Return to site

Güneş enerjisi silikonu yetersiz, PV modül fiyatları geniş çapta kabul görüyor

June 2, 2022

Mayıs ayında güneş silikonu işletmelerinin çoğu imzalandı, bazı güneş silikonu işletmeleri statükoyu aşan siparişlerle karşı karşıya, malzeme yok. Önümüzdeki hafta, güneş enerjisi silikon kıtlığı ve güneş yongası talebinin yüksek olmasıyla sınırlı olarak Haziran ayı için müzakerelere başlaması bekleniyor, kısa vadeli güneş silikonu arzı talebi aşmaya devam edecek, güneş enerjisi silikon fiyatlarının önümüzdeki hafta biraz artması bekleniyor.

Bu hafta, M10 solar gofretlerin fiyatı 1.013USD/PCS civarındaydı ve G12 solar gofretlerin fiyatı 1.363USD/PCS civarındaydı. Solar gofretler için bu haftaki yeni siparişler, çoğunlukla önceki siparişlerin yerine getirilmesine bağlı olarak düşüktü; pv modüllerinin talebi artmaya devam etti, bu da büyük boyutlu güneş panellerine olan talebi artırdı. Dönüşümü hızlandırmak için M6 boyutundaki solar gofret üretim kapasitesinin bir kısmı, M10 solar gofret üretim kapasitesi arttı, G12 solar gofret tedariği biraz kısıtlı; bir yanda silikon tedariği eksikliği ile sınırlıyken, diğer yanda çubuk çekme için pota sıkıntısı henüz etkili bir şekilde giderilmemiştir. Bazı şirketler, bundan etkilenen solar gofret üretiminin azaldığını, Haziran ayındaki üretim durumu iyileştirilmezse ve solar gofretlere olan talep devam ederse, solar gofret fiyatlarının hala artacağını söyledi.
Polisilikon gofretler için fiyatlar, azalan kaynaklar nedeniyle yükselmeye devam etti.

Monokristal M6 güneş pilleri fiyatı 0.169USD/W civarında, M10 güneş pilleri 0.176USD/W civarında ve G12 güneş pilleri 0.175USD/W civarındaydı.
Son zamanlarda güneş pili ve fotovoltaik modül oyunu yoğun olma eğiliminde, fotovoltaik modül işletmeleri alımları yavaşlatıyor, güneş pili fiyatlarının kabul görmesi düşüyor, güneş pili fiyatlarının yükselmesi için yeterli güce sahip değil. Bazı işletmeler, son güneş pili envanterinin kademeli olarak arttığını, hala normal aralıkta olduğunu, fiyatın düşüş eğiliminde olduğunu, Haziran ayında sipariş durumunun kademeli olarak netleşmesiyle oyun sonuçlarının görüneceğini yansıttı.

Monokristal 166mm PV modüllerin fiyatı 0.281USD/W, monokristal 182mm PV modüllerin fiyatı 0.285USD/W ve monokristal 210mm PV modüllerin fiyatı 0.288USD/W civarındadır.

Bu haftaki PV modül sipariş işlemi fazla değil, yavaş yavaş maliyet baskısı ortaya çıktı, düşük fiyatlı kaynaklar bulmak çok zor oldu. 20 Mayıs, Three Gorges Group 2022 PV modülü merkezi satın alma teklifi açılışında, PV modülü ortalama fiyatı 0.293USD/W üzerindedir. Şu anda, PV modüllerine olan talep düştü, dağıtılan projeler hala sıcak, Çin Zhejiang, Xi'an ve diğer yerlerde gelişmeyi desteklemek için hala yerel sübvansiyonlar var; Avrupa politikası tarafından desteklenen denizaşırı bölgeler için, PV modül ihracat fiyatları yaygın olarak kabul edilebilir, talep sıcaktır.

Yardımcı malzemelerde bu hafta cam teklifinde bir değişiklik yok, 3.2mm cam fiyatı 4.258USD/㎡ civarında, 2.0mm cam fiyatı 3.362USD/㎡ civarında. Cam fiyatlarında son iki haftadır yaşanan artışın ardından PV modül alım eylemi önemli ölçüde yavaşlamış ve cam fiyat tekliflerinde önemli bir değişiklik olmamıştır.

Önümüzdeki haftanın tahmini

Bu haftaki PV modül sipariş işlemi fazla değil, yavaş yavaş maliyet baskısı oluştu, düşük maliyetli kaynak bulmak çok zorlaştı. Aynı zamanda, Avrupa politika desteği ile PV modül ihracat fiyatları geniş çapta kabul edilebilir, ısı talebi azalmaz. Bu durumda, PV modül işletmeleri belirli bir maliyet baskısı altındadır, eğer endüstri zincirinin yukarı akışında güneş silikonu ve solar gofret fiyatları yükselmeye devam ederse, PV modül işletmeleri de PV modüllerinin fiyatını artırma olanağına sahiptir, PV projeleri olan müşterilerin umarız. Maliyet kayıplarını azaltmak için mümkün olduğunca erken stok yapmak.