Return to site

Solar silikon malzemesinin fiyatı artmaya devam ediyor ve güneş modüllerinin fiyatının hala artacak yeri var

June 24, 2022

Bu hafta güneş silikon malzemesinin fiyatı, esas olarak satılık çok fazla kalmadığından geçen hafta ile aynıydı.Genel monokristal malzeme için teklif 39.76 USD/KG civarında kaldı.Şu anda, tüm güneş silikon malzeme şirketleri Haziran ayında imzalanan siparişler ve hatta bazı şirketler Temmuz ayına kadar sipariş imzaladılar ve güneş enerjisi silikon malzemelerinin tedariği hala kısıtlı.Az sayıda dağınık siparişin Haziran sonundan önce güneş silikon malzemelerinin fiyatını hafifçe artırması bekleniyor. , ve güneş silikon malzemelerinin fiyatı kısa vadede artmaya devam edecek;

İstatistiklere göre, güneş silikon malzemelerinin üretim operasyonunu ve sevkiyatını gözlemleyerek, Haziran ayında güneş silikon malzemelerinin tedariki, Mayıs ayına göre %6,28'lik bir artışla 70,250 tona (26,51GW) ulaştı, ancak büyük alt silikon gofretlere kıyasla Üretim kapasitesi ve tüm endüstri zincirinin mevcut yüksek işletim hızı, güneş silikon malzemelerinin tedariki hala sıkı;

M10'un genel işlem fiyatı 1,01 USD/PC civarında ve G12'nin genel işlem fiyatı 1,36 USD/PC civarındadır. Bu hafta solar gofretler için az sayıda yeni sipariş var, endüstri zincirinin sürekli yüksek fiyatları nedeniyle terminal yorgunluk belirtileri gösterdi ve güneş pili satın alma hevesi zayıfladı.M10 için erken aşamadaki iyi talep nedeniyle , bazı gofret şirketleri üretim boyutlarını değiştirdi ve güçlü bir şekilde M10 güneş silikonu üretti. Gofretler için, sonraki tedarik yavaşladı ve bazı şirketler M10 siparişlerinin fiyatının dalgalandığını, pazarlık alanının büyüdüğünü ve pazar oyununun olduğunu bildirdi. atmosfer güçlü.Maliyet baskısına bağlı olarak, solar gofret fiyatlarının istikrar kazanmaya devam etmesi bekleniyor.

Haziran ayında silikon gofret fabrikalarının kapsamlı işletme oranı %77'ye ulaştı.Silikon malzeme tedariği hala yetersiz olduğundan, her şirketin çıktısı orijinal plana göre değişen derecelerde azaldı. Aşağı akışlı güneş pili şirketlerinin üretim kapasitesi neredeyse dolu olduğundan, kısa vadede silikon gofretlere olan talep hala nispeten güçlü;

Monokristal M6 güneş pillerinin genel işlem fiyatı yaklaşık 0.17 USD/W, M10 pillerin genel işlem fiyatı 0.18 USD/W ve G12 pillerin genel işlem fiyatı 0.17 USD/W civarındadır. Monokristal M6 hücrelere olan talebin azalması nedeniyle piyasa kaynakları çok kısıtlı ve piyasadan çıkış süreci hızlanıyor. Son zamanlarda, bazı güneş pili şirketleri, 166 üretim hattı ile 182 boyutlu hücreyi yükseltti, 182 boyutlu üretim hattını 210 üretim hattıyla dönüştürdü ve yeni üretim kapasitesini artırdı.Toplam 182 boyutlu hücre üretim kapasitesi önemli ölçüde arttı. ve 182 boyutlu hücrelerin talebi hala kısıtlı ve fiyatların hala artması muhtemel.

Bu hafta, mono 166 güneş modüllerinin ana işlem fiyatı 0.28 USD/W civarında, mono 182 modüllerinin ana işlem fiyatı yaklaşık 0.29 USD/W'a yükseldi ve mono 210 modüllerin ana işlem fiyatı 0.29 USD/W civarında. W. Bir önceki dönemde 182 güneş pilinin fiyatı yükselmiş, bu hafta 182 modülün fiyatında hafif bir artışla sonuçlanmıştır ki bu hafta 210 modül fiyatıyla sabit kalmıştır. Şu anda, iyi denizaşırı talep nedeniyle, birinci hat bileşen şirketleri siparişlerle dolu ve çoğu tam üretime devam ediyor, ancak yüksek fiyatlı bileşenlerin yurtiçi merkezi olanlar tarafından kabulü hala düşük ve dağıtılmış talep devam ediyor. spread 0,0074-0,010 USD/W civarındadır. Son zamanlarda Avrupa, "zorunlu çalıştırma" ürünlerinin Avrupa pazarına girmesini yasaklayan "Zorla Çalıştırma Gümrük Tedbirleri Kararı"nı kabul etti.Avrupa tesislerine olan acil talebi ve Çin'in devasa üretim kapasitesini göz önünde bulundurarak, bazı yerli işletmeler ilgili materyalleri şimdiden hazırladı. İlgili tedbirlerin fiilen uygulanması beklenmektedir.Etki sınırlıdır ve bileşen talebi devam edecektir. N-tipi bileşenler için bu hafta kotasyon aralığı daraldı ve baz fiyat yükseldi Piyasadaki kotasyon 0,31-0,32 USD/W oldu.

Yardımcı malzemeler açısından, cam fiyatları bu hafta istikrar kazanmaya devam etti.3.2mm camın ana işlem fiyatı yaklaşık 4.24 USD/㎡ ve 2.0mm camın ana işlem fiyatı yaklaşık 3.35 USD/㎡ oldu. fiyat düşürme psikolojisi Cam şirketleri yüksek maliyet baskıları nedeniyle taviz vermek istemiyor.İki taraf çıkmazda.Cam fiyatlarının kısa vadede sabit kalması bekleniyor.

Gelecek hafta için PV modülü fiyat tahmini:

Bu hafta, güneş enerjisi silikon malzemeleri hala yükselişte.Güneş modülleri için devam eden denizaşırı talep ve modül fiyatlarının yüksek oranda kabul görmesi ile modül fiyatlarının artması için hala yer var. Fotovoltaik projeleri olan müşteriler, maliyet kayıplarını azaltmak için mümkün olan en kısa sürede satın almalıdır.