Return to site

Güneş Pilleri veGüneş Pili Modülleri Arasındaki Fark

September 14, 2021

Yıllarca sürengelişimden sonra, Çin'in fotovoltaik ekipman endüstrisi, temel olarak tüm güneşpili üretim yeteneklerine sahip oldu. Çinli fotovoltaik ekipman şirketleritarafından üretilen ekipman uygulamaları arasında silikon malzeme üretimi,silikon malzeme işleme, silikon gofret işleme, güneş pili çip üretimi ve ilgilisaf su hazırlama, çevre koruma arıtma ve arıtma mühendisliği inşaatı yeralıyor. Bunlar arasında kristal silikon büyütme ekipmanının büyümesi enhızlısıdır. 

Güneş pilimodülü/güneş pili modülü: güneş pilleri tarafından monte edilen silikon levhayıifade eder. Güneş paneline güneş pili modülü de denir, güneş paneli güneş pili:güneş modülünün tüm kısmı dahil. Birden fazla güneş pilinin montajı, güneşenerjisi sisteminin temel kısmı ve güneş enerjisi sisteminin en önemliparçasıdır. Güneş pili modülü, yüksek verimli kristal silikon güneş pilleri,ultra beyaz temperli cam, EVA, şeffaf TPT arka panel ve alüminyum alaşımlıçerçeveden oluşur. Uzun hizmet ömrü, büyük mekanik basınç ve büyük dış kuvvet.Tek bir güneş pili doğrudan güç kaynağı olarak kullanılamaz. Bir güç kaynağıolarak, birkaç pil seri, paralel olarak bağlanmalı ve tertibatta sıkıcakapatılmalıdır. 

Güneş modülleri(güneş panelleri, fotovoltaik modüller olarak da bilinir) güneş enerjisisisteminin çekirdek kısmı ve güneş enerjisi sisteminin önemli bir parçasıdır.İşlevi, güneş enerjisini elektrik enerjisine dönüştürmek veya akülere göndermekveya yükleri sürmektir. Güneş modüllerinin kalitesi ve maliyeti, tüm sisteminkalitesini ve maliyetini doğrudan belirleyecektir. 

"Güneşçipi" veya "fotosel" olarak da bilinen güneş pili/güneş pili,doğrudan elektrik üretmek için güneş ışığını kullanan ve doğrudan elektriküretmek için güneş ışığını kullanan bir fotoelektrik yarı iletken levhadır.Yandığı sürece anlık voltaj çıkışı yapabilir ve loop olduğunda akım üretebilir.Tek güneş pilleri doğrudan güç kaynağı olarak kullanılamaz.Bir güç kaynağıolarak, birkaç tekli güneş pili seri olarak bağlanmalı, paralel olarakbağlanmalı ve bileşenlere sıkıca kapatılmalıdır. 

Fotovoltaik(kısaca PV), güneş pili, fotoelektrik etki veya fotokimyasal etki yoluyla ışıkenerjisini doğrudan elektrik enerjisine dönüştüren bir cihazdır. Fotoelektriketkiyi kullanan ince film güneş pilleri ana akımdır, fotokimyasal etkiyikullanan güneş pilleri ise henüz emekleme aşamasındadır. Veriler, Çin'in güneşpillerinin üretim ve uygun maliyetli avantajlarını sürdürmeye devam ettiğini veuluslararası rekabet güçlerinin artmaya devam ettiğini gösteriyor. Üretimartmaya devam ediyor. Çin'in güneş pili üretim kapasitesinin 50GW'ı geçeceği veüretimin 30GW'ı aşacağı ve bu da hala dünya payının yarısını oluşturacağıtahmin ediliyor.