Return to site

Çin'in güneş enerjisi zaten şebeke gücünden daha ucuz

October 1, 2021

İngiliz "Nature Energy" dergisinde çevrimiçi olarak yayınlanan yeni bir araştırma, Çin şehirlerindeki endüstriyel ve ticari güneş sistemi güç kaynağının halihazırda şebeke güç kaynağından daha ucuz olduğunu ve bunun Çin sanayisini ve ticaretini güneş enerjisi sistemlerinin kullanımını artırmaya teşvik edebileceğini belirtti. gelecekte.

Güneş enerjisi üretim fiyatı, şebekeden güç kaynağı fiyatından daha yüksek olduğunda, güneş enerjisi sistemleri satın almak için ekonomik teşvik azalacaktır. Bu duruma cevaben birçok ülke tarafından alınan yaklaşım güneş sistemlerini sübvanse etmektir. Bazı ülkeler büyük ölçekli sübvansiyonlar sağlayamasa da, işgücü ve sistem donanımı maliyeti daha düşükse, güneş enerjisi üretim fiyatının, şebekeden güç kaynağı fiyatının aynı noktaya ulaştığı noktaya ulaşabileceği anlamına gelebilir. seviye.

İsveç'teki Kraliyet Teknoloji Enstitüsü'nden araştırmacı Yan Jinyue ekibi, bu kez Çin şehirlerindeki güneş enerjisi sistemlerinin elektrik fiyatını ve toplam çıktısını tahmin etti ve bunları şehrin şebekesinin elektrik fiyatıyla karşılaştırdı. şebeke referans sistemindeki güneş enerjisi.Elektrik üretiminin fiyatı da kömür enerjisinin fiyatı ile karşılaştırılır.

Araştırma ekibi, Çin'deki 344 şehrin tümünde endüstriyel ve ticari güneş fotovoltaik sistemlerinin şebekeden daha düşük bir maliyetle elektrik üretebileceğini buldu. Şehirlerin %22'sinde, şebekeye bağlı güneş enerjisi sisteminin elektrik üretim maliyeti de kömürden daha düşüktür.

Mevcut elektrik enerjisinin dört ana kaynağı, termik güç, hidroelektrik, nükleer güç ve rüzgar enerjisi vardır. İdeal yeni enerji aynı anda iki gereksinimi karşılamalıdır: biri rezerv bakımından zengindir ve tükenmez; diğeri güvenli, temizdir ve insanları tehdit etmeyecek ve çevreye zarar vermeyecektir. Gelişmekte olan bir yenilenebilir enerji olarak güneş enerjisi, 21. yüzyılda dünyanın ana enerji kaynaklarından biri olarak kabul edilmektedir.

Güneş enerjisi üretim sisteminin çalışma prensibi, gündüz, ışık koşullarında, güneş pili modülleri belirli bir elektromotor kuvveti üretir ve güneş pili dizisi, modüllerin seri ve paralel bağlanmasıyla oluşturulur, böylece voltaj Dizinin, sistemin giriş voltajının gereksinimlerini karşılayabilir. Ardından pili şarj ve deşarj kontrolörü aracılığıyla şarj edin ve ışık enerjisinden dönüştürülen elektrik enerjisini depolayın.

Güneş enerjisi üretiminde, geceleri pil takımı invertör için giriş gücü sağlar.İnvertörün işlevi sayesinde DC gücü, güç dağıtım kabinine iletilen AC gücüne dönüştürülür ve güç, güç tarafından sağlanır. güç dağıtım kabininin anahtarlama eylemi. Pil paketinin deşarjı, pilin normal kullanımını sağlamak için kontrolör tarafından kontrol edilir. Solar fotovoltaik sistem güç istasyonları ayrıca, sistem ekipmanını aşırı yük çalışmasından ve yıldırım çarpmalarından korumak ve sistem ekipmanının güvenli kullanımını sürdürmek için sınırlı yük koruması ve yıldırımdan korunma cihazlarına sahip olmalıdır. Lütfen aşağıdaki şekilde bağımsız küçük güneş enerjisi üretim sisteminin bileşenlerine bakın. Güneş fotovoltaik panelleri, güneş kontrolörleri, güneş enerjisi depolama pilleri, DC'den AC'ye invertörler ve son olarak elektrikli ev aletleri ve diğer ekipmanları beslemek için AC akımı dahil.