimleri ve standartları giderek daha yüksek ve güçlü bir "karbon politikası" olacaktır. dayalı üretim" mekanizması oluşturulabilir.

SPIC sürekli araştırma, keşif ve uygulamada

Ayrıca fotovoltaik + lamba, fotovoltaik + çatı, fotovoltaik + kum kontrolü de açtı... N çeşit "fotovoltaik +" modu fotovoltaik + lamba

Her üst kısım bir mikro fan veya fotovoltaik panel ile donatılmıştır.Aydınlatmanın yanı sıra 5G mikro baz istasyonu, WiFi hotspot, çevre algılama, akıllı şarj, bilgi yayınlama, güvenlik izleme, yardım için alarm ve entegre gibi dokuz fonksiyona sahiptir. akıllı enerji kontrolü

Akıllı güneş fotovoltaik koltuk

Bu sıradan bir koltuk değil. Sandalyenin oturduğu taraf, cep telefonlarının kablosuz veya kablolu şarjı için kullanılabilen fotovoltaik paneldir. Oturduğunuz koltuğa baktığınızdan emin olun ve telefonunuzun pilinin bitmesi konusunda asla endişelenmeyin.

İlke nedir? Güneş enerjisi üretim sistemine, enerji depolama sistemine ve akıllı kontrol sistemine güvenerek, kendiliğinden güç üretimini ve ekipmanın şebekeden bağımsız çalışmasını gerçekleştirebilir.Yeşil güç kaynağı, akıllı kontrol, kablosuz şarj ve kolay mobilite özelliklerine sahiptir. kullanışlı, güvenli, verimli ve kullanımı kritiktir. Ücretsizdir.

Fotovoltaik + duvar

 

▲Devlet Enerji Yatırım Kurumu'nun eski Financial Street genel merkezinin ofis binasının dış görünümü

Aslında bazı camlar sadece "cam" diye düşündüğünüzden ibaret değildir.Fotovoltaik bina denilen bir teknoloji vardır.Güç üretim ekipmanları çatıya,duvarlara,pencerelere ve cam giydirme duvarlara yerleştirilir.Bütün binanın sadece ihtiyaç duymasını sağlar. güneşte güneşlenmek Binadaki klimaya, bilgisayarlara ve aydınlatmaya güç sağlayabilir. Genellikle sokakta yürürken gördüğünüz cam giydirme cepheli binalar, entegre bina fotovoltaik teknolojisini kullanabilir.

Bina fotovoltaik entegrasyonu kabaca iki türe ayrılabilir.Biri binanın yüzeyine "altın çan" gibi takılır.Hafif ve yumuşak malzemeye, isteğe bağlı olarak kesilebilen, bükülebilen ve esnek ince film fotovoltaik modüller denir. binanın şekline göre katlanır.Plakalara zırh gibi bakır indiyum galyum selenit ince film fotovoltaik modüller denir.Serttirler ve elektrik üretmek için zayıf ışık kullanabilirler; diğeri ise vücutlarını "demir kumaş gömlekler" gibi silahlara dönüştürmektir. " ve elektrik üretmek için fotovoltaik kullanın. Binanın çatısını, tentesini ve hatta dış duvarlarını yapmak için malzemeler kullanılır, böylece tüm bina yeşil bitkiler gibi güneş ışığını ışınlayarak enerji üretebilir, bu yüzden "yeşil bina" olarak da adlandırılır. enerji tasarrufu teknolojisi.

Yaşadığımız tüm evler entegre bina fotovoltaik teknolojisini benimserse, sadece güneş enerjisini tükenmez elektrik üretmek için kullanmakla kalmayacak, aynı zamanda binanın ısı korumasını ve enerji tasarrufu etkisini de iyileştireceğini düşünün.Bina ısınacaktır. kışın ve yazın serin.Elektrik faturaları için endişelenmenize gerek yok, çevre kirliliği hakkında endişelenmenize gerek yok, artık duman hakkında endişelenmenize gerek yok.

