Return to site

Solar silikon malzemesinin arz ve talebi sıkışık ve üretim maliyetlerinin artması nedeniyle fotovoltaik modüllerin fiyatı artıyor

May 17, 2022

Solar silikon gofret şirketleri, beklenen talebi karşıladıklarında ve hala karlı olduklarında üretim kapasitesini artırmaya devam ediyor, bu nedenle solar silikon malzemelerine olan talep hala güçlü. Güneş silikon malzemesi hala salgın ortamından etkileniyor ve pazar hala yetersiz durumda. 1 Mayıs Uluslararası İşçi Bayramı'ndan sonra, güneş silikon malzemeleri için uzun siparişler ve gevşek siparişler birbiri ardına imzalandı ve bu da fiyatların artmasına neden oldu.Şu anda, çoğu güneş silikon malzemeleri şirketi Mayıs ayında siparişleri imzaladı ve ardından toplu siparişler ve acil siparişler fiyatların biraz yükselmesine neden olacaktır.
Solar silikon malzemelerin üretimini, işletimini ve sevkiyatını gözlemleyen, sadece birkaç şirket, çıktı üzerinde çok az etkisi olan küçük bakımlar yapmaktadır.Şu anda, güneş silikon malzemeleri şirketlerinin kapasite kullanım oranı yüksek bir seviyededir ve bir durumdadırlar. temelde envanter yok veya hatta negatif envanter. Salgın durum düzeldiğinde ve lojistik ve ulaşım yavaş yavaş yumuşatıldığında, Mayıs ayında toplam güneş silikon malzemesi arzının artması bekleniyor.

LONGi ve Zhonghuan gibi şirketler 1 Mayıs Uluslararası İşçi Bayramı'ndan önce fiyatlarını yükselttikten sonra, çoğu solar gofret şirketi fiyatlarını tatilden sonra ayarlamak için aynı yolu izledi.Bileşen tüketicilerinin ihtiyaçları, pazar da sürekli kabul sürecinde. Arz ve talep açısından, 1 Mayıs İşçi Bayramı sırasında, mevcut üretim işletmeleri temelde normal üretimi sürdürdü ve güneş silikon malzemelerinin tedariği yeterli olduğunda birinci kademe işletmelerin faaliyet oranı biraz arttı.

LONGi ve Zhonghuan'ın 27 Nisan'da solar silikon gofretlerin fiyatlarını yükseltmek için yaptıkları açıklamanın ardından Tongwei, güneş pillerinin fiyatının da arttığını ve fiyat artışından sonraki fiyatın hala normal seviyede olduğunu açıkladı. Sanayi zincirindeki aşağı akışlı fotovoltaik modül üreticileri aktif olarak güneş pili stokluyor ve talebi koruyor.Salgın nedeniyle malzeme ve lojistik ve nakliye sıkıntısı nedeniyle, güneş pili şirketleri hala sıkıntıda.Şu anda güneş pilinin fiyatı hücreler, devam eden çıkmazda fotovoltaik modül şirketleri ile aynı seviyede. Bazı şirketler, bazı şirketlerin geç piyasa fiyatı konusunda o kadar iyimser olduklarını ve satma konusunda isteksiz olduklarını ve aylık bir sözleşmeyi kabul etmekte isteksiz olduklarını bildirdiler.

Tek kristal 166MM fotovoltaik modülün fiyatı yaklaşık 0.277USD/W, tek kristal 182MM fotovoltaik modülün fiyatı yaklaşık 0.281USD/W ve tek kristal 210MM fotovoltaik modülün fiyatı yaklaşık 0.284USD/W'dir. Endüstriyel zincirin üst kısmındaki hammadde ve yardımcı malzemelerin birkaç fiyat artışından sonra, fotovoltaik modüllerin karı kademeli olarak azaldı ve fiyat biraz yükseldi.
Şu anda, ikinci çeyrekte güçlü denizaşırı talep ve Çin'de dağıtılan projelerin sürekli gelişimi nedeniyle, pazar fotovoltaik modüllerin fiyatını daha fazla kabul ediyor.Mayıs ayında fotovoltaik modül şirketleri üretim planlama planlarını artırdı. , fiyat yüksek kalacaktır. Sonraki yukarı akış fiyatları yükselmeye devam ederse, fotovoltaik modüllerin fiyatı yine de artabilir.
Yardımcı malzemeler açısından, camın fiyatı son iki hafta içinde biraz dalgalandı.3.2mm camın fiyatı yaklaşık 4.2USD/㎡'ye yükseldi ve 2.0mm camın fiyatı hala 3.09USD/㎡ civarında. cam üretim maliyeti artmaya devam ediyor ve cam şirketlerinin fiyatları artırma niyetleri var.Fotovoltaik modül şirketlerinin talebi büyük, cam envanteri düşmeye devam ediyor ve fotovoltaik modüllerin fiyatı biraz artıyor, bu da fotovoltaik modülün kabulünü artırıyor firmalar cam fiyatlarında hafif artışa neden oluyor.

Gelecek hafta için tahmin:
Monokristal silikon malzemenin fiyatı bu hafta yükselmeye devam etti ve güneş silikon levhaları ve güneş pillerinin fiyatları temelde sabit kaldı.Maliyetteki artış nedeniyle fotovoltaik modüllerin fiyatı da bir miktar yükseldi, ancak Avrupa pazarında talep güçlüydü. ikinci çeyrek Solar silikon malzeme fiyatı artmaya devam ederse fotovoltaik modüllerin fiyatı artacaktır.Hala bir artış olasılığı var ve umarım proje sahibi müşteriler maliyet kayıplarını azaltmak için en kısa zamanda stok yapar .