Return to site

Fotovoltaik Endüstrisi Tedarik Zinciri Fiyat Raporu

23 Ağustos-29 Ağustos 2021

September 3, 2021

 

Silikon Malzeme 

Silikon malzeme teklifleri bu hafta yüksekbir seviyede seyrediyor ve bazı dağınık siparişler yükselmeye devam ediyor. Aysonuna doğru, alt üreticilerin güçlü talebi var, ancak yeni imzalanansiparişler çoğunlukla gevşek siparişler ve ikmal siparişleri ve teklifler anapiyasa fiyatlarından 0,309USD/KG daha yüksek. Genel silikon malzeme pazar hacmiküçük ve monokristal silikon malzemenin bu hafta 31.84USD/KG'de kaldığıbildirildi. Silikon şirketlerinden, bir önceki ağustos ayındaki siparişlerinneredeyse tamamının kilitlendiğine ve ay sonuna doğru sorgu sayısının önemliölçüde arttığına dair geri bildirimler var. Bu aşamada çoğu şirket beklemeye ve birinci sıradaki şirketlerin ne yaptığını görmeye devam etmek istiyor.Eylül ayı fiyatı hala belirsiz ve önümüzdeki hafta teklif vermeyi planlıyorlar.   

Silikon malzeme bağlantısının üretimoperasyonunu ve sevkiyat durumunu gözlemleyin ve aşağı yöndeki çekmeler güçledoludur. Çin'in Xinjiang ve Jiangsu kentindeki iki bakım şirketi, Xinte,Daquan, Dongli ve diğer şirketlerin denetim ve onarım üretim bültenleri dahilolmak üzere normal faaliyetlerine devam etti veya beklentileri birazaştı.Silikon malzeme tedariğinin Ağustos ayında 42.000 tona ulaşmasıbekleniyor. Öte yandan, son zamanlarda silikon gofret arzının sıkışık olması vegüneş pili piyasasının silikon gofret fiyat artışını kademeli olarak kabuletmesi, silikon gofretlerin çalışma hızının artmaya devam etmesi nedeniyle silikon malzeme alımlarına olan talebin garanti altına alınması, böylece silikon malzeme toplu siparişlerinin fiyatının yükselmesi için belirli bir yer var. , Siparişin nihai fiyat eğiliminin hala birinci sıra silikon malzeme şirketlerinin pazarlık oyunu tarafından belirlenmesi gerekiyor.   

Güneş Gofret   

Silikon gofret fiyatları bu haftayükselmeye devam etti ve monokristal silikon M6 ve G12 gofret kaynakları birazkısıtlıydı. Bu hafta önde gelen silikon gofret firmaları %3'e yakın yükselenson fiyatlarını açıkladılar.Piyasadaki diğer silikon gofret üreticileri de %2ile %3 arasında bir artışla bunu izledi. Bu hafta M6 gofretlerin ortalamafiyatı 0.756USD/adet'e, M10 gofretlerin fiyatı ise 0.944USD/adet'e yükseltildi.Polikristal açısından, pazara hala denizaşırı talep hakimdir ve özelleştirilmiştaleple desteklenmektedir. Son zamanlarda, monokristal ürünlere olan talebinetkisiyle, polikristal silikon gofretler de yükselme eğilimi gösterdi, bazı şirketler 0,309USD/adet'in üzerinde fiyat verdi, ancak gerçek ortalama işlem fiyatı hala 0,301USD/adet.   

Şu anda, terminal hızlanıyor ve talebiyukarı akışa iletmeye devam ediyor. Bununla birlikte, silikon malzemelerininarzı kısıtlı ve fiyat yüksek bir seviyede seyrediyor. Birinci kademeşirketlerin faaliyet oranları önemli ölçüde artmadı, piyasa koşullarındasilikon gofret arzı sıkılaştı ve stok seviyesi düşük. Silikon gofret pazarındaM6'nın altındaki ebatların çıktı oranı düşmeye devam ediyor.Taleptekideğişikliklere ve ekonomik faktörlere bağlı olarak şirketler büyük ebatlarınpazarlanmasını hızlandırıyor.   