Fotovoltaik + üst

▲5.54MWp Tianjin Gangshi Topluluğunda dağıtılmış fotovoltaik enerji üretim projesi

SPIC'in çatı üstü dağıtılmış fotovoltaik, kullanıcı tarafına yakın inşa edilmiş ve spontane üretim ve kendi kendine kullanım ile işletilen, fazla elektriğin özel elektrik olarak kullanıldığı ve şebeke ev güneş sistemine bağlı bir fotovoltaik enerji üretim tesisidir. Çatı üstü fotovoltaikler ve çatı üstü dağıtılmış fotovoltaikler, önlemleri yerel koşullara, merkezi olmayan yerleşime ve yakındaki kullanıma uyarlama ilkelerini takip eder ve fosil enerji tüketimini değiştirmek ve azaltmak için yerel güneş kaynaklarından tam olarak yararlanır. Elektrik üretim sürecinde gürültü yapmaz, havayı ve suyu kirletmez.Alışveriş merkezleri, fabrikalar, ofis binaları ve diğer binaların üst ve yüzeylerinde çok sessiz ve çevreci bir şekilde konuşlandırılabilir.Aynı zamanda, kullanıcı tarafında konuşlandırılabilir, uzun mesafeler tasarrufu sağlar.İletimdeki enerji kaybı, "gönder ve kullan, kendi kendine üretilen ve kendi kendine satılan" verimli bir şekilde gerçekleştirebilir ve yatırım getirisi oranı, bundan daha düşük olmayacaktır. büyük elektrik santralleri.

Dongfang Energy (Hebei Company, Xiong'an Company), Shandong Eyaleti, Shouguang Şehrindeki Haohua Tire'ın dağıtılmış fotovoltaik enerji üretim projesini ve lojistik fabrika çatısını inşa etti ve faaliyete geçirdi

Dağıtılmış fotovoltaik güç sistemleri, yüksek güvenlik ve iyi tepe tıraş performansı ile birbirinden bağımsızdır, bu da büyük güç şebekelerinin istikrar eksikliğini bir dereceye kadar telafi eder. Güç sisteminde bir kaza olması durumunda, merkezi güç kaynağının vazgeçilmez ve önemli bir tamamlayıcısı olan güç sağlamaya da devam edebilir.

Tianjin Dagang Petrol Sahası'nın Gangshi topluluğunda, SPIC'in entegre akıllı enerji teknolojisinin desteği nedeniyle, yaz aylarında, yapı bloğunun çatısına güneş ışığını doğrudan çatıya yerleştiren fotovoltaik paneller. Topluluğun çatısında, varlık yönetim şirketi, yalnızca rüzgar ve yağmurdan korunmakla kalmayıp aynı zamanda ısı yalıtımı da sağlayan fotovoltaik enerji santralleri inşa etmek için düzden yamaca binaların fotovoltaik entegrasyonunun patentli teknolojisini kullanıyor. topluluğun kışın sıcak, yazın serin yaşaması.

Fotovoltaik + çiçek

Çok fazla elektrik var, o halde her birimiz bir yılda ne kadar elektrik kullanabiliriz? Ortalama bir modern insanın yıllık elektrik ihtiyacı 4.000 kilovat saattir ve bu ihtiyaçlar aslında tek bir çiçekle karşılanabilir.

Yellow River Company'nin Gonghe Fotovoltaik Endüstri Parkı'ndaki pil modülleri, düz tek eksenli desteğin dönüşü altında güneş enerjisini emiyor.

Bu tür çiçeğe, taşınabilir bir güneş fotovoltaik enerji depolama sistemi olan akıllı çiçek denir. Gün boyunca güneşin yolunu izlemek için akıllı bir konumlandırma ve izleme algoritması kullanır.Ayçiçekleri gibi, çiçek diski her gün güneşle birlikte döner ve yaprakları geceleri otomatik olarak "uyumak" için katlanır ve ardından otomatik olarak gündüz açık. Tüm süreç tamamen otomatiktir.

Bulutlu koşullarda "serin" olmayacaktır. Bulutlu havalarda, "yaprakları" da güneşin konumunu izleyebilir ve güneşle her zaman en iyi güç üretim açısını korumasını sağlamak için yatay ve dikey olarak hareket edebilir. Güneş nereye giderse gitsin, elektrik üretim verimliliği geleneksel güneş enerjisine kıyasla %40 oranında artırılabilir.

 

Komple bir dağıtım sistemi olarak bir saat içinde kurulabilir ve devreye alınabilir. Ayrıca kendini de temizleyebilir ve koruyabilir.Her taç yaprağının arkasında bir sıra küçük fırça vardır.Çiçek her açılıp kapandığında otomatik olarak temizler.Kuş pisliği ve onu etkileyen tozdan korkmayın. rüzgar seviye 7'yi aşıyor, yapraklar otomatik olarak düzleşecek ve seviye 8'i aştığında kanatlar otomatik olarak katlanacak, böylece güç üretim verimliliği ve ekipmanın güvenli çalışması sağlanacak.

Şehirlerde, şantiyelerde, açık hava etkinliklerinde anlık elektrik santrali olarak kullanılabilir ve entegre bir araç şarj yığını olarak kullanılabilir, böylece temiz enerji parmaklarınızın ucunda olur. Bilişim firmasının üstlendiği Haixing Akıllı Fotovoltaik Gösteri Elektrik Santrali projesinde Ayçiçeği, fotovoltaik yollar ve enerji depolamadan oluşan mikro şebeke enerji sistemi, 5G haberleşme baz istasyonlarının güç tüketimini sağlıyor ve elektrik maliyetlerinden büyük ölçüde tasarruf sağlıyor.

Fotovoltaik + yol

Aslında elektrik üretebilen "çiçekler"in yanı sıra ayaklarımızın altından geçtiğimiz yol da elektrik üretebilir! Almanya'da Aschaffenburg otoyoluna güneş panelleri kuruldu, İtalya'da A18 otoyoluna, terkedilmiş viyadüklere güneş enerjisi yolları kuruldu vb. Kısacası kaldırıma fotovoltaik paneller kuruldu ve mevcut kaldırım kullanılmadı. ekstra alan veya boşluk.

Fotovoltaik devre üç katmana ayrılmıştır:

En dış yüzey, yüksek mukavemet ve yüksek ışık geçirgenliği olmak üzere iki özelliğe sahip olan, ışık ileten bir beton kaplama tabakasıdır; orta tabaka, fotoelektriği dönüştüren ve yolun boşta kalma süresini elektrik üretmek için güneş ışığını emmek için kullanan fotovoltaik modüllerdir. ; üçüncü katman, fotovoltaik avantajlarına sahip bir yalıtım katmanıdır. Bileşenlerin fiziksel koruması da su geçirmez ve neme dayanıklıdır. Ve yoğun kar veya buzlu havalarda, fotovoltaik yol, buzu ve karı otomatik olarak eritmek için yol yüzeyinin sıcaklığını ayarlayacaktır.

Fotovoltaik yollar tarafından üretilen elektrik doğrudan şebekeye bağlanabilir ve aynı zamanda yol boyunca şarj yığınları, sokak lambaları, güvenlik izleme ekipmanı vb. için elektrik sağlayabilir. Elektromanyetik indüksiyon manyetik bobinler fotovoltaik kütüphanesi altında saklıdır.İleride elektrikli araçlar kablosuz şarj teknolojisi ile donatıldıktan sonra araçlar üzerinde yürüyebilir ve yürürken şarj edebilir. O zaman, tüm yol devasa bir mobil şarj hazinesi haline geldi. Bu, modern insanın tramvaylarla ilgili "kilometre kaygısını" tamamen ortadan kaldıracaktır.

Tianjin'de Singapur ve Çin hükümetleri tarafından ortaklaşa inşa edilen bir "geleceğin şehri" model odası var.Aynı zamanda Dünya Akıllı Konferansı'nın daimi teşhir üssü.Akıllı topluluklar ve akıllı asansörlere ek olarak, en değerlisi Fotovoltaik akıllı otobüs terminali var, hadi bir göz atalım!

Akıllı otobüs durağı: otobüs beklemek sıkıcı değil

Evden çıkın ve otobüse binin Fütüristik akıllı otobüs durağı artık otobüs beklemeyi sıkıcı olmaktan çıkarıyor.

İstasyon pavyonunun üstüne monte edilen fotovoltaik paneller, otogar pavyonu için yeşil enerji sağlayabilir.

İstasyonda cep telefonlarını şarj edebilen bir wifi erişim noktası bulunmaktadır. Kışın koltuklar ısıtmalı da olabilir.Otobüs beklerken dokunmatik ekran üzerinden haberlere bakabilir, e-kitap okuyabilir, harita navigasyonu yapabilirsiniz.

SPIC, ülkenin ilk "yüzen su fotovoltaik" projesini Huainan, Anhui'de kurdu

Fotovoltaik + yüzer

Tanınmış fotovoltaik enerji santralleri merkezileştirilmiş, dağıtılmış, çatı katı, tarımsal ışık serası vb.'dir, ancak hepsi yer fotovoltaik manzaralarıdır. Aslında, aynı şey su üzerinde de çalışır! Sonuçta, dünyadaki kara kaynakları sınırlıdır ve sonuçta kullanım kapsamı da sınırlıdır.Göletler, göller, rezervuarlar, depolama tankları ve diğer yerler kullanılarak Anhui, Tianjin'de birçok yüzer yüzeyli fotovoltaik enerji santrali inşa edilmiştir. Hunan ve ülkenin diğer bölgeleri.

Su yüzeyinden elektrik üretimi, arazi kaynaklarını korur ve su ekolojik ortamı üzerinde küçük bir etkiye sahiptir.Elektrik enerjisi depolanır. Aynı zamanda, su yüzeyi açıktır ve dalgalanma yoktur, bu da fotovoltaik modüllerin verimliliği üzerindeki gölgelerin kısıtlanmasını etkin bir şekilde önler.Güneş yüksek olduğu sürece, fotovoltaikimiz elektrik alacaktır. Bu aslında tüm fotovoltaik modüllerin su yüzeyinde konuşlandırıldığı bir enerji üretim sistemidir.Güç üretim modülleri su yüzeyinde yüzen cisimler ile sabitlenir ve su yüzeyindeki doğal "su soğutma sistemi" soğutma problemini etkin bir şekilde çözer. yol yüzeyinde fotovoltaik elektrik santralleri ve su alanı ile karşılaşılır.Sığınak ve gökyüzünde yeterli ışık olmadığında, yüzer elektrik santralinin enerji üretim verimliliği yerdekinden daha güçlüdür! Dünya Bankası'nın 2018 yılındaki bir raporuna göre, muhafazakar varsayımlar altında bile, küresel potansiyel su alanının sadece %1'i kullanılırsa, yüzer fotovoltaik enerji üretimi 400 GW'a ulaşabilir.

Fotovoltaik paneller tarafından engellenir ve su yüzeyi sıcaklığı düşüktür, bu da ekin sulama için kullanılan suyun buharlaşmasını azaltabilir.Su altında daha az doğrudan güneş ışığı vardır ve algler toplu üreme oluşumunu önlemek için fotosentez yapamaz, iyi su sağlar kalite ve ayrıca su ürünleri yetiştiriciliğine ve günlük avlara büyük ölçüde yardımcı olur. Tabii ki bir başka gizli avantaj daha var: Su yüzeyine kurulan fotovoltaik santraller çok güçlü su geçirmez modüllere sahipler ve modüller düzenli olarak temizlendiğinde hasar yere göre çok daha küçük.

Fotovoltaik + "sera"

Yukarıdakiler elektrik üretimi ile ilgili. Biraz da elektrik üretebilen ve sebze ve balık yetiştirebilen seralardan bahsedelim. China Power China Power New Energy Fujian Development Company'nin yeni akıllı serası - "Fotovoltaik Sera", elektrik santralinin üstünde, Sebzelerin altında elektrik üretimi Yetiştirilen ve balıklar aşağıda yetiştirilen Elektrik santrali, sadece temiz enerji sağlamakla kalmayıp aynı zamanda modern tesis tarımının koşullarını da karşılayan elektrik üretmek için seranın üstüne fotovoltaik modüller yerleştiren rasyonel bir tasarım ve yerleşimi benimser.

Fotovoltaik + tarım

Yellow River Company'nin Gonghe Fotovoltaik Elektrik Santralinin "Fotovoltaik Koyunu"

Dikim sektöründen bahsettikten sonra fotovoltaik + ıslah sektöründen bahsedelim. Qinghai'de, Gonghe Fotovoltaik Güç Santrali düzgünce düzenlenmiş mavi güneş fotovoltaik panelleri üzerinde parlıyor ve mavi gökyüzünü ve beyaz bulutları yankılayan sabit bir elektrik enerjisi akışını bir araya getiriyor.Yemyeşil merada, "fotovoltaik koyun" sürüleri yavaş yavaş yürüyor. Yellow River Company "önlemleri yerel koşullara uyarladı" ve ıssız arazide fotovoltaik enerji santralleri inşa etti. Elektrik santrali inşaatı ve modül temizliği fotovoltaik dizideki rüzgar hızını %21 ve sıcaklığı 1,77 derece düşürdü. Ocak ayından itibaren en kurak dönemde Qinghai'de Mart ayına kadar nem oranı %4-6 arttı. Orijinal çorak araziyi yoğun otlaklar haline getirmek, binlerce fotovoltaik koyunu beslemek ve yabani tavşan, tilki ve çeşitli kuşlar için bir yaşam alanı haline getirmek.