Return to site

Fotovoltaik endüstri zincirinin fiyatı: solar silikon gofret fiyatı biraz dalgalanıyor ve fotovoltaik modülün fiyatı sabit

May 10, 2022

Şu anda, güneş enerjisi silikon malzeme pazarının genel arzı kısıtlı ve fiyat biraz arttı. Bir yandan, salgın nedeniyle güneş silikon malzemelerinin tedariği yetersiz ve çıktı etkilendi. Aynı zamanda, güneş silikonlu gofret işletmelerinin üretim kapasitesi artmaya devam etti, güneş silikon malzemelerine olan talep arttı ve arz sıkıntısı yoğunlaşarak fiyat artışlarına neden oldu; Bölünmüş sipariş ve yüksek fiyatlarla hammadde satın almak için acele sipariş güneş silikon malzemelerinin fiyatını da artırdı.

M10 ana akım monokristal solar gofretlerin işlem fiyatı 1.01USD/PCS civarındadır ve G12 ana monokristal solar gofretlerin işlem fiyatı 1.01USD/PCS civarındadır. 27 Nisan'da LONGi ve Zhonghuan, solar gofretlerinin fiyatını birbiri ardına yükselttiler.LONGi, monokristal solar gofret P-type M10 165μm kalınlığında monokristal solar gofretinin fiyatını önceki zamana göre yaklaşık %0.6 artışla 1.02 USD'ye yükseltti.

Zhonghuan fiyatı yükseltti 160μm ve 150μm P tipi monokristal solar gofretlerinin fiyatı 0.009-0.016USD/PCS arttı.2 Nisan ile karşılaştırıldığında, artıştan sonraki fiyat %1.05 ile %1.2 arasındaydı ve bunun 210MM ve 218.2 Her iki MM boyutunda solar silikon gofret 0.015USD/PCS'den fazla arttı.

Bu hafta, polikristal solar gofretlere olan düşük talep nedeniyle, ana işlem fiyatları yaklaşık 0.366USD/PCS'ye kadar yükselmeye devam etti ve hatta küçük bir parça bile 0.369USD/PCS civarında satıldı; monokristal solar gofretler için talep geçici olarak sabit, sadece Az sayıda sipariş yüksek fiyatlarla karşılandı. Piyasa geri bildirimlerine göre, salgının son zamanlardaki etkisi nedeniyle, solar gofretlerin genel çalışma oranı şu anda %70-80 civarında.

Monokristal M6 güneş pillerinin genel işlem fiyatı 0.167USD/W civarında, M10 güneş pillerinin genel işlem fiyatı 0.175USD/W civarında ve G12 güneş pillerinin genel işlem fiyatı 0.175USD/W civarında. Geçen hafta güneş pillerinin fiyat artışından sonra piyasa hala yavaş yavaş kabul etme sürecinde.Mevcut salgının neden olduğu malzeme taşıma sorunu devam ediyor, malzeme akışı düzgün değil ve son sipariş talebi devam etti, ve monokristal M6 güneş pillerine olan talep nispeten küçüktür.İşlem fiyatı açıkça dalgalandı.M10 ve G12 güneş pillerine olan talep istikrarlıydı ve buna göre fiyat da istikrarlıydı.

Bu hafta fotovoltaik modüllerin fiyatı geçen hafta ile aynıydı.Monokristal 166MM fotovoltaik modüllerin ana işlem fiyatı 0.279 USD/W civarındaydı, monokristal 182MM fotovoltaik modüllerin ana işlem fiyatı 0.284 USD/W civarındaydı ve ana işlem fiyatı monokristal 210MM fotovoltaik modüllerin fiyatı 0.287 USD/W USD/W ya da öylesine.

Şu anda, Çin'deki salgın durumu hala nispeten şiddetli, ulaşım sorunu çözülmedi, bazı fotovoltaik modül şirketlerinin üretim planlama planı etkilendi ve işletme hızı düşürüldü. Çinli işletmeler çoğunlukla, zayıf proje başlangıcı, az sayıda merkezi proje ve salgının etkisi nedeniyle geride kalan bazı dağıtılmış projeler ile çitin üzerinde; denizaşırı pazar talebi devam ediyor ve Avrupa ve Latin Amerika'daki pazar talebi artmaya devam ediyor. Daha fazla siparişle, güneş silikon malzemesinin üretimi arttıkça ve salgın hafifledikçe, fiyat oyunu yavaş yavaş netleşecek.


Yardımcı malzemeler açısından, cam fiyatı bu hafta istikrarını korumaya devam etti.3.2 mm camın ana işlem fiyatı yaklaşık 4.18 USD/㎡ ve 2.0 mm camın ana işlem fiyatı yaklaşık 3.13 ABD doları/㎡ idi. cam talebi sabit kaldı ve teklif önemli ölçüde dalgalanmadı Bazı bölgelerde ulaşım Kısıtlı, işlem oranı düştü.

gelecek hafta tahmini

Monokristal silikon malzemenin fiyatı bu hafta yükseldi ve güneş silikonlu gofret hafif dalgalandı.Ancak ilk çeyrekte Çin ve denizaşırı pazarlarda talep güçlüydü.Güneş silikon malzemesinin üretim kapasitesindeki artışla birlikte, fiyat oyunu fotovoltaik modüller yavaş yavaş netleşecek.Maliyet kayıplarını azaltmak için mümkün olan en kısa sürede stok yapın.