Güneş Pili   

Güneş pilleri bu hafta biraz yükseldi,özellikle polikristal silikon hücreler. Yukarı yönlü endüstriyel zincirdekifiyat değişikliklerinden etkilenen güneş pillerinin maliyeti, terminaltalebinin geri kazanılmasıyla birlikte artmaya devam ediyor, fotovoltaik güneşpillerinin genel fiyatı artmaya devam ediyor. Ayrıca, terminal pazarının büyükölçekli gelişimi üçüncü çeyrekten itibaren ısınmaya devam etmiş ve buna bağlıolarak büyük ölçekli güneş pili üretimine olan talep artmıştır. M10 ve G12güneş pillerinin mevcut ana akım teklifleri 0.158-0.164USD/W'ye geldi. Ancak,güneş pili fiyatlarındaki artışın ardından, aşağı yöndeki bekle ve gör atmosferi nispeten güçlü, genel piyasa işlemi nispeten küçük ve siparişlerin çoğu hala müzakere aşamasında.   

Polikristal silikon hücreler açısından,polikristal silikon hücreler bu hafta önemli ölçüde yükseldi. Kurumsal geribildirimler, denizaşırı taleplerden etkileniyor ve sorgu sayısı önemli ölçüdearttı. Aynı zamanda, hammadde maliyeti üzerindeki baskı daha belirgin halegeldi ve polisilikon pillerin yurtiçi ve yurtdışındaki fiyatını bu hafta0.113USD/W ve 0.103USD/W'a yükseltmeye zorladı.   

Güneş Fotovoltaik Modülleri   

Fotovoltaik modüllerin fiyatı bu haftabiraz dalgalandı ve polisilikon güneş panellerinin fiyatı arttı. Yukarı yönlüsanayi zincirinin yukarı yönlü fiyat ayarlamasından etkilenen güneş panelipiyasası bu hafta fiyatlarını artırmayı planlıyor. Bununla birlikte, terminalinsınırlı dayanıklılığı nedeniyle, monokristal silikon güneş modüllerinin teklifigeçici olarak sabittir. Polikristal bileşenler açısından, toplu siparişlerde azsayıda polikristal bileşenin teklifleri, zeminde satılabilen 0.003USD/W artışlahafifçe yükseltildi ve ortalama fiyat 0.24USD/W'a ulaştı.   

Çin pazarında bazı büyük ölçekli enerjigrupları yakın zamanda tekliflerini verdi. Yılın ilk yarısında sık görülen GWdüzeyinde teklif verme ile karşılaştırıldığında, bu teklif verme projelerininhacmi 50-200 MW arasında yoğunlaşıyor. Bunların çoğu Eylül ayından Ekim ayınakadar kademeli olarak tedarik edilmeye başlanan siparişlerdir ve projeye olantalep oldukça kesindir. Lider işletmelerin mevcut fiyatları nispeten yüksekolmasına rağmen, terminal proje sağlayıcıları entegre lider işletmelerleişbirliği yapmaya daha isteklidir. Bileşenlerinin fiyatı nispeten sabittir vetedarik kapasitesi nispeten güvenlidir.   

Fotovoltaik Cam   

Fotovoltaik cam bu hafta genel olaraksabit, geçen haftayla karşılaştırıldığında, bu hafta cam fiyatlarında belirginbir dalgalanma yok. 3.2mm fotovoltaik camın fiyatı 3.25-3.55USD/㎡ ve 2.0mmfotovoltaik camın fiyatı 2.63-3.09USD/㎡'dir. Ancakfotovoltaik cam pazarında patlama yaşanıyor.Bazı şirketler önümüzdeki haftafiyatlarını açıklarken, modül cam fiyatları Eylül ayında kademeli olaraknetleşecek